Uitnodiging online bijeenkomst Ondernemerschap niveau 4

Steeds meer jonge mensen gaan aan de slag als zelfstandig ondernemer. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) blijkt dat het aantal zelfstandige ondernemers onder de 30 jaar van januari 2019 tot januari 2022 is gestegen van 211.000 naar 306.000. Om als ondernemer succesvol aan de slag te gaan is naast een top idee en een flinke portie lef, ook brede theoretische kennis nodig op het gebied van ondernemerschap. Het Associatiediploma Ondernemerschap niveau 4 biedt een stevige basis en verdieping om een eigen bedrijf te starten of als ondernemer nóg verder te groeien en uit te breiden

De Associatie voor Examinering vindt het belangrijk dat jonge ondernemers goed beslagen ten ijs komen. Daarom organiseren we op dinsdag 8 februari een online bijeenkomst over het examen Ondernemerschap niveau 4. Bedoeld voor opleiders/docenten in het voortgezet onderwijs en het mbo, die hun leerlingen/studenten deze extra kennis willen bieden.

Het diploma Ondernemerschap niveau 4

Het Associatiediploma Ondernemerschap niveau 4 biedt studenten/leerlingen de mogelijkheid om dieper in te gaan op onderwerpen als marketing, commercie & sales en bedrijfsadministratie. Met een focus op specifieke skills zoals:

 • het zelf kunnen opstellen van een ondernemingsplan
 • het zelf kunnen opstellen van een merkstrategie
 • het toepassen van marketing groeimodellen

Het onderwerp personeel en organisatie komt ook uitgebreid aan bod met bijvoorbeeld de verschillende soorten arbeidsrelaties, organisatiestructuren en het berekenen van de arbeidsproductiviteit.

Voor wie?
Dit diploma is een mooie aanvulling op het diploma Basiskennis Ondernemerschap (BKO), waarin de nadruk ligt op de basiskneepjes van het ondernemen. Ondernemerschap niveau 4 is zeer geschikt voor mbo-studenten. Voor vwo-leerlingen raden we aan om het examen Basiskennis Ondernemerschap eerst af te ronden.

Praktische informatie over de online bijeenkomst

Is uw interesse gewekt? Dan nodigen we u graag uit voor onze gratis online bijeenkomst op dinsdag 8 februari. We informeren u over het ontstaan van het examen en welke toegevoegde waarde het heeft op de huidige examens. Uiteraard is er ook volop ruimte om vragen te stellen. De informatiesessie wordt verzorgd door Melvin van Puffelen (Teamleider Zakelijke Dienstverlening) en Isabel van Wijk (Toetsdeskundig Medewerker).

Datum:                8 februari 2023
Tijd:                      van 15:30 tot 16:30
Locatie:               Online

Direct aanmelden voor deze online bijeenkomst? Stuur dan een mail naar docentendag@associatie.nl.

Laatste nieuws

 • 27 januari 2023

  Webinar Actualiteiten Sociale Zekerheid en Arbeidsmarkt

  De Associatie voor Examinering organiseert op maandag 20 maart 2023 een webinar omtrent alle actualiteiten binnen de sociale zekerheid en arbeidsmarkt. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs. Spreker is Marjol Nikkels, specialist in sociale zekerheid, arbeidsrecht en inkomensverzekeringen.

 • 24 januari 2023

  Webinar Sectorindeling, cao-toepassing en pensioenverplichting

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 30 mei 2023 een webinar waarin sectorindeling, cao en pensioenregelingen centraal staan. Spreker is specialist werkgeverszaken Roelof van Marrum. Met dit webinar kunnen salarisprofessionals hun kennis over dit onderwerp vergroten.

 • 12 januari 2023

  Webinar De do’s en don’ts van de werkkostenregeling

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 14 maart 2023 een webinar waarin de werkkostenregeling (WKR) centraal staat. Spreker is Jan-Bertram Rietveld, specialist arbeidsverhoudingen en fiscaliteit tussen werkgever en werknemer. 

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!