Grensoverschrijdend (thuis)werken: hoe gaat u om met belastingheffing en fiscale uitdagingen?

✅ Waar betaalt de grensoverschrijdende werknemer belasting?
✅ Hoe werkt een belastingverdrag?
✅ Wat is de 30%-regeling voor werknemers uit het buitenland en wat zijn de recente ontwikkelingen?
✅ Hoe bepaalt u waar een werknemer woont en wat zijn de gevolgen daarvan?

Schrijf u nu in voor het webinar op 3 april 2024! De Associatie voor Examinering organiseert een webinar voor de werknemer die binnen het financieel advieskantoor te maken hebben met werknemers die wonen of werken in het buitenland. Spreker en expert Carlo Douven leidt het gesprek. Hij is specialist internationaal belastingrecht en sociale zekerheid.

Inhoud van het webinar:

• Internationale aspecten in de loonbelasting
In dit webinar behandelt Carlo hoe de werkgevers de woonplaats van hun werknemers bepalen en de daaruit voortvloeiende verschillen in nettoloon tussen werknemers die wel en niet in Nederland wonen. We verklaren waarom deze verschillen bestaan tussen inwoners en niet-inwoners.

• Belastingverdragen
Wanneer een werknemer over de grens (thuis)werkt, dient hij in principe belasting te betalen in zowel zijn woonland als het land waar hij werkt. Een belastingverdrag voorkomt dubbele belasting voor de werknemer. Tijdens het webinar wordt uitgelegd hoe belastingverdragen het heffingsrecht tussen landen verdelen (salarysplit). Ook bespreekt de expert wanneer thuiswerken kan leiden tot een vaste inrichting voor de werkgever in het woonland van de werknemer.

• 30%-regeling voor ingekomen werknemers
De 30%-regeling is een belangrijk fiscale faciliteit voor expats die in Nederland komen werken. Voor werkgevers maakt deze regeling het aantrekken van buitenlandse gespecialiseerde werknemers eenvoudiger en kostenefficiënter. Carlo legt de voorwaarden van deze regeling uit en behandelt aandachtspunten voor werkgevers, inclusief recente ontwikkelingen zoals versobering en aftopping van de 30%-regeling.

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Carlo Douven. Mr. C.L.J.R. Douven (1959) is na zijn studie fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg gaan werken bij de Belastingdienst. De laatste 25 jaar heeft hij praktijkervaring opgebouwd met betrekking tot de belastingheffing van werknemers die grensoverschrijdend werken. Hij is specialist internationaal belastingrecht en sociale zekerheid en hij heeft ook veel ervaring in het verzorgen van cursussen en workshops. Carlo is ook auteur van vele artikelen en boeken over dit vakgebied.

Samen maken we een praktische vertaalslag naar uw dagelijkse beleid. Welke slimme stappen kunt u vandaag al zetten, zodat u goed voorbereid deze transitie ingaat?

Praktische informatie

Werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur zijn van harte welkom. Daarnaast nodigen we iedereen uit die niet dagelijks met pensioenregelingen bezig is, maar er wel mee in aanraking komt, zoals HR-professionals en Finance-professionals.

Datum: woensdag 3 april 2024 van 15.00 uur tot 17.00 uur
Investering:€ 150,00
Betaalmethode: Via iDEAL of creditcard

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein via s.bresser@associatie.nl.

💡 Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Direct aanmelden voor dit webinar

Laatste nieuws

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

 • 15 februari 2024

  Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

  De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

 • 14 februari 2024

  Vervanging rekenmachines op alle toetslocaties

  In de loop van februari 2024 zullen op alle toetslocaties de Casio fx-82MS rekenmachines vervangen worden door de nieuwe versie Casio fx-82NL.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!