Nemas® HRM

Opleidingsniveau: Vergelijkbaar met hbo

Heb je ambitie binnen het HRM vakgebied? Wil je kunnen werken op management-, advies of strategisch niveau? Nemas® HRM biedt je de handvatten om je (toekomstige) functie uit te kunnen voeren. 

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Na het afronden van de examens van Nemas® HRM kun je de beschikbare HR-instrumenten toetsen en personeelsvraagstukken interpreteren. Omdat het diploma op managementniveau is, ligt de nadruk op strategie, planning en organisatie en personele sturing. Hoe beïnvloedt de omgeving en de interne organisatie bijvoorbeeld het personeelsbeleid en wat is de relatie tussen de HRM strategie en de strategie en cultuur van de organisatie? Wat is het doel van HR-beleid en hoe vertaal je dat naar de personeelsplanning? Ook op het gebied van werving & selectie, personeelsontwikkeling en –begeleiding, beloning en diversiteit kun je op advies- en managementniveau acteren.
Het diploma Nemas® HRM bestaat uit een online examen en een scriptie, in willekeurige volgorde. Heb je voor beide examens een voldoende? Dan ontvang je het Associatiediploma Nemas® HRM . 

Het diploma Nemas® HRM bestaat uit de volgende examens:

Scriptie HRM

Vergelijkbaar met opleidingsniveau: hbo

Examensoort: Scriptie

Het diploma Nemas® HRM is op managementniveau, daarom ligt de nadruk op strategie, planning & organisatie, en personele sturing …

 

Scriptie HRM

HRM

Vergelijkbaar met opleidingsniveau: hbo

Examensoort: Online

Het diploma Nemas® HRM is op managementniveau, daarom ligt de nadruk op strategie, planning & organisatie, en personele sturing. Na het …

 

HRM

Praktische informatie

  Vooropleiding
  Examendata en locaties
  Tarieven
  Inschrijftermijnen & examenoproep
  Toegestane hulpmiddelen
  Procedures & regels
  Bijzonderheden
Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Ben je nieuw of niet heel erg ervaren in dit vakgebied? Dan adviseren wij je om eerst Nemas® Middle Management te doen.

Examendata en locaties
 • Scriptie HRM
  Scriptie examen
  Elke werkdag
Online examens worden gedurende het gehele jaar afgenomen. Je kunt elke werkdag online examen doen in een toetscentrum. Tijdens je inschrijving kies je een examendatum, -tijdstip en -locatie.
Tarieven

De kosten voor de examens van Nemas® HRM zijn:

 • Bekijk  hier informatie over de tarieven van het online examen HRM
 • Bekijk hier informatie over de tarieven van het examen Scriptie HRM

Deze tarieven zijn exclusief btw. Is je opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaal je over je examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

Inschrijftermijnen & examenoproep

Inschrijftermijn scriptie
Je kunt je scriptie ter beoordeling indienen op het moment dat het jou uitkomt.
Meld je aan voor de scriptie Nemas® HRM via de knop Inschrijven op deze pagina.

Inschrijftermijn online examen
Je kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen inschrijftermijn.

Examenoproep
De oproep voor online examens ontvang je per e-mail, direct na je inschrijving. Bij de toetslocatie kun je je examenoproep op je telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om je oproep te printen en op papier te tonen.

Toegestane hulpmiddelen

Wil je weten welke hulpmiddelen je standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

Procedures & regels

Ga je examen doen? Kijk op de pagina  Procedures & regels. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste procedures en een uitleg over het aanvragen van examenproducten zoals een vrijstelling of inzage.

Bijzonderheden

Het diploma bestaat uit 2 examens: een online examen en een scriptie. Haal je voor beide examens een voldoende? Dan ontvang je het diploma Nemas® HRM.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!