Webinar: Actualiteiten Arbeidsrecht

Tijdens het Actualiteiten Arbeidsrecht webinar behandelt Caroline de Graaf een selectie aan actuele arbeidsrechtelijke thema’s. Aan de hand van praktijksituaties brengt zij u op de hoogte van recente jurisprudentie en ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Verder behandelt zij actuele rechtspraak en ontwikkelingen op het thema gelijke behandeling.

 • Is een werknemer verplicht mee te werken aan het verzoek van de bedrijfsarts om een medische machtiging af te geven?
 • In hoeverre moet de werkgever tijdens de vakantie van zijn werknemer ook toeslagen uitbetalen?
 • Kunnen werkgever en werknemer een vaststellingsovereenkomst afsluiten als er sprake is van een contract voor bepaalde tijd zonder een tussentijdsopzegbeding?
 • Waar eindigt de praktijk – of stageovereenkomst en wanneer begint de arbeidsovereenkomst?
 • Wanneer een werkgever een zwangere werkneemster ontslaat tijdens de proeftijd voorafgaand aan het dienstverband, wanneer is er sprake van discriminatie in de proeftijd?

De Associatie voor examinering organiseert op dinsdag 17 september 2024 een webinar waarin arbeidsrecht centraal staat. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers en HR- en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor het arbeidsrecht. Spreker tijdens dit webinar is Caroline de Graaf. Caroline heeft haar eigen praktijk: Arbeidsrecht De Graaf.

Inhoud webinar

Het arbeidsrecht is constant in verandering. Ook het afgelopen jaar zijn er veel vragen vanuit de praktijk niet onbeantwoord gebleven en blijkt zowel uit de praktijk alsook uit de jurisprudentie dat werkgevers bij een juiste voorlichting fouten in de arbeidsovereenkomst hadden kunnen voorkomen. Vaak hanteren bedrijven een verkeerde opzegtermijn, sluiten zij een arbeidsovereenkomst af in plaats van een praktijk- of stageovereenkomst en ontbreken in tijdelijke contracten een tussentijds opzegbeding en/of een (ongemotiveerd) concurrentiebeding.

Tijdens het webinar gaan we dieper in op de waarde van een vakantiedag. Waarbij we aandacht besteden aan de waarde van een vakantiedag bij ziekte. Aan de hand van praktijksituaties nemen wij u mee in de wereld van het arbeidsrecht. Thema’s die ook tijdens dit twee uur durende webinar aan bod komen:

– Vragen vanuit de praktijk
– De do’s en don’ts bij arbeidsovereenkomsten
– De waarde van een vakantiedag (bij ziekte)
– Actualiteiten Jurisprudentie Gelijke Behandeling

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Caroline de Graaf.

Caroline de Graaf is jurist en gespecialiseerd in arbeidsrecht en heeft haar eigen juridische praktijk ‘Arbeidsrecht De Graaf’. In haar praktijk heeft zij met alle facetten van het arbeidsrecht te maken. Haar arbeidsrechtpraktijk combineert ze met het geven van nascholingen bij diverse arbodiensten en het doceren als gastdocent/trainer bij CS Opleidingen (Beroepsopleider in Verzuim & Re-integratie) en het SGBO (Specialistenopleiding voor bedrijfs- en verzekeringsartsen). Zij weet de perfecte verbinding te maken tussen wat er in de praktijk leeft en de juridische consequenties van wet- en regelgeving. Caroline is daarnaast auteur van het boek “Seksuele intimidatie op het werk. Een aantasting van de menselijke waardigheid”.

Praktische informatie

 • Doelgroep: Medewerkers loonadministratie, adviseurs en kantooreigenaren van accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren.
 • Datum: dinsdag 17 september 2024 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief: € 150,00 excl. btw per persoon.

Wilt u meer informatie over dit webinar? Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein via s.bresser@associatie.nl.

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein via s.bresser@associatie.nl.

 

Aanmelden voor het webinar
Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Aanmelden kan vervolgens via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Direct aanmelden voor dit webinar

Laatste nieuws

 • 12 juni 2024

  In de schoolbanken bij Visma | Raet

  Onder het label Associatie voor Examinering ontzorgt eX:plain bedrijven en onderwijsorganisaties op het gebied van examinering. We leveren hiermee een bijdrage aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met software leverancier Visma | Raet.

 • 3 juni 2024

  Werkzaamheden rond station Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst deze zomer

  Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 18 augustus zijn er grote werkzaamheden op en rond station Amersfoort Centraal en omliggende stations.

 • 1 juni 2024

  Diploma-erkenning NIRPA voor Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

  Voor de Associatie diploma’s Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en Practical Diploma in Payroll Administration (PDL®) is door NIRPA een nieuwe diploma-erkenning afgegeven tot 1-6-2027.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!