Afbouw juridische en secretariële diplomalijnen

2 maart 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De Associatie voor Examinering gaat de diplomalijnen Juridisch en Secretarieel & Talen in de huidige vorm per 1 september 2022 stopzetten. We willen kandidaten die inmiddels gestart zijn met de voorbereiding op juridische of secretariële diploma’s uiteraard voldoende tijd bieden de examens af te leggen. Daarom bouwen we beide diplomalijnen geleidelijk af.

Juridisch

Per 1 september 2022 stoppen we met het aanbieden van de diploma’s Juridisch Adviseur en Paralegal. De volgende examens kunnen vanaf die datum niet meer afgelegd worden:

– Arbeidsrecht niveau 5
– Ondernemingsrecht niveau 5
– Vermogensrecht niveau 5

Het examen Juridische Vaardigheden niveau 4 blijft wel bestaan. Dit examen is heel nuttig voor medewerkers in het juridische vakgebied die geen achtergrond op dit gebied hebben, maar in het dagelijks werk wel te maken hebben met de basisaspecten op juridisch gebied, bijvoorbeeld als lid van een OR of secretarieel medewerker bij een advocatenkantoor.

Secretarieel & Talen

Per 1 september 2022 stoppen we met het aanbieden van de Praktijkdiploma’s Medewerker Secretariaat, Secretaresse, Directiesecretaresse en het functiegerichte diploma Management Assistent. De volgende examens kunnen vanaf die datum niet meer afgelegd worden:

– Basiskennis Secretariaatspraktijk
– Secretariaatspraktijk
– Basiskennis Correspondentie Nederlands
– Correspondentie Nederlands
– Notuleren
– Communicatie & Management

De examens Medische Kennis en Terminologie en Zakelijke Correspondentie Nederlands blijven bestaan. Medische Kennis en Terminologie is heel nuttig voor medewerkers in het medische vakgebied die geen medische achtergrond hebben, maar in hun dagelijks werk wel te maken hebben met de basisaspecten op medisch gebied. Denk bijvoorbeeld aan een secretarieel medewerker bij een ziekenhuis.

Zakelijke Correspondentie Nederlands is tevens onderdeel van het Associatiediploma Personeelsconsulent uit de diplomalijn Personeel & Organisatie.

Laatste nieuws

 • 15 september 2021

  Webinar Het pensioenakkoord: ‘van oud naar nieuw’

  De Associatie organiseert op donderdag 11 november 2021 een webinar waarin het nieuwe pensioenakkoord centraal staat. Met onder andere aandacht voor het traject tussen nu en 2027.

 • 10 september 2021

  Webinar opfrisbeurt sociale zekerheid

  De Associatie organiseert op dinsdag 26 oktober 2021 een webinar waarin kennis over sociale zekerheid wordt opgefrist. Spreker is Marjol Nikkels, specialist in sociale zekerheid, arbeidsrecht en inkomensverzekeringen.

 • 1 september 2021

  Webinar Auto van de zaak: lust of last?

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 19 oktober een online kennissessie over de regelgeving rondom de auto van de zaak. Spreker is Peter Hoogstraten.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!