Afname examens vanaf 7 april

1 april 2020

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Zoals eerder bericht op onze website (nieuwsbericht van 16 maart) worden er tot en met 6 april, vanwege eerder aangekondigde coronamaatregelen vanuit de overheid, geen examens afgenomen. Ondertussen hebben wij er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat de examinering na die tijd weer opgestart kan worden. Vanaf dinsdag 7 april zal er daarom weer gestart worden met de examenafnames, maar wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. De afgelopen dagen zijn er tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de examens op veilige wijze voor zowel medewerkers als examenkandidaten afgenomen kunnen worden.

Hoe wordt de examenafname weer opgestart?

 • De testlocaties zullen op halve capaciteit draaien, dat betekent dat er altijd een lege werkplek zit tussen twee kandidaten.
 • De locaties Arnhem en Den Haag zullen als eerste op 7 april weer de deuren openen. Niet alle testlocaties zullen in de komende weken weer de deuren openen. Beslissingen hierover worden binnenkort gemaakt. Op dit moment is hier nog geen volledig overzicht van. Het gevolg hiervan is dat niet alle geboekte examens door kunnen gaan. Wij begrijpen dat het belangrijk voor u is om zo snel mogelijk weer examen te kunnen doen. Uiteraard doen wij ons best hiervoor. Op dit moment gaat veiligheid echter boven alles.

Heeft u een examen geboekt in de week van 7 april?
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om u te informeren over het wel of niet doorgaan van uw examen. U hoort in ieder geval uiterlijk vrijdag 3 april (week 14) van ons. Wij willen u vragen om geen contact met ons op te nemen, maar te wachten tot wij u benaderen.

Heeft u een examen geboekt op 14 april of later?
We begrijpen dat u benieuwd bent of uw examen doorgaat. U ontvangt in de week van 6 t/m 10 april (week 15) een bericht van ons over uw examen. We willen u vragen om geen contact met ons op te nemen, maar te wachten op dit bericht. Zo zorgen we dat onze klantenservicemedewerkers voldoende capaciteit hebben om eerst de kandidaten te benaderen die voor 14 april een examen geboekt hadden staan.

Heeft u een examen geboekt op 1 juni of later?
Op dit moment ziet het ernaar uit dat uw examen gewoon door kan gaan. Als de situatie op enig moment toch wijzigt, zullen wij hierover communiceren via onze website en naar de betreffende kandidaten.

Is examen doen op locatie wel toegestaan?

We kunnen ons voorstellen dat doorgang van examens wellicht vragen bij u oproept. Is dit geen groepsbijeenkomst? Mag dit wel vanuit de overheid? Wij kunnen u verzekeren dat het doen van examen buiten het samenscholingsverbod valt, met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen die nu gelden. Dit is ook afgestemd met politie en handhaving.

Kortom, wij werken er hard aan om zoveel mogelijk kandidaten op een zo veilig mogelijke manier examen te laten doen. Het kost tijd om dit zorgvuldig op te zetten. We begrijpen dat dit bericht daarom nog niet alle vragen beantwoordt en zouden u graag alle duidelijkheid willen bieden waar u op dit moment terecht behoefte aan heeft. De situatie vraagt echter veel van ons allemaal. Zodra wij meer weten, zullen wij hierover communiceren via onze website en naar de betreffende kandidaten.

Bedankt voor uw begrip!

Laatste nieuws

 • 1 juli 2024

  Podiumplekken voor geslaagde kandidaten!

  Op donderdag 20 juni vond de diploma-uitreiking plaats, die Markus Verbeek Praehep samen met de Associatie voor Examinering heeft georganiseerd. Maar liefst 45 studenten namen vol trots hun diploma in ontvangst.

 • 27 juni 2024

  Inzagemomenten in de zomer

  Tijdens de vakantieperiode zal er inzage plaatsvinden op 6 en 20 augustus in plaats van 5 en 19 augustus. Het inzagemoment van 27 augustus zal komen te vervallen.

 • 12 juni 2024

  In de schoolbanken bij Visma | Raet

  Onder het label Associatie voor Examinering ontzorgt eX:plain bedrijven en onderwijsorganisaties op het gebied van examinering. We leveren hiermee een bijdrage aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met software leverancier Visma | Raet.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!