“Grote voorsprong bij sollicitaties met BKB® op zak!”

12 september 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Docent Alex Slob van het Johannes Fontanus College over BKB®

Het Johannes Fontanus College biedt al jaren een Vecon Business School programma (VBS) voor havo- en vwo-leerlingen. Wij geven de leerlingen de mogelijkheid om het  Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) te behalen. Al heel wat jaren verloopt dit succesvol en slagen veel leerlingen voor dit landelijk erkend diploma.

Het diploma BKB® is waardevol voor een vervolgstudie en richting het centrale examen Bedrijfseconomie. Daarnaast is er een ruim aantal leerlingen dat met hun vwo-diploma én het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) direct een baan en studie aangeboden krijgt bij een accountantskantoor in de regio Barneveld.

Dit gebeurt ieder jaar en deze leerlingen komen dan na hun examen met veel trots en een grote glimlach op school en zeggen: ‘Meneer Slob, ik heb al een baan en ik krijg dan ook een auto, een laptop en een mobiel van de zaak!’

Wij ervaren dat leerlingen met het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden op zak een grote voorsprong hebben bij een sollicitatie op een accountantskantoor.

Oproep: ook in deze rubriek?

Maakt jouw vo-school ook gebruik van het VBS-programma of bieden jullie Associatiediploma’s aan als extra vak? Stap uit de schaduw en schrijf een blog over jullie ervaringen! Een mooie manier om de leerlingen én de school in het zonnetje te zetten! Neem contact met ons op via examenuitvoering@associatie.nl

Laatste onderwijs blogs

 • Opleider

  9 juni 2023

  “Een 100% score met een cijfergemiddelde van een 7,9 overtrof al onze verwachtingen! WoW!”

  Erik Koelewijn en Joyce Frentzen, docenten Bedrijfseconomie van het Teylingen College in Leeuwenhorst over het examen Basiskennis Boekhouden (BKB®) van de Associatie. Ook twee leerlingen kwamen aan het woord. Lees snel verder.

 • Opleider

  29 november 2022

  “Kennis, maar vooral ook motivatie van leerlingen neemt in rap tempo toe!”

  Economiedocent Patrick Fränzel van het VeenLanden College vertelt over de praktijkdiploma’s van de Associatie voor het vo.

 • Opleider

  12 september 2022

  “Grote voorsprong bij sollicitaties met BKB® op zak!”

  Docent Alex Slob van het Johannes Fontanus College over BKB®

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!