Afbouw juridische en secretariële diplomalijnen

2 maart 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De Associatie voor Examinering gaat de diplomalijnen Juridisch en Secretarieel & Talen in de huidige vorm per 1 september 2022 stopzetten. We willen kandidaten die inmiddels gestart zijn met de voorbereiding op juridische of secretariële diploma’s uiteraard voldoende tijd bieden de examens af te leggen. Daarom bouwen we beide diplomalijnen geleidelijk af.

Juridisch

Per 1 september 2022 stoppen we met het aanbieden van de diploma’s Juridisch Adviseur en Paralegal. De volgende examens kunnen vanaf die datum niet meer afgelegd worden:

– Arbeidsrecht niveau 5
– Ondernemingsrecht niveau 5
– Vermogensrecht niveau 5

Het examen Juridische Vaardigheden niveau 4 blijft wel bestaan. Dit examen is heel nuttig voor medewerkers in het juridische vakgebied die geen achtergrond op dit gebied hebben, maar in het dagelijks werk wel te maken hebben met de basisaspecten op juridisch gebied, bijvoorbeeld als lid van een OR of secretarieel medewerker bij een advocatenkantoor.

Secretarieel & Talen

Per 1 september 2022 stoppen we met het aanbieden van de Praktijkdiploma’s Medewerker Secretariaat, Secretaresse, Directiesecretaresse en het functiegerichte diploma Management Assistent. De volgende examens kunnen vanaf die datum niet meer afgelegd worden:

– Basiskennis Secretariaatspraktijk
– Secretariaatspraktijk
– Basiskennis Correspondentie Nederlands
– Correspondentie Nederlands
– Notuleren
– Communicatie & Management

De examens Medische Kennis en Terminologie en Zakelijke Correspondentie Nederlands blijven bestaan. Medische Kennis en Terminologie is heel nuttig voor medewerkers in het medische vakgebied die geen medische achtergrond hebben, maar in hun dagelijks werk wel te maken hebben met de basisaspecten op medisch gebied. Denk bijvoorbeeld aan een secretarieel medewerker bij een ziekenhuis.

Zakelijke Correspondentie Nederlands is tevens onderdeel van het Associatiediploma Personeelsconsulent uit de diplomalijn Personeel & Organisatie.

Laatste nieuws

 • 3 juni 2024

  Werkzaamheden rond station Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst deze zomer

  Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 18 augustus zijn er grote werkzaamheden op en rond station Amersfoort Centraal en omliggende stations.

 • 1 juni 2024

  Diploma-erkenning NIRPA voor Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

  Voor de Associatie diploma’s Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en Practical Diploma in Payroll Administration (PDL®) is door NIRPA een nieuwe diploma-erkenning afgegeven tot 1-6-2027.

 • 27 mei 2024

  Webinar: Actualiteiten Arbeidsrecht

  Tijdens het Actualiteiten Arbeidsrecht webinar op dinsdag 17 september behandelt Caroline de Graaf een selectie aan actuele arbeidsrechtelijke thema’s. Aan de hand van praktijksituaties brengt zij u op de hoogte van recente jurisprudentie en ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Verder behandelt zij actuele rechtspraak en ontwikkelingen op het thema gelijke behandeling. Meld u snel aan!

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!