Uitnodiging: fysieke opleiders-, docenten- en uitgeversbijeenkomst

De Associatie voor Examinering organiseert een fysieke netwerkbijeenkomst voor opleiders, docenten en uitgevers. Deze bijeenkomst vindt plaats in ons gebouw aan de Plotterweg 1 in Amersfoort op woensdag 12 oktober 2022 van 15:00 - 16:30 uur. Aansluitend is, onder het genot van een hapje en een drankje, gelegenheid voor netwerken. Het thema van de bijeenkomst is: Hoe werkt de Associatie aan een hoge kwaliteit van onafhankelijke examinering?
Graag nodigen wij jullie uit om hierbij aanwezig te zijn.

De Associatie voor Examinering is volop in beweging. Het team werkt hard aan de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande onafhankelijke examens en met trots geven wij daarom een exclusief kijkje in de keuken. We trappen af met een voorstelrondje van het gehele team en laten iets zien van onze belangrijkste processen. Daarin komen ook de functies van een itemauteur, vaststeller, corrector en de examencommissie aan bod. Op deze manier laten we zien hoe examenvragen en examenprogramma’s tot stand komen. Vervolgens vertellen we over de analyse van examens en examenvragen en gaan jullie uiteindelijk zelf de uitdaging aan met de constructie van examenvragen.

Het programma:

 • Welkom door Riny van Nuland, programmamanager Associatie 
 • Voorstelrondje team Associatie 
 • Hoe werkt de Associatie aan een hoge kwaliteit van onafhankelijke examinering?  
 • Interactieve sessie 
 • Afsluiten met een borrel  

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar docentendag@associatie.nl onder vermelding van naam en organisatie/onderwijsinstelling. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Wij hebben er veel zin in en zien ernaar uit om u op 12 oktober te mogen verwelkomen in Amersfoort! 

Meld je aan voor andere online kennissessies.

Laatste nieuws

 • 1 juli 2024

  Podiumplekken voor geslaagde kandidaten!

  Op donderdag 20 juni vond de diploma-uitreiking plaats, die Markus Verbeek Praehep samen met de Associatie voor Examinering heeft georganiseerd. Maar liefst 45 studenten namen vol trots hun diploma in ontvangst.

 • 27 juni 2024

  Inzagemomenten in de zomer

  Tijdens de vakantieperiode zal er inzage plaatsvinden op 6 en 20 augustus in plaats van 5 en 19 augustus. Het inzagemoment van 27 augustus zal komen te vervallen.

 • 12 juni 2024

  In de schoolbanken bij Visma | Raet

  Onder het label Associatie voor Examinering ontzorgt eX:plain bedrijven en onderwijsorganisaties op het gebied van examinering. We leveren hiermee een bijdrage aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met software leverancier Visma | Raet.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!