Opleiders-, docenten- en uitgeversbijeenkomst

Op 8 februari 2022 (van 15:00 – 16:30 uur) staat er een online bijeenkomst gepland voor opleiders, docenten en uitgevers. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. Het hoofdonderwerp is: “Zijn games de examentool van de toekomst?”

De wereld van examinering is volop in beweging. Het traditionele, door kennis gedreven summatieve toetsen maakt steeds vaker plaats voor een geïntegreerde en meer persoonsgerichte vorm van ‘leren-examineren’. Tijdens deze bijeenkomst gaan we dieper in op de trend van gaming en computersimulaties als nieuwe manieren van examineren.

Gaming en computersimulaties; het is een onderwerp dat steeds vaker terugkomt als er wordt gesproken over nieuwe examenvormen.  Simulaties en games staan bijvoorbeeld dicht bij de realiteit van de beroepspraktijk en passen daarom goed in de beroepsgerichte examinering. Tijdens het spelen van een game wordt ongelooflijk veel (proces)data verzameld. Een paar minuten gamen kan al leiden tot vele pagina’s aan gelogde data. Deze data kan gebruikt worden om objectieve informatie over kennis, inzicht en vaardigheden van de kandidaten te meten. Games en computersimulaties kunnen de authenticiteit binnen leer- en examineringsomgevingen verder verhogen en kunnen examens representatiever maken. Maar hoe kan eX:plain deze trend adopteren en daarmee toonaangevend en innovatief blijven? Dat gaan we bespreken tijdens deze online bijeenkomst. Ook bekijken we hoe deze trend invloed heeft op onze (toekomstige) manier van werken.

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Het programma

 • Welkom door Riny van Nuland, programmamanager Associatie
 • Hoofdonderwerp “Zijn games de examentool van de toekomst?” door Aranka Bijl, Wetenschappelijk onderzoeker Toegepast Onderzoek
 • Vragen / napraten

Dit gratis webinar is één van de verschillende bijeenkomsten die we u aanbieden in het kader van kennisdeling. Heeft u onderwerpen waarover u graag meer wilt weten, dan kunt u die bij ons opgeven, per e-mail of na afloop van de bijeenkomst.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar docentendag@associatie.nl onder vermelding van naam en organisatie/onderwijsinstelling. Een week voor aanvang van het webinar ontvangt u van ons de link voor deelname.

Laatste nieuws

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

 • 15 februari 2024

  Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

  De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

 • 14 februari 2024

  Vervanging rekenmachines op alle toetslocaties

  In de loop van februari 2024 zullen op alle toetslocaties de Casio fx-82MS rekenmachines vervangen worden door de nieuwe versie Casio fx-82NL.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!