Opleiders-, docenten- en uitgeversbijeenkomst

Op 8 februari 2022 (van 15:00 – 16:30 uur) staat er een online bijeenkomst gepland voor opleiders, docenten en uitgevers. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. Het hoofdonderwerp is: “Zijn games de examentool van de toekomst?”

De wereld van examinering is volop in beweging. Het traditionele, door kennis gedreven summatieve toetsen maakt steeds vaker plaats voor een geïntegreerde en meer persoonsgerichte vorm van ‘leren-examineren’. Tijdens deze bijeenkomst gaan we dieper in op de trend van gaming en computersimulaties als nieuwe manieren van examineren.

Gaming en computersimulaties; het is een onderwerp dat steeds vaker terugkomt als er wordt gesproken over nieuwe examenvormen.  Simulaties en games staan bijvoorbeeld dicht bij de realiteit van de beroepspraktijk en passen daarom goed in de beroepsgerichte examinering. Tijdens het spelen van een game wordt ongelooflijk veel (proces)data verzameld. Een paar minuten gamen kan al leiden tot vele pagina’s aan gelogde data. Deze data kan gebruikt worden om objectieve informatie over kennis, inzicht en vaardigheden van de kandidaten te meten. Games en computersimulaties kunnen de authenticiteit binnen leer- en examineringsomgevingen verder verhogen en kunnen examens representatiever maken. Maar hoe kan eX:plain deze trend adopteren en daarmee toonaangevend en innovatief blijven? Dat gaan we bespreken tijdens deze online bijeenkomst. Ook bekijken we hoe deze trend invloed heeft op onze (toekomstige) manier van werken.

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Het programma

 • Welkom door Riny van Nuland, programmamanager Associatie
 • Hoofdonderwerp “Zijn games de examentool van de toekomst?” door Aranka Bijl, Wetenschappelijk onderzoeker Toegepast Onderzoek
 • Vragen / napraten

Dit gratis webinar is één van de verschillende bijeenkomsten die we u aanbieden in het kader van kennisdeling. Heeft u onderwerpen waarover u graag meer wilt weten, dan kunt u die bij ons opgeven, per e-mail of na afloop van de bijeenkomst.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar docentendag@associatie.nl onder vermelding van naam en organisatie/onderwijsinstelling. Een week voor aanvang van het webinar ontvangt u van ons de link voor deelname.

Laatste nieuws

 • 29 juni 2022

  Bereikbaarheid Associatie op donderdag 7 juli

  Op donderdag 7 juli is de Associatie vanaf 16:00 uur telefonisch niet bereikbaar. Wij staan je vrijdag 8 juli vanaf 08:30 uur graag weer te woord.

 • 22 juni 2022

  Webinar door Marjol Nikkels: Begeleiding van de langdurig zieke werknemer

  Op dinsdag 6 september organiseert de Associatie voor Examinering een webinar over de rechten en plichten bij ziekte voor werkgever en werknemer. Centraal staat de vraag: wat zijn de wettelijke kaders? Het webinar is bedoeld voor werkgevers en HR-professionals. Spreker is Marjol Nikkels, specialist in sociale zekerheid, arbeidsrecht en inkomensverzekeringen.

 • 22 juni 2022

  Uitnodiging netwerkbijeenkomst Amersfoort

  De Associatie voor Examinering organiseert een fysieke netwerkbijeenkomst voor opleiders, docenten en uitgevers. Deze bijeenkomst vindt plaats in ons gebouw aan de Plotterweg 1 in Amersfoort op woensdag 12 oktober 2022 van 15:00 - 16:30 uur. Aansluitend is, onder het genot van een hapje en een drankje, gelegenheid voor netwerken. Het thema van de bijeenkomst is: Hoe werkt de Associatie aan een hoge kwaliteit van onafhankelijke examinering? Graag nodigen wij jullie uit om hierbij aanwezig te zijn.  

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!