Benut nog dit jaar jouw opleidingsbudget

4 december 2020

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Wist je dat veel organisaties een jaarlijks opleidingsbudget hebben waarmee werknemers zich kunnen ontwikkelen en doorgroeien in hun carrière? Zo niet, dan ben je niet de enige.

Naar schatting wordt elk jaar 40% van het beschikbare opleidingsbudget niet benut. Bijvoorbeeld omdat werknemers niet op de hoogte zijn van het bestaan van het budget. Binnenkort verlopen de budgetten voor 2020. Check daarom nog voor het einde van het jaar of je gebruik kunt maken van een opleidingsbudget.

Hoe pak je dit aan? Een paar tips:

 • Zoek eerst uit wat er mogelijk is binnen jouw organisatie. Hiervoor kun je terecht bij de afdeling HR of jouw leidinggevende. Ook kun je de mogelijkheden vaak terugvinden in de cao of arbeidsovereenkomst.
 • Zorg dat je weet waarom jij je wilt ontwikkelen. Als je de regie neemt over je persoonlijke groei, opent dat deuren. Je presteert beter en krijgt nieuwe energie en motivatie.
 • Zoek een opleiding die past bij jouw wensen en behoeften. Bekijk bijvoorbeeld eens de mogelijkheden in de examengids van de Associatie.
 • Maak vervolgens jouw leerdoelen concreet voor je werkgever, zodat hij weet welke meerwaarde de opleiding heeft voor jouw bedrijf.
 • Nu beslissen én direct starten, dat lijkt misschien wat kort dag. Bij verschillende opleiders is het mogelijk om je nog dit jaar in te schrijven en daadwerkelijk te starten in 2021. Zo blijft er in 2021 extra budget beschikbaar voor een vervolgstudie.

Laatste nieuws

 • 11 mei 2021

  Webinar: Aanpak van arbeidsongeschiktheid en re-integratie tijdens corona

  De Associatie organiseert op donderdag 24 juni een webinar voor HR-professionals over arbeidsongeschiktheid en re-integratie tijdens corona.

 • 7 mei 2021

  Openingstijden examenlocaties zomervakantie 2021

  Tijdens de zomervakantie kan het voorkomen dat examenlocaties tijdelijk gesloten zijn. Dit betekent dat je tijdens de zomermaanden minder vaak op de locaties examen kunt doen dan je van ons gewend bent.

 • 30 april 2021

  Webinar thuiswerken in de toekomst

  De Associatie organiseert op dinsdag 22 juni een webinar over wet- en regelgeving omtrent thuiswerken. Bedoeld voor medewerkers en werkgevers bij het financieel advieskantoor die hiermee in hun werk te maken hebben.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!