Online proctoring bij de Associatie

20 oktober 2020

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Online proctoring, ofwel examentoezicht op afstand, heeft onder invloed van de coronapandemie een grote vlucht genomen. Het biedt kandidaten de mogelijkheid examen te doen op een locatie naar keuze. Heel flexibel dus. Inmiddels heeft ook een aantal kandidaten van de Associatie met succes examen gedaan via proctoring.

Er zijn verschillende vormen van online proctoring en de Associatie biedt vooralsnog één van de varianten aan: live proctoring. Bij deze vorm kijkt een proctor (toezichthouden) tijdens het examen of de afname goed verloopt en hij/zij kan, indien nodig, direct ingrijpen.

Het goed organiseren van examinering is al decennialang één van de expertises van de Associatie. Het betrouwbaar afnemen van examens op afstand vraagt nieuwe aandachtspunten. Denk daarbij aan het informeren van de kandidaten over de technische voorwaarden, maar ook aan het instrueren van de proctors.

De Associatie kiest ervoor proctoring stapsgewijs in te voeren. Dit houdt in dat nog niet alle examens via proctoring afgenomen kunnen worden en inschrijving voor proctoring alleen door de kandidaat zelf kan worden aangevraagd via onze Klantenservice. Zo kunnen we het verloop goed monitoren.
Inmiddels staan de PDL® en VPS® examens klaar voor afname via proctoring. Later kan een kandidaat bij het inschrijven voor een examen zien of het examen ook via proctoring afgenomen kan worden.

Meer informatie over proctoring staat hier

Laatste nieuws

 • 11 mei 2021

  Webinar: Aanpak van arbeidsongeschiktheid en re-integratie tijdens corona

  De Associatie organiseert op donderdag 24 juni een webinar voor HR-professionals over arbeidsongeschiktheid en re-integratie tijdens corona.

 • 7 mei 2021

  Openingstijden examenlocaties zomervakantie 2021

  Tijdens de zomervakantie kan het voorkomen dat examenlocaties tijdelijk gesloten zijn. Dit betekent dat je tijdens de zomermaanden minder vaak op de locaties examen kunt doen dan je van ons gewend bent.

 • 30 april 2021

  Webinar thuiswerken in de toekomst

  De Associatie organiseert op dinsdag 22 juni een webinar over wet- en regelgeving omtrent thuiswerken. Bedoeld voor medewerkers en werkgevers bij het financieel advieskantoor die hiermee in hun werk te maken hebben.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!