Webinar: aantrekkelijk werkgeverschap - kleine aanpassingen, maar groot effect

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Een marktconform bruto salaris is tegenwoordig niet meer voldoende om medewerkers aan te trekken en te behouden. Secundaire arbeidsvoorwaarden en aantrekkelijke regelingen kunnen ervoor zorgen dat medewerkers naar jouw organisatie komen of juist blijven. Vaak ligt de focus op ‘het extra gedoe’ en de extra kosten die dit met zich meebrengt, maar het hoeft niet allemaal zo ingewikkeld en kostbaar te zijn. In dit webinar gaan we in op de mogelijkheden en bekijken we dit vanuit het perspectief van de werkgever, maar ook van de werknemer.

Over dit actuele onderwerp organiseert de Associatie voor Examinering op 24 oktober een webinar. Bedoeld voor werknemers in de financiële administratie en de salarisadministratie.

Inhoud van het webinar

  • Optimaal gebruik maken van onbelaste vergoedingen
    De spelregels vanuit de Belastingdienst zijn soms wat ondoorzichtig en vaak ook onbekend. Er zijn naast onmogelijkheden toch echt best veel mogelijkheden om onbelast zaken te verstrekken of te vergoeden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden kijken we met name naar de mogelijkheden op dit gebied.
  • Het keuzesysteem binnen de werkkostenregeling (WKR)
    De werkkostenregeling wordt nog te vaak gezien als een beperking van de mogelijkheden om aantrekkelijke regelingen beschikbaar te stellen. Door een eenvoudige combinatie van keuzemogelijkheden in uitruil en al dan niet belastbare looncomponenten is het mogelijk om een aantrekkelijk pakket van regelingen aan te bieden. Hiermee kan beter ingespeeld worden op de verschillende individuele behoeften en keuzes.
  • Bekeken vanuit het perspectief van de werkgever
    Medewerkers meer bieden naast de primaire arbeidsvoorwaarden hoeft niet ingewikkeld en kostbaar te zijn. De extra’s bepalen wel vaker of een nieuwe werknemer voor jou kiest. En vergeet hierbij het zittende personeel niet. Zodra een werkgever iets extra doet voor de werknemer dan voelen zij zich meer verbonden en loyaal aan de organisatie. Medewerkers behouden is even belangrijk dan nieuwe medewerkers vinden.
  • Bekeken vanuit de kant van de werknemer
    Hoe kijk jij naar een nieuwe werkgever? Waar moet je op letten en waar ligt jouw behoefte . Maar natuurlijk ook, wat zorgt ervoor dat jij nu juist bij je werkgever blijft. De vraag naar nieuwe  medewerkers is overal zo groot dat het lijkt alsof je geen verkeerde keuze kunt maken, want er is toch altijd wel werk. Hoe maak je de juiste keuze, dat begint bij jezelf. Weloverwogen keuzes maken zorgt voor balans en rust.

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Alex Schrijver.

Alex Schrijver (1965) is senior Payroll & HR consultant in Zorg en MKB bij ESVE Groep in Helmond. Hij is ruim 35 jaar actief op het gebied van personeel en salaris. Na een periode met ervaring in de uitvoering, heeft hij zich toegelegd op het geven van advies en het begeleiden van organisaties in het maken van keuzes, ontwikkelen van beleid en het implementeren van processen. Alex vindt het belangrijk om kennis te delen en verzorgt opleidingen, trainingen en kennissessies op het brede en gevarieerde gebied van payroll. Hij ziet het als een uitdaging om ogenschijnlijk ingewikkelde onderwerpen terug te brengen naar begrijpelijke en toepasbare materie.

Praktische informatie

  • Doelgroep: werkgevers, HR-medewerkers, Finance medewerkers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur.
  • Datum: dinsdag 24 oktober 2023 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
  • Tarief: € 150,00 excl. btw per persoon.
  • Betaalmethode: Via iDEAL of creditcard.

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Of wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren? Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein via s.bresser@associatie.nl. 

Direct aanmelden voor deze online bijeenkomst

Laatste nieuws

  • 29 april 2024

    Webinar: inzicht in de werkkostenregeling

    De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 4 juni 2024 een live webinar waarin de werkkostenregeling (WKR) centraal staat. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van wet- en regelgeving in de salarisadministratie en voor HR-afdelingen die verantwoordelijk zijn voor arbeidsvoorwaarden. Spreker is Jan-Bertram Rietveld, specialist arbeidsverhoudingen en fiscaliteit tussen werkgever en werknemer.

  • 16 april 2024

    Wij zijn eX:plain, dé organisatie achter examens in Nederland.

    In het Jaaroverzicht 2023 presenteert eX:plain vol trots de initiatieven en activiteiten die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. eX:plain richt zich op examinering van het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs met als doel een bijdrage te leveren aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid.

  • 8 april 2024

    Webinar: Vervoer in de salarisadministratie

    Schrijf u nu in voor het webinar! Spreker Roelof van Marrum neemt de aanwezigen mee in de wereld van ‘Vervoer in de salarisadministratie. Verschillende vergoedingen en verstrekkingen m.b.t. vervoer van de werknemer staan centraal tijdens dit webinar.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!