Online proctoring bij de Associatie

20 oktober 2020

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Online proctoring, ofwel examentoezicht op afstand, heeft onder invloed van de coronapandemie een grote vlucht genomen. Het biedt kandidaten de mogelijkheid examen te doen op een locatie naar keuze. Heel flexibel dus. Inmiddels heeft ook een aantal kandidaten van de Associatie met succes examen gedaan via proctoring.

Er zijn verschillende vormen van online proctoring en de Associatie biedt vooralsnog één van de varianten aan: live proctoring. Bij deze vorm kijkt een proctor (toezichthouden) tijdens het examen of de afname goed verloopt en hij/zij kan, indien nodig, direct ingrijpen.

Het goed organiseren van examinering is al decennialang één van de expertises van de Associatie. Het betrouwbaar afnemen van examens op afstand vraagt nieuwe aandachtspunten. Denk daarbij aan het informeren van de kandidaten over de technische voorwaarden, maar ook aan het instrueren van de proctors.

De Associatie kiest ervoor proctoring stapsgewijs in te voeren. Dit houdt in dat nog niet alle examens via proctoring afgenomen kunnen worden en inschrijving voor proctoring alleen door de kandidaat zelf kan worden aangevraagd via onze Klantenservice. Zo kunnen we het verloop goed monitoren.
Inmiddels staan de PDL® en VPS® examens klaar voor afname via proctoring. Later kan een kandidaat bij het inschrijven voor een examen zien of het examen ook via proctoring afgenomen kan worden.

Meer informatie over proctoring staat hier

Laatste nieuws

 • 20 oktober 2021

  Online kennissessie Ondernemerschap op 29 november

  De Associatie voor Examinering wil opleiders en docenten graag via een online sessie informeren hoe het examen Ondernemerschap is ontstaan en welke toegevoegde waarde het heeft op de huidige examens.

 • 30 september 2021

  Nieuw vanaf 1 februari 2022: het examen Ondernemerschap

  De arbeidsmarkt verschuift continu. Steeds meer mensen kiezen om voor zichzelf te beginnen. Waar het eerst leek alsof men door het coronatijdperk terughoudender werd…

 • 29 september 2021

  Aanpassing annuleringsvoorwaarden examens Associatie

  Per 1 oktober 2021 gelden weer de reguliere annulerings- / wijzigingsvoorwaarden voor het verzetten of annuleren van een examen van de Associatie.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!