Communicatie niveau 5

Opleidingsniveau: Vergelijkbaar met hbo-ad
Examensoort: Online

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Omschrijving Examen

Goed kunnen communiceren is noodzakelijk voor iedereen die in een organisatie werkt. Het hebben van kennis en vaardigheden van communicatie en communicatieprocessen is onontbeerlijk voor iemand die werkzaam op een personeels- of loonadministratie. Met het certificaat Communicatie niveau 5 op zak ken je verschillende gesprekstechnieken en kun je tweegesprekken voeren. Dit examen wordt afgenomen door de opleider.

Verder groeien?
Samen met de certificaten Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 5, Loonheffingen niveau 5 en Personeel & Organisatie niveau 5 levert dit certificaat je het Associatiediploma Vakopleiding Payroll Services (VPS®) op. Hét diploma voor de allround payroll professional!

Praktische informatie

  Vooropleiding
  Tarieven
  Inschrijftermijnen & examenoproep
  Bijzonderheden
  Downloads
Vooropleiding

Voor dit examen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Tarieven

Informeer bij je opleider over de kosten.

Inschrijftermijnen & examenoproep
Dit examen kan tot uiterlijk 1 september 2023 worden afgenomen door je opleider afgenomen.
Bijzonderheden

Per 1 september 2023 wordt het examen Communicatie niveau 5 vervangen. Vanaf deze datum is het alleen nog mogelijk om het examen Beroepscommunicatie VPS® niveau 5 af te nemen voor het diploma VPS®. Certificaten Communicatie niveau 5 die voor 1 september 2023 behaald zijn kunnen nog tot 1 september 2027 ingediend worden voor het VPS®-diploma.

Je hebt het VPS®-certificaat Communicatie niveau 5 bij jouw opleider behaald. Om het VPS®-diploma uit te kunnen geven hebben wij het originele certificaat of een gewaarmerkte kopie (kopie van het originele certificaat, inclusief een stempel, datum en handtekening van de opleider) nodig. Met deze controlemogelijkheid op de echtheid van het certificaat kunnen wij de waarde van het diploma blijven garanderen. Je hebt hiervoor de volgende mogelijkheden:

  • Je stuurt per post het originele certificaat naar ons (het certificaat wordt dan samen met het diploma aan je geretourneerd).
  • De opleider stuurt per e-mail een kopie van het certificaat naar ons. Wanneer je je meldt met een diploma-aanvraag, gebruiken wij deze ter verificatie.
  • De opleider levert bij de uitslag standaard een gewaarmerkte kopie van het certificaat Communicatie aan je en jij stuurt dit per post naar ons.

Het Associatiediploma Vakopleiding Payroll Services (VPS®) wordt je dan binnen 4 weken toegestuurd.

Informatie voor de opleider: controle door Nederlandse Associatie voor Examinering

De opleider legt in principe éénmalig het cursusprogramma, waaronder begrepen de opdrachten, ter goedkeuring voor aan de Associatie. Daarbij stuurt de opleider een voorbeeld van het certificaat Communicatie mee. Dit gebeurt uiterlijk een maand voorafgaand aan de eerste les voor het diploma Vakopleiding Payroll Services (VPS®).

Binnen een maand na ontvangst van het cursusprogramma ontvangt de opleider van de Nederlandse Associatie voor Examinering bericht of het cursusprogramma overeenkomt met de eisen gesteld in het examenprogramma. De opleider geeft met het cursusprogramma een rooster met data waarop de trainingen Communicatie volgens het cursusprogramma worden gegeven. De Associatie heeft het recht een of meer bijeenkomsten van de trainingen te bezoeken. Als het cursusprogramma wordt aangepast/gewijzigd, legt de opleider opnieuw het cursusprogramma ter goedkeuring voor, conform bovenstaande procedure.

 • Voor meer informatie over de geldigheidstermijn van de certificaten, klik hier.
Downloads

Op deze pagina vind je downloads voor dit examen.

Veelgestelde vragen

Ik heb extra tijd nodig tijdens mijn examen. Hoe vraag ik dit aan?

Heb je een beperking? Dan kun je examentijdverlenging of een eventuele aanpassing aanvragen. Tijdens je inschrijving in onze webshop wordt gevraagd of je examentijdverlenging of andere hulpmiddelen nodig hebt. Je vinkt dit aan. Als bewijs vragen wij om een dokters- of dyslexieverklaring te uploaden. Ben je van buitenlandse afkomst? Dan kun je een aanvraag doen als je korter dan vijf jaar in Nederland woont. Upload een uittreksel BRP of ander officieel document waarop staat sinds wanneer je in Nederland woont.

Na aanvraag is je inschrijving nog niet definitief. Wanneer je voorkeursdatum niet meer beschikbaar is, neemt onze Klantenservice contact met je op om de definitieve datum, locatie en het tijdstip met je af te stemmen. Wanneer je verklaring niet voldoende is, nemen wij ook contact met je op.

Het is niet mogelijk om na inschrijving een aanpassing aan te vragen.

Is het mogelijk om een examendatum te verzetten?

Je kunt een online examen omboeken tot 7 dagen vóór de examendatum. Aan een omboeking zijn administratiekosten verbonden. Je kunt je examen zelf omboeken via je account op de website.

Kan de factuur naar mijn werkgever worden gestuurd of op naam van mijn werkgever worden gezet?

De factuur wordt altijd naar je verstuurd en op jouw naam uitgegeven. Het is niet mogelijk om de factuur op een andere naam te laten zetten. Als je wilt, kun je je factuur als declaratie indienen bij je werkgever.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!