Continue kwaliteitsbewaking Associatie-examens

18 april 2019

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Om de kwaliteit van de examens van de Associatie hoog te houden, worden de Associatie examens en examenvragen continu op verschillende wijzen gemonitord. Eén van de manieren waarop we dat doen is door periodiek inhoudsdeskundigen uit te nodigen voor het maken en corrigeren van een Associatie-examen. Deze inhoudsdeskundigen zijn werkzaam in de beroepspraktijk van het betreffende examen en zijn niet betrokken geweest bij de ontwikkeling en vaststelling van het examen.

De inhoudsdeskundige beoordeelt het examen op inhoudelijke juistheid en aansluiting op de praktijk. Ook de vraag of het examen ’te doen’ is voor kandidaten (o.a. in de beschikbare tijd) wordt in beschouwing genomen.

Zo zijn onlangs de examens Bedrijfsadministratie niveau 6 en Externe Verslaggeving niveau 6 beoordeeld. De inhoudsdeskundige heeft aangegeven dat de examens zeer herkenbaar zijn en goed aansluiten op de praktijk. De enkele geplaatste opmerkingen zijn voorgelegd aan de vaststellingscommissie ter verbetering van de examens.

Laatste nieuws

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

 • 15 februari 2024

  Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

  De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

 • 14 februari 2024

  Vervanging rekenmachines op alle toetslocaties

  In de loop van februari 2024 zullen op alle toetslocaties de Casio fx-82MS rekenmachines vervangen worden door de nieuwe versie Casio fx-82NL.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!