Benut nog dit jaar jouw opleidingsbudget

4 december 2020

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Wist je dat veel organisaties een jaarlijks opleidingsbudget hebben waarmee werknemers zich kunnen ontwikkelen en doorgroeien in hun carrière? Zo niet, dan ben je niet de enige.

Naar schatting wordt elk jaar 40% van het beschikbare opleidingsbudget niet benut. Bijvoorbeeld omdat werknemers niet op de hoogte zijn van het bestaan van het budget. Binnenkort verlopen de budgetten voor 2020. Check daarom nog voor het einde van het jaar of je gebruik kunt maken van een opleidingsbudget.

Hoe pak je dit aan? Een paar tips:

 • Zoek eerst uit wat er mogelijk is binnen jouw organisatie. Hiervoor kun je terecht bij de afdeling HR of jouw leidinggevende. Ook kun je de mogelijkheden vaak terugvinden in de cao of arbeidsovereenkomst.
 • Zorg dat je weet waarom jij je wilt ontwikkelen. Als je de regie neemt over je persoonlijke groei, opent dat deuren. Je presteert beter en krijgt nieuwe energie en motivatie.
 • Zoek een opleiding die past bij jouw wensen en behoeften. Bekijk bijvoorbeeld eens de mogelijkheden in de examengids van de Associatie.
 • Maak vervolgens jouw leerdoelen concreet voor je werkgever, zodat hij weet welke meerwaarde de opleiding heeft voor jouw bedrijf.
 • Nu beslissen én direct starten, dat lijkt misschien wat kort dag. Bij verschillende opleiders is het mogelijk om je nog dit jaar in te schrijven en daadwerkelijk te starten in 2021. Zo blijft er in 2021 extra budget beschikbaar voor een vervolgstudie.

Laatste nieuws

 • 12 juni 2024

  In de schoolbanken bij Visma | Raet

  Onder het label Associatie voor Examinering ontzorgt eX:plain bedrijven en onderwijsorganisaties op het gebied van examinering. We leveren hiermee een bijdrage aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met software leverancier Visma | Raet.

 • 3 juni 2024

  Werkzaamheden rond station Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst deze zomer

  Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 18 augustus zijn er grote werkzaamheden op en rond station Amersfoort Centraal en omliggende stations.

 • 1 juni 2024

  Diploma-erkenning NIRPA voor Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

  Voor de Associatie diploma’s Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en Practical Diploma in Payroll Administration (PDL®) is door NIRPA een nieuwe diploma-erkenning afgegeven tot 1-6-2027.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!