Online proctoring bij de Associatie

20 oktober 2020

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Online proctoring, ofwel examentoezicht op afstand, heeft onder invloed van de coronapandemie een grote vlucht genomen. Het biedt kandidaten de mogelijkheid examen te doen op een locatie naar keuze. Heel flexibel dus. Inmiddels heeft ook een aantal kandidaten van de Associatie met succes examen gedaan via proctoring.

Er zijn verschillende vormen van online proctoring en de Associatie biedt vooralsnog één van de varianten aan: live proctoring. Bij deze vorm kijkt een proctor (toezichthouden) tijdens het examen of de afname goed verloopt en hij/zij kan, indien nodig, direct ingrijpen.

Het goed organiseren van examinering is al decennialang één van de expertises van de Associatie. Het betrouwbaar afnemen van examens op afstand vraagt nieuwe aandachtspunten. Denk daarbij aan het informeren van de kandidaten over de technische voorwaarden, maar ook aan het instrueren van de proctors.

De Associatie kiest ervoor proctoring stapsgewijs in te voeren. Dit houdt in dat nog niet alle examens via proctoring afgenomen kunnen worden en inschrijving voor proctoring alleen door de kandidaat zelf kan worden aangevraagd via onze Klantenservice. Zo kunnen we het verloop goed monitoren.
Inmiddels staan de PDL® en VPS® examens klaar voor afname via proctoring. Later kan een kandidaat bij het inschrijven voor een examen zien of het examen ook via proctoring afgenomen kan worden.

Meer informatie over proctoring staat hier

Laatste nieuws

 • 3 juni 2024

  Werkzaamheden rond station Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst deze zomer

  Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 18 augustus zijn er grote werkzaamheden op en rond station Amersfoort Centraal en omliggende stations.

 • 1 juni 2024

  Diploma-erkenning NIRPA voor Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

  Voor de Associatie diploma’s Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en Practical Diploma in Payroll Administration (PDL®) is door NIRPA een nieuwe diploma-erkenning afgegeven tot 1-6-2027.

 • 27 mei 2024

  Webinar: Actualiteiten Arbeidsrecht

  Tijdens het Actualiteiten Arbeidsrecht webinar op dinsdag 17 september behandelt Caroline de Graaf een selectie aan actuele arbeidsrechtelijke thema’s. Aan de hand van praktijksituaties brengt zij u op de hoogte van recente jurisprudentie en ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Verder behandelt zij actuele rechtspraak en ontwikkelingen op het thema gelijke behandeling. Meld u snel aan!

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!