“Waarom PDB®? Stilstand is achteruitgang!”

6 september 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Patrick van de Werken over PDB®

Na het afronden van mijn studie Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ben ik gestart als belastingadviseur bij Lansigt Accountants en Belastingadviseurs. Hier kreeg ik de kans om naast mijn beroepsopleiding nog een andere opleiding te volgen. Dit is uiteindelijk de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) geworden.

Waarom? Stilstand is achteruitgang. Ik vind het belangrijk om altijd vooruit te willen. Je bent immers nooit uitgeleerd. Dagelijks zie ik verschillende jaarrekeningen voorbij komen.

Het leek me super interessant om beter te begrijpen welke boekingen er gemaakt moeten worden om uiteindelijk tot de jaarrekening te komen. Daarnaast hielp het me om meer gevoel te krijgen bij de cijfers.

Ik koos voor de thuisstudievariant van de LOI. De examens heb ik afgelegd bij de Lamark-locatie in Rotterdam. Hier werd alles super gefaciliteerd en waren de medewerkers erg vriendelijk. Wellicht dat ik in de toekomst nog met een vervolgopleiding op het PDB® start.

Voor nu ga ik mij focussen op mijn werk en het behalen van Wijnbrevet SDEN 3.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!