Webinar: Vervoer in de salarisadministratie

✅ Komt de werknemer met de eigen auto naar het werk en worden er reiskosten vergoed?

✅ Krijgt de werknemer een auto van de zaak ter beschikking? En wordt er wel of niet privé met deze auto gereden?

✅ Worden de parkeerkosten van de werknemer vergoed?

✅ Komt de werknemer met het openbaar vervoer naar het werk

✅ Heeft de werknemer die op de fiets naar het werk komt deze fiets via de cafetariaregeling aangeschaft?

✅ In hoeverre is werkgever verplicht om de CO2-uitstoot vanaf 1 juli 2024 te registreren?

De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 21 mei 2024 een webinar waarin de verschillende vergoedingen en verstrekkingen m.b.t. vervoer van de werknemer centraal staan. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de juiste fiscale verwerking van de vervoersmogelijkheden van werknemers. Spreker is specialist werkgeverszaken Roelof van Marrum. Met dit webinar kunnen salarisprofessionals hun kennis over dit onderwerp vergroten.

Inhoud webinar

Werknemers maken gebruik van verschillende soorten van vervoer om naar het werk te komen of om naar klanten te gaan. In de meeste gevallen zal dit met de eigen auto zijn, maar er kan ook sprake zijn van een ter beschikking gestelde auto. In de grote steden zien we dat er relatief veel gebruik wordt gemaakt van het Openbaar Vervoer. Werknemers die dicht bij het werk wonen maken weer vaak gebruik van de fiets. Werkgevers dragen vaak bij in de kosten van vervoer van de werknemer.

Tijdens dit webinar gaan we in op de fiscale uitwerking wanneer werkgever een vergoeding geeft voor vervoer of de werknemer een auto of fiets ter beschikking stelt. De volgende onderwerpen worden op een interactieve manier behandeld:

 • Welke elementen vallen wel/niet binnen onbelaste reiskostenvergoeding van € 0,23 p/km.?
 • Hoe werkt het salderen en uitruilen van reiskosten (woon-werk / zakelijk)
 • Wat zijn de mogelijkheden voor de werknemer die een deel van de dag thuiswerkt en vervolgens naar kantoor of een klant gaat?
 • Wat is er sinds 2024 veranderd m.b.t. openbaar vervoer?
 • Hoe bereken je de correcte bijtelling en waar dien je zoal rekening mee te houden?
 • In welke situaties wordt werkgever gevrijwaard van het risico dat een werknemer met een auto van de zaak teveel privé rijdt?
 • Wat te doen met de bijtelling van een elektrische auto nadat periode van 60 maanden is afgelopen?
 • Hoe worden parkeerkosten fiscaal correct verwerkt?
 • Wat zijn de mogelijkheden bij het toekennen van een mobiliteitsbudget?
 • Wat is het verschil tussen de fiets van de zaak en de leasefietsconstructie?
 • Welke rol speelt de salarisadministratie in het kader van de registratieplicht CO2-uitstoot?

Spreker

Het webinar Vervoer in de salarisadministratie wordt verzorgd door Roelof van Marrum. Roelof adviseert in zijn dagelijks leven organisaties / werkgevers over de toepassing van wet- en regelgeving omtrent arbeid. Daarnaast geeft hij cursussen (PDL© en VPS©) en dagtrainingen over allerlei onderwerpen. In twee uur praat hij u bij over de correcte verwerking van de premies en juiste arbeidsvoorwaarden als gevolg van de juiste sectorindeling en de van toepassing zijnde cao en de juiste pensioenregeling. De theorie wordt behandeld, maar vooral ook de praktische vertaalslag naar het dagelijkse beleid bij u op kantoor.

Praktische informatie

 • Doelgroep: Werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur.
 • Datum: dinsdag 21 mei 2024 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief: € 150,00 excl. btw per persoon.

Wilt u meer informatie over dit webinar? Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein via s.bresser@associatie.nl.

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein via s.bresser@associatie.nl.

Direct aanmelden voor dit webinar

Laatste nieuws

 • 16 mei 2024

  Beschikbaarheid tijdens Pinksteren

  Op maandag 20 mei zijn wij gesloten vanwege Tweede Pinksterdag. We staan weer tot uw beschikking op dinsdag 21 mei vanaf 08.30 uur.

 • 6 mei 2024

  Beschikbaarheid tijdens Hemelvaartsdag

  Op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten vanwege Hemelvaartsdag. We staan weer tot uw beschikking op maandag 13 mei vanaf 08.30 uur.

 • 29 april 2024

  Webinar: inzicht in de werkkostenregeling

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 4 juni 2024 een live webinar waarin de werkkostenregeling (WKR) centraal staat. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van wet- en regelgeving in de salarisadministratie en voor HR-afdelingen die verantwoordelijk zijn voor arbeidsvoorwaarden. Spreker is Jan-Bertram Rietveld, specialist arbeidsverhoudingen en fiscaliteit tussen werkgever en werknemer.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!