Loonheffingen niveau 3

Opleidingsniveau: Vergelijkbaar met mbo 3
Examensoort: Online

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Omschrijving Examen

Ben je werkzaam als administratief medewerker en wil je verder op het gebied van loonadministratie? Met het certificaat Loonheffingen niveau 3 op zak, heb je kennis van loonadministratie, loonbelastingtabellen en loonaangifte. Ook zaken zoals de werkkostenregeling, loonheffing en voorlopige aanslag inkomstenbelasting komen aan bod. Dit certificaat biedt meerwaarde voor een (toekomstig) personeelsmedewerker, salarisadministrateur of eigenaar van een midden- of kleinbedrijf.

Verder groeien?
Samen met het Associatiecertificaat Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 3 levert dit certificaat je het Associatiediploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®) op. Hiermee kun je aan de slag als startende salarisadministrateur of assistent op een afdeling Loonadministratie.
Als je daarnaast nog het Associatiecertificaat Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3 haalt, kun je het Associatiediploma Medewerker Personeelszaken (MPZ®) aanvragen. Hiermee toon je aan dat je als zelfstandig medewerker personeelszaken aan de slag kunt.

Praktische informatie

  Vooropleiding
  Examendata en locaties
  Tarieven
  Inschrijftermijnen & examenoproep
  Toegestane hulpmiddelen
  Procedures & regels
  Bijzonderheden
  Belangrijke exameninformatie
  Downloads
  Slagingspercentages
Vooropleiding

Voor dit examen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Examendata en locaties
Datum: Elke werkdag

Locaties: 19 locaties

Online examens worden gedurende het gehele jaar afgenomen. Je kunt elke werkdag online examen doen in een toetscentrum. Tijdens je inschrijving kies je een examendatum, -tijdstip en -locatie. 

Tarieven

Bekijk hier informatie over de tarieven van dit examen. Is je opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaal je over het examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

Inschrijftermijnen & examenoproep

Inschrijftermijn
Je kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen inschrijftermijn.

Examenoproep
De oproep voor online examens ontvang je per e-mail, direct na je inschrijving. Bij de toetslocatie kun je je examenoproep op je telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om je oproep te printen en op papier te tonen.

Toegestane hulpmiddelen

Wil je weten welke hulpmiddelen je standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

Procedures & regels

Ga je examen doen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste procedures en een uitleg over het aanvragen van examenproducten zoals een vrijstelling of inzage. 

Bijzonderheden

Geen bijzonderheden

Belangrijke exameninformatie
 • Het online examen Loonheffingen niveau 3 bestaat uit 20 open en gesloten vragen en duurt 75 minuten.
 • De termijn voor het verwerken van wetswijzigingen in de examenvragen van Loonheffingen niveau 3 is 6 maanden.
 • Wil je oefenen met de examensoftware en de verschillende vraagsoorten die in het examen voor kunnen komen?  Bekijk hier het demo-examen.  
 • Voor meer informatie over de geldigheidstermijn van de certificaten, klik hier.
Slagingspercentages

Bekijk hier informatie over de slagingspercentages.

 

 

Veelgestelde vragen

Ik heb extra tijd nodig tijdens mijn examen. Hoe vraag ik dit aan?

Heb je een beperking? Dan kun je examentijdverlenging of een eventuele aanpassing aanvragen. Tijdens je inschrijving in onze webshop wordt gevraagd of je examentijdverlenging of andere hulpmiddelen nodig hebt. Je vinkt dit aan. Als bewijs vragen wij om een dokters- of dyslexieverklaring te uploaden. Ben je van buitenlandse afkomst? Dan kun je een aanvraag doen als je korter dan vijf jaar in Nederland woont. Upload een uittreksel BRP of ander officieel document waarop staat sinds wanneer je in Nederland woont.

Na aanvraag is je inschrijving nog niet definitief. Wanneer je voorkeursdatum niet meer beschikbaar is, neemt onze Klantenservice contact met je op om de definitieve datum, locatie en het tijdstip met je af te stemmen. Wanneer je verklaring niet voldoende is, nemen wij ook contact met je op.

Het is niet mogelijk om na inschrijving een aanpassing aan te vragen.

Is het mogelijk om een examendatum te verzetten?

Je kunt een online examen omboeken tot 7 dagen vóór de examendatum. Aan een omboeking zijn administratiekosten verbonden. Je kunt je examen zelf omboeken via je account op de website.

Kan de factuur naar mijn werkgever worden gestuurd of op naam van mijn werkgever worden gezet?

De factuur wordt altijd naar je verstuurd en op jouw naam uitgegeven. Het is niet mogelijk om de factuur op een andere naam te laten zetten. Als je wilt, kun je je factuur als declaratie indienen bij je werkgever.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!