Online proctoring bij de Associatie

20 oktober 2020

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Online proctoring, ofwel examentoezicht op afstand, heeft onder invloed van de coronapandemie een grote vlucht genomen. Het biedt kandidaten de mogelijkheid examen te doen op een locatie naar keuze. Heel flexibel dus. Inmiddels heeft ook een aantal kandidaten van de Associatie met succes examen gedaan via proctoring.

Er zijn verschillende vormen van online proctoring en de Associatie biedt vooralsnog één van de varianten aan: live proctoring. Bij deze vorm kijkt een proctor (toezichthouden) tijdens het examen of de afname goed verloopt en hij/zij kan, indien nodig, direct ingrijpen.

Het goed organiseren van examinering is al decennialang één van de expertises van de Associatie. Het betrouwbaar afnemen van examens op afstand vraagt nieuwe aandachtspunten. Denk daarbij aan het informeren van de kandidaten over de technische voorwaarden, maar ook aan het instrueren van de proctors.

De Associatie kiest ervoor proctoring stapsgewijs in te voeren. Dit houdt in dat nog niet alle examens via proctoring afgenomen kunnen worden en inschrijving voor proctoring alleen door de kandidaat zelf kan worden aangevraagd via onze Klantenservice. Zo kunnen we het verloop goed monitoren.
Inmiddels staan de PDL® en VPS® examens klaar voor afname via proctoring. Later kan een kandidaat bij het inschrijven voor een examen zien of het examen ook via proctoring afgenomen kan worden.

Meer informatie over proctoring staat hier

Laatste nieuws

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

 • 15 februari 2024

  Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

  De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

 • 14 februari 2024

  Vervanging rekenmachines op alle toetslocaties

  In de loop van februari 2024 zullen op alle toetslocaties de Casio fx-82MS rekenmachines vervangen worden door de nieuwe versie Casio fx-82NL.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!