“Waarom PDB®? Stilstand is achteruitgang!”

6 september 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Patrick van de Werken over PDB®

Na het afronden van mijn studie Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ben ik gestart als belastingadviseur bij Lansigt Accountants en Belastingadviseurs. Hier kreeg ik de kans om naast mijn beroepsopleiding nog een andere opleiding te volgen. Dit is uiteindelijk de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) geworden.

Waarom? Stilstand is achteruitgang. Ik vind het belangrijk om altijd vooruit te willen. Je bent immers nooit uitgeleerd. Dagelijks zie ik verschillende jaarrekeningen voorbij komen.

Het leek me super interessant om beter te begrijpen welke boekingen er gemaakt moeten worden om uiteindelijk tot de jaarrekening te komen. Daarnaast hielp het me om meer gevoel te krijgen bij de cijfers.

Ik koos voor de thuisstudievariant van de LOI. De examens heb ik afgelegd bij de Lamark-locatie in Rotterdam. Hier werd alles super gefaciliteerd en waren de medewerkers erg vriendelijk. Wellicht dat ik in de toekomst nog met een vervolgopleiding op het PDB® start.

Voor nu ga ik mij focussen op mijn werk en het behalen van Wijnbrevet SDEN 3.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 november 2021

  “Naast veel kennis, heeft de opleiding me ook meer zelfvertrouwen gegeven”

  Blog Martine Scholtz-Romijn over MPZ®

 • Kandidaat

  8 november 2021

  “Blijven leren en ontwikkelen heeft mij gebracht waar ik nu ben”

  Blog Dena van den Berg over PDL®

 • Kandidaat

  1 november 2021

  “Door het thuiswerken kon ik extra tijd in mijn studie steken.”

  Blog Geranda Speelman over PDL® en VPS®

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!