Afbouw juridische en secretariële diplomalijnen

2 maart 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De Associatie voor Examinering gaat de diplomalijnen Juridisch en Secretarieel & Talen in de huidige vorm per 1 september 2022 stopzetten. We willen kandidaten die inmiddels gestart zijn met de voorbereiding op juridische of secretariële diploma’s uiteraard voldoende tijd bieden de examens af te leggen. Daarom bouwen we beide diplomalijnen geleidelijk af.

Juridisch

Per 1 september 2022 stoppen we met het aanbieden van de diploma’s Juridisch Adviseur en Paralegal. De volgende examens kunnen vanaf die datum niet meer afgelegd worden:

– Arbeidsrecht niveau 5
– Ondernemingsrecht niveau 5
– Vermogensrecht niveau 5

Het examen Juridische Vaardigheden niveau 4 blijft wel bestaan. Dit examen is heel nuttig voor medewerkers in het juridische vakgebied die geen achtergrond op dit gebied hebben, maar in het dagelijks werk wel te maken hebben met de basisaspecten op juridisch gebied, bijvoorbeeld als lid van een OR of secretarieel medewerker bij een advocatenkantoor.

Secretarieel & Talen

Per 1 september 2022 stoppen we met het aanbieden van de Praktijkdiploma’s Medewerker Secretariaat, Secretaresse, Directiesecretaresse en het functiegerichte diploma Management Assistent. De volgende examens kunnen vanaf die datum niet meer afgelegd worden:

– Basiskennis Secretariaatspraktijk
– Secretariaatspraktijk
– Basiskennis Correspondentie Nederlands
– Correspondentie Nederlands
– Notuleren
– Communicatie & Management

De examens Medische Kennis en Terminologie en Zakelijke Correspondentie Nederlands blijven bestaan. Medische Kennis en Terminologie is heel nuttig voor medewerkers in het medische vakgebied die geen medische achtergrond hebben, maar in hun dagelijks werk wel te maken hebben met de basisaspecten op medisch gebied. Denk bijvoorbeeld aan een secretarieel medewerker bij een ziekenhuis.

Zakelijke Correspondentie Nederlands is tevens onderdeel van het Associatiediploma Personeelsconsulent uit de diplomalijn Personeel & Organisatie.

Laatste nieuws

  • 16 april 2024

    Wij zijn eX:plain, dé organisatie achter examens in Nederland.

    In het Jaaroverzicht 2023 presenteert eX:plain vol trots de initiatieven en activiteiten die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. eX:plain richt zich op examinering van het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs met als doel een bijdrage te leveren aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid.

  • 8 april 2024

    Webinar: Vervoer in de salarisadministratie

    Schrijf u nu in voor het webinar! Spreker Roelof van Marrum neemt de aanwezigen mee in de wereld van ‘Vervoer in de salarisadministratie. Verschillende vergoedingen en verstrekkingen m.b.t. vervoer van de werknemer staan centraal tijdens dit webinar.

  • 20 februari 2024

    Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

    Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!