Financiering niveau 5

Opleidingsniveau: Vergelijkbaar met hbo-ad
Examensoort: Online

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Omschrijving Examen

De vermogensbehoefte van een onderneming bepalen, een investeringsselectie maken. Maar ook het kennen van verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen en hier berekeningen voor maken, een jaarrekening beoordelen en of overzichten maken voor interne en externe verslaglegging. Met Financiering niveau 5 kun je prima als adviseur optreden en een stevige bijdrage leveren aan de financiële administratie.

Verder groeien?

In combinatie met Bedrijfsadministratie niveau 5, Kostencalculatie niveau 5 en Belastingwetgeving niveau 5 levert dit certificaat je het Associatiediploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) op. Dit veelgevraagde diploma opent deuren bij werkgevers.

Praktische informatie

  Vooropleiding
  Examendata en locaties
  Tarieven
  Inschrijftermijnen & examenoproep
  Toegestane hulpmiddelen
  Procedures & regels
  Bijzonderheden
  Belangrijke exameninformatie
  Downloads
  Slagingspercentages
Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Ben je nieuw of nog niet heel ervaren in dit vakgebied? Dan adviseren we je eerst Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) te doen. 

Examendata en locaties
Datum: Elke werkdag

Locaties: 19 locaties

Online examens worden gedurende het gehele jaar afgenomen. Je kunt elke werkdag online examen doen in een toetscentrum. Tijdens je inschrijving kies je een examendatum, -tijdstip en -locatie.

Tarieven

De kosten voor het examen Financiering niveau 5 zijn € 213,00 exclusief btw. Is je opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaal je over het examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

Inschrijftermijnen & examenoproep

Inschrijftermijn
Je kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen inschrijftermijn.

Examenoproep
De oproep voor online examens ontvang je per e-mail, direct na je inschrijving. Bij de toetslocatie kun je je examenoproep op je telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om je oproep te printen en op papier te tonen.

Toegestane hulpmiddelen

Wil je weten welke hulpmiddelen je standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

Procedures & regels

Ga je examen doen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste procedures en een uitleg over het aanvragen van examenproducten zoals een vrijstelling of inzage.

Bijzonderheden

Aanpassing examenprogramma’s MBA
Per 1 september 2017 zijn er enkele wijzigingen in de examenprogramma’s van Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) doorgevoerd. Het doel is om met deze wijzigingen beter aan te sluiten op de VBA® examens, zodat je eenvoudig door kunt stromen naar een hoger niveau.

Het examenprogramma m.i.v. september 2017 en een overzicht van de wijzigingen van Financiering niveau 5 vind je op deze pagina, onder het kopje ‘Downloads’

De oude certificaten en de huidige examens met einddatum 31-01-2018 of 30-06-2018 kunnen worden gecombineerd met de nieuwe examens die vanaf 01-09-2017 worden afgenomen.

Oud (t/m 31-12-2015)  Huidig examenprogramma  Nieuw examenprogramma (vanaf 01-09-2017) 
Bedrijfsadministratie Bedrijfsadministratie niveau 5 (t/m 30-06-2018) Bedrijfsadministratie niveau 5
Bedrijfseconomie Kostencalculatie niveau 5 (t/m 31-01-2018) Kostencalculatie niveau 5
Financiële Rapportage & Analyse Financiering niveau 5 (t/m 31-01-2018) Financiering niveau 5
Belastingwetgeving Belastingwetgeving niveau 5 Geen wijzigingen

1. Certificaat Belastingwetgeving behaald vóór 1-1-2016 is niet meer geldig.
2. Certificaat Belastingwetgeving niveau 5 is 4 jaar geldig.

Belangrijke exameninformatie
 • Het online examen Financiering niveau 5 bestaat uit 28 open en gesloten vragen en duurt 150 minuten.
 • Wil je oefenen met de examensoftware en de verschillende vraagsoorten die in het examen voor kunnen komen?  Bekijk hier het demo-examen. 
Downloads

Op deze pagina vind je downloads voor dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kun je gratis downloaden.

Het voorbeeldexamen Financiering niveau 5 kun je gratis downloaden in jouw account.

Slagingspercentages

Bekijk hier informatie over de slagingspercentages.

 

 

Veelgestelde vragen

Ik heb extra tijd nodig tijdens mijn examen. Hoe vraag ik dit aan?

Heb je een beperking? Dan kun je examentijdverlenging of een eventuele aanpassing aanvragen. Tijdens je inschrijving in onze webshop wordt gevraagd of je examentijdverlenging of andere hulpmiddelen nodig hebt. Je vinkt dit aan. Als bewijs vragen wij om een dokters- of dyslexieverklaring te uploaden. Ben je van buitenlandse afkomst? Dan kun je een aanvraag doen als je korter dan vijf jaar in Nederland woont. Upload een uittreksel BRP of ander officieel document waarop staat sinds wanneer je in Nederland woont.

Na aanvraag is je inschrijving nog niet definitief. Wanneer je voorkeursdatum niet meer beschikbaar is, neemt onze Klantenservice contact met je op om de definitieve datum, locatie en het tijdstip met je af te stemmen. Wanneer je verklaring niet voldoende is, nemen wij ook contact met je op.

Het is niet mogelijk om na inschrijving een aanpassing aan te vragen.

Is het mogelijk om een examendatum te verzetten?

Je kunt een online examen omboeken tot 7 dagen vóór de examendatum. Aan een omboeking zijn administratiekosten verbonden. Je kunt je examen zelf omboeken via je account op de website.

Kan de factuur naar mijn werkgever worden gestuurd of op naam van mijn werkgever worden gezet?

De factuur wordt altijd naar je verstuurd en op jouw naam uitgegeven. Het is niet mogelijk om de factuur op een andere naam te laten zetten. Als je wilt, kunt je je factuur als declaratie indienen bij je werkgever.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!