“Niet twijfelen, gewoon ervoor gaan!”

18 november 2020

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Mathijs van Dam

Mijn naam is Mathijs van Dam. Nadat ik een opleiding tot meubelmaker had afgerond in 2017 besloot ik mijzelf financieel-administratief bij te scholen. Mede om mijn kennis op dit vlak te verbreden voor als ik later een eigen bedrijf zou willen starten in de meubelbranche.

Het oprichten van een eigen bedrijf is er nog niet van gekomen. Studeren vond ik namelijk leuker dan ik aanvankelijk dacht. Eerder heb ik Basiskennis Ondernemerschap, het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®), Moderne Bedrijfsadministratie en Wft Basis afgerond. Recentelijk heb ik het Associatiediploma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®) aan deze reeks toegevoegd en momenteel volg ik de Associate Degree Financieel Management.

Mijn uiteindelijke droom is het behalen van de Bachelor SPD of Accountancy, maar om daar te komen moet er nog een hoop werk verzet worden. Daarom staat de komende periode in het teken van het afronden van mijn Associate Degree en zoveel mogelijk praktijkervaring opdoen.

Wat me motiveert om door te gaan is dat je binnen dit vakgebied nooit bent uitgeleerd en iedere keer weer een stapje bij moet zetten. Uiteindelijk blijft een eigen onderneming of een mooie functie binnen een groot bedrijf mijn hoofddoelstelling.

Ik heb veel getwijfeld over mijn studiekeuze. Met name of ik het niveau wel aankon en hoe het te combineren zou zijn met mijn werk. Maar nu ik langzaam de resultaten terugzie, ben ik blij dat ik die weg ben ingeslagen. Dus als je zelf twijfelt over een opleiding, is mijn advies: gewoon doen en ga ervoor!

Laatste blogs van kandidaten

  • Kandidaat

    15 juli 2024

    Aan alle kandidaten wil ik zeggen: ga ervoor!

    Hanna Cherevash over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

  • Kandidaat

    2 juli 2024

    Met mijn opleiding PDL® sta ik nog dichter bij de klant

    Armanda Kolk over de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

  • Kandidaat

    22 mei 2024

    Online studie bij LOI opent deuren

    Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!