Afname examens vanaf 7 april

1 april 2020

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Zoals eerder bericht op onze website (nieuwsbericht van 16 maart) worden er tot en met 6 april, vanwege eerder aangekondigde coronamaatregelen vanuit de overheid, geen examens afgenomen. Ondertussen hebben wij er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat de examinering na die tijd weer opgestart kan worden. Vanaf dinsdag 7 april zal er daarom weer gestart worden met de examenafnames, maar wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. De afgelopen dagen zijn er tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de examens op veilige wijze voor zowel medewerkers als examenkandidaten afgenomen kunnen worden.

Hoe wordt de examenafname weer opgestart?

 • De testlocaties zullen op halve capaciteit draaien, dat betekent dat er altijd een lege werkplek zit tussen twee kandidaten.
 • De locaties Arnhem en Den Haag zullen als eerste op 7 april weer de deuren openen. Niet alle testlocaties zullen in de komende weken weer de deuren openen. Beslissingen hierover worden binnenkort gemaakt. Op dit moment is hier nog geen volledig overzicht van. Het gevolg hiervan is dat niet alle geboekte examens door kunnen gaan. Wij begrijpen dat het belangrijk voor u is om zo snel mogelijk weer examen te kunnen doen. Uiteraard doen wij ons best hiervoor. Op dit moment gaat veiligheid echter boven alles.

Heeft u een examen geboekt in de week van 7 april?
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om u te informeren over het wel of niet doorgaan van uw examen. U hoort in ieder geval uiterlijk vrijdag 3 april (week 14) van ons. Wij willen u vragen om geen contact met ons op te nemen, maar te wachten tot wij u benaderen.

Heeft u een examen geboekt op 14 april of later?
We begrijpen dat u benieuwd bent of uw examen doorgaat. U ontvangt in de week van 6 t/m 10 april (week 15) een bericht van ons over uw examen. We willen u vragen om geen contact met ons op te nemen, maar te wachten op dit bericht. Zo zorgen we dat onze klantenservicemedewerkers voldoende capaciteit hebben om eerst de kandidaten te benaderen die voor 14 april een examen geboekt hadden staan.

Heeft u een examen geboekt op 1 juni of later?
Op dit moment ziet het ernaar uit dat uw examen gewoon door kan gaan. Als de situatie op enig moment toch wijzigt, zullen wij hierover communiceren via onze website en naar de betreffende kandidaten.

Is examen doen op locatie wel toegestaan?

We kunnen ons voorstellen dat doorgang van examens wellicht vragen bij u oproept. Is dit geen groepsbijeenkomst? Mag dit wel vanuit de overheid? Wij kunnen u verzekeren dat het doen van examen buiten het samenscholingsverbod valt, met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen die nu gelden. Dit is ook afgestemd met politie en handhaving.

Kortom, wij werken er hard aan om zoveel mogelijk kandidaten op een zo veilig mogelijke manier examen te laten doen. Het kost tijd om dit zorgvuldig op te zetten. We begrijpen dat dit bericht daarom nog niet alle vragen beantwoordt en zouden u graag alle duidelijkheid willen bieden waar u op dit moment terecht behoefte aan heeft. De situatie vraagt echter veel van ons allemaal. Zodra wij meer weten, zullen wij hierover communiceren via onze website en naar de betreffende kandidaten.

Bedankt voor uw begrip!

Laatste nieuws

 • 20 oktober 2021

  Online kennissessie Ondernemerschap op 29 november

  De Associatie voor Examinering wil opleiders en docenten graag via een online sessie informeren hoe het examen Ondernemerschap is ontstaan en welke toegevoegde waarde het heeft op de huidige examens.

 • 30 september 2021

  Nieuw vanaf 1 februari 2022: het examen Ondernemerschap

  De arbeidsmarkt verschuift continu. Steeds meer mensen kiezen om voor zichzelf te beginnen. Waar het eerst leek alsof men door het coronatijdperk terughoudender werd…

 • 29 september 2021

  Aanpassing annuleringsvoorwaarden examens Associatie

  Per 1 oktober 2021 gelden weer de reguliere annulerings- / wijzigingsvoorwaarden voor het verzetten of annuleren van een examen van de Associatie.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!