Benut nog dit jaar jouw opleidingsbudget

4 december 2020

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Wist je dat veel organisaties een jaarlijks opleidingsbudget hebben waarmee werknemers zich kunnen ontwikkelen en doorgroeien in hun carrière? Zo niet, dan ben je niet de enige.

Naar schatting wordt elk jaar 40% van het beschikbare opleidingsbudget niet benut. Bijvoorbeeld omdat werknemers niet op de hoogte zijn van het bestaan van het budget. Binnenkort verlopen de budgetten voor 2020. Check daarom nog voor het einde van het jaar of je gebruik kunt maken van een opleidingsbudget.

Hoe pak je dit aan? Een paar tips:

  • Zoek eerst uit wat er mogelijk is binnen jouw organisatie. Hiervoor kun je terecht bij de afdeling HR of jouw leidinggevende. Ook kun je de mogelijkheden vaak terugvinden in de cao of arbeidsovereenkomst.
  • Zorg dat je weet waarom jij je wilt ontwikkelen. Als je de regie neemt over je persoonlijke groei, opent dat deuren. Je presteert beter en krijgt nieuwe energie en motivatie.
  • Zoek een opleiding die past bij jouw wensen en behoeften. Bekijk bijvoorbeeld eens de mogelijkheden in de examengids van de Associatie.
  • Maak vervolgens jouw leerdoelen concreet voor je werkgever, zodat hij weet welke meerwaarde de opleiding heeft voor jouw bedrijf.
  • Nu beslissen én direct starten, dat lijkt misschien wat kort dag. Bij verschillende opleiders is het mogelijk om je nog dit jaar in te schrijven en daadwerkelijk te starten in 2021. Zo blijft er in 2021 extra budget beschikbaar voor een vervolgstudie.

Laatste nieuws

  • 16 april 2024

    Wij zijn eX:plain, dé organisatie achter examens in Nederland.

    In het Jaaroverzicht 2023 presenteert eX:plain vol trots de initiatieven en activiteiten die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. eX:plain richt zich op examinering van het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs met als doel een bijdrage te leveren aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid.

  • 8 april 2024

    Webinar: Vervoer in de salarisadministratie

    Schrijf u nu in voor het webinar! Spreker Roelof van Marrum neemt de aanwezigen mee in de wereld van ‘Vervoer in de salarisadministratie. Verschillende vergoedingen en verstrekkingen m.b.t. vervoer van de werknemer staan centraal tijdens dit webinar.

  • 20 februari 2024

    Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

    Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!