Afbouw juridische en secretariële diplomalijnen

2 maart 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De Associatie voor Examinering gaat de diplomalijnen Juridisch en Secretarieel & Talen in de huidige vorm per 1 september 2022 stopzetten. We willen kandidaten die inmiddels gestart zijn met de voorbereiding op juridische of secretariële diploma’s uiteraard voldoende tijd bieden de examens af te leggen. Daarom bouwen we beide diplomalijnen geleidelijk af.

Juridisch

Per 1 september 2022 stoppen we met het aanbieden van de diploma’s Juridisch Adviseur en Paralegal. De volgende examens kunnen vanaf die datum niet meer afgelegd worden:

– Arbeidsrecht niveau 5
– Ondernemingsrecht niveau 5
– Vermogensrecht niveau 5

Het examen Juridische Vaardigheden niveau 4 blijft wel bestaan. Dit examen is heel nuttig voor medewerkers in het juridische vakgebied die geen achtergrond op dit gebied hebben, maar in het dagelijks werk wel te maken hebben met de basisaspecten op juridisch gebied, bijvoorbeeld als lid van een OR of secretarieel medewerker bij een advocatenkantoor.

Secretarieel & Talen

Per 1 september 2022 stoppen we met het aanbieden van de Praktijkdiploma’s Medewerker Secretariaat, Secretaresse, Directiesecretaresse en het functiegerichte diploma Management Assistent. De volgende examens kunnen vanaf die datum niet meer afgelegd worden:

– Basiskennis Secretariaatspraktijk
– Secretariaatspraktijk
– Basiskennis Correspondentie Nederlands
– Correspondentie Nederlands
– Notuleren
– Communicatie & Management

De examens Medische Kennis en Terminologie en Zakelijke Correspondentie Nederlands blijven bestaan. Medische Kennis en Terminologie is heel nuttig voor medewerkers in het medische vakgebied die geen medische achtergrond hebben, maar in hun dagelijks werk wel te maken hebben met de basisaspecten op medisch gebied. Denk bijvoorbeeld aan een secretarieel medewerker bij een ziekenhuis.

Zakelijke Correspondentie Nederlands is tevens onderdeel van het Associatiediploma Personeelsconsulent uit de diplomalijn Personeel & Organisatie.

Laatste nieuws

 • 11 mei 2021

  Webinar: Aanpak van arbeidsongeschiktheid en re-integratie tijdens corona

  De Associatie organiseert op donderdag 24 juni een webinar voor HR-professionals over arbeidsongeschiktheid en re-integratie tijdens corona.

 • 7 mei 2021

  Openingstijden examenlocaties zomervakantie 2021

  Tijdens de zomervakantie kan het voorkomen dat examenlocaties tijdelijk gesloten zijn. Dit betekent dat je tijdens de zomermaanden minder vaak op de locaties examen kunt doen dan je van ons gewend bent.

 • 30 april 2021

  Webinar thuiswerken in de toekomst

  De Associatie organiseert op dinsdag 22 juni een webinar over wet- en regelgeving omtrent thuiswerken. Bedoeld voor medewerkers en werkgevers bij het financieel advieskantoor die hiermee in hun werk te maken hebben.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!