Klanttevredenheidsonderzoek opleiders 2022

De Associatie voor Examinering wil de klantbeleving naar een hoger niveau brengen. In het eerste kwartaal van 2022 is er een klanttevredenheidsonderzoek uitgezet onder alle opleiders die opleiden voor de examens van de Associatie. Met 29 respondenten op het onderzoek is er een goed beeld geschetst over de ervaringen van de opleiders. De resultaten delen wij graag.

Bekijk hier de infographic.

Wat vindt de opleider van de samenwerking met de Associatie?
De meerderheid van de respondenten geeft aan zowel eigenaar te zijn bij de organisatie of opleiding, als voor de klas te staan. De meeste onderwijsinstellingen zijn in heel Nederland actief. De meest afgenomen examens zijn: Basiskennis Boekhouden (BKB®), Basiskennis Calculatie (BKC®), Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®), Moderne Bedrijfsadministratie (MBA), Basiskennis Loonadministratie (BKL®) en Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®).  86% van de respondenten geeft aan dat cursisten die worden opgeleid voor een Associatie-examen daadwerkelijk examen doet bij de Associatie. De reden dat cursisten er volgens de opleider voor kiezen om examen te doen bij de Associatie is dat het betere kansen geeft op de arbeidsmarkt en dat het door enkele werkgevers verplicht wordt gesteld.

Het contact met de Associatie wordt over het algemeen als goed ervaren, in het bijzonder met de klantenservice. De opleiders geven aan erg tevreden te zijn over de informatievoorziening van de Associatie en blijven vooral op de hoogte van de ontwikkelingen door middel van het lezen van de nieuwsbrief, de website van de Associatie en de online bijeenkomsten. Er is vraag naar fysieke bijeenkomsten om te netwerken en kennis op te nemen.

Inhoud van de examenprogramma’s
De examenprogramma’s en voorbeeldexamens worden door het merendeel van de opleiders positief beoordeeld. Er wordt aangegeven dat er behoefte is aan meer voorbeeldexamens en mogelijkheden om (digitaal) te oefenen. Hier wordt door de Associatie gehoor aan gegeven door middel van het ontwikkelen van een oefenplatform met examenvragen.

We zijn beoordeeld met een 7 en 93% van de opleiders adviseert zijn kandidaten aan om examen te doen bij de Associatie.

Aantal verbeterpunten:

 • De vraagstelling in de voorbeeldexamens.
 • Het examen beter laten aansluiten op het bedrijfsleven
 • Meer (online) oefenmogelijkheden
 • Klantgerichtheid
 • De opleider meer betrekken bij de cursistenblogs

Laatste nieuws

 • 15 september 2022

  Webinar opfrisbeurt vakkennis sociale zekerheid

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 8 november een webinar over socialezekerheidswetgeving. In twee uur geeft spreker Marjol Nikkels u een opfrisbeurt om de vakkennis over sociale zekerheid weer actueel en snel paraat te hebben, bijvoorbeeld als er een lastige vraag komt. Bedoeld voor werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur en HR-professionals.

 • 14 september 2022

  Webinar opvolging Prinsjesdag: Wat zijn de gevolgen voor de loonadministratie?

  Op 22 november organiseert de Associatie voor Examinering een webinar waarin Prinsjesdag 2022 centraal staat. Zeker dit jaar speelt de actualiteit een grote rol. Denk hierbij aan de financiële gevolgen van corona en de gestegen lasten. De hoop ligt bij een compensatie voor de werknemer en een mogelijke lastenverlichting voor de werkgever. Wat kunnen we verwachten? Het webinar is bedoeld voor werknemers in de financiële administratie en de salarisadministratie.

 • 9 september 2022

  Bereikbaarheid 16 september

  Op vrijdag 16 september is de Associatie vanaf 12.30 uur niet bereikbaar. Wij staan je op maandag 19 september vanaf 08.30 uur graag te woord.
  Mogelijk vind je het antwoord op jouw vraag via onze Veelgestelde vragen of onze chatbot.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!