Continue kwaliteitsbewaking Associatie-examens

18 april 2019

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Om de kwaliteit van de examens van de Associatie hoog te houden, worden de Associatie examens en examenvragen continu op verschillende wijzen gemonitord. Eén van de manieren waarop we dat doen is door periodiek inhoudsdeskundigen uit te nodigen voor het maken en corrigeren van een Associatie-examen. Deze inhoudsdeskundigen zijn werkzaam in de beroepspraktijk van het betreffende examen en zijn niet betrokken geweest bij de ontwikkeling en vaststelling van het examen.

De inhoudsdeskundige beoordeelt het examen op inhoudelijke juistheid en aansluiting op de praktijk. Ook de vraag of het examen ’te doen’ is voor kandidaten (o.a. in de beschikbare tijd) wordt in beschouwing genomen.

Zo zijn onlangs de examens Bedrijfsadministratie niveau 6 en Externe Verslaggeving niveau 6 beoordeeld. De inhoudsdeskundige heeft aangegeven dat de examens zeer herkenbaar zijn en goed aansluiten op de praktijk. De enkele geplaatste opmerkingen zijn voorgelegd aan de vaststellingscommissie ter verbetering van de examens.

Laatste nieuws

 • 3 juni 2024

  Werkzaamheden rond station Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst deze zomer

  Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 18 augustus zijn er grote werkzaamheden op en rond station Amersfoort Centraal en omliggende stations.

 • 1 juni 2024

  Diploma-erkenning NIRPA voor Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

  Voor de Associatie diploma’s Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en Practical Diploma in Payroll Administration (PDL®) is door NIRPA een nieuwe diploma-erkenning afgegeven tot 1-6-2027.

 • 27 mei 2024

  Webinar: Actualiteiten Arbeidsrecht

  Tijdens het Actualiteiten Arbeidsrecht webinar op dinsdag 17 september behandelt Caroline de Graaf een selectie aan actuele arbeidsrechtelijke thema’s. Aan de hand van praktijksituaties brengt zij u op de hoogte van recente jurisprudentie en ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Verder behandelt zij actuele rechtspraak en ontwikkelingen op het thema gelijke behandeling. Meld u snel aan!

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!