Klanttevredenheidsonderzoek opleiders 2022

De Associatie voor Examinering wil de klantbeleving naar een hoger niveau brengen. In het eerste kwartaal van 2022 is er een klanttevredenheidsonderzoek uitgezet onder alle opleiders die opleiden voor de examens van de Associatie. Met 29 respondenten op het onderzoek is er een goed beeld geschetst over de ervaringen van de opleiders. De resultaten delen wij graag.

Bekijk hier de infographic.

Wat vindt de opleider van de samenwerking met de Associatie?
De meerderheid van de respondenten geeft aan zowel eigenaar te zijn bij de organisatie of opleiding, als voor de klas te staan. De meeste onderwijsinstellingen zijn in heel Nederland actief. De meest afgenomen examens zijn: Basiskennis Boekhouden (BKB®), Basiskennis Calculatie (BKC®), Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®), Moderne Bedrijfsadministratie (MBA), Basiskennis Loonadministratie (BKL®) en Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®).  86% van de respondenten geeft aan dat cursisten die worden opgeleid voor een Associatie-examen daadwerkelijk examen doet bij de Associatie. De reden dat cursisten er volgens de opleider voor kiezen om examen te doen bij de Associatie is dat het betere kansen geeft op de arbeidsmarkt en dat het door enkele werkgevers verplicht wordt gesteld.

Het contact met de Associatie wordt over het algemeen als goed ervaren, in het bijzonder met de klantenservice. De opleiders geven aan erg tevreden te zijn over de informatievoorziening van de Associatie en blijven vooral op de hoogte van de ontwikkelingen door middel van het lezen van de nieuwsbrief, de website van de Associatie en de online bijeenkomsten. Er is vraag naar fysieke bijeenkomsten om te netwerken en kennis op te nemen.

Inhoud van de examenprogramma’s
De examenprogramma’s en voorbeeldexamens worden door het merendeel van de opleiders positief beoordeeld. Er wordt aangegeven dat er behoefte is aan meer voorbeeldexamens en mogelijkheden om (digitaal) te oefenen. Hier wordt door de Associatie gehoor aan gegeven door middel van het ontwikkelen van een oefenplatform met examenvragen.

We zijn beoordeeld met een 7 en 93% van de opleiders adviseert zijn kandidaten aan om examen te doen bij de Associatie.

Aantal verbeterpunten:

  • De vraagstelling in de voorbeeldexamens.
  • Het examen beter laten aansluiten op het bedrijfsleven
  • Meer (online) oefenmogelijkheden
  • Klantgerichtheid
  • De opleider meer betrekken bij de cursistenblogs

Laatste nieuws

  • 14 maart 2024

    Parkeerverbodszone Hoefkwartier rondom examencentrum Amersfoort

    Vanaf 2 april 2024 geldt er een parkeerverbodszone voor het hele Hoefkwartier. Daarmee is het verboden om auto’s in de wijk langs de rijbaan te parkeren. Parkeren kan dan alleen op de parkeerplaatsen die aangegeven zijn met vakken.

  • 20 februari 2024

    Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

    Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

  • 15 februari 2024

    Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

    De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!