Samenwerking tussen Finance en Payroll Professionals door Alex Schrijver

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De Associatie voor Examinering organiseert een webinar voor de werknemer vanuit de financiële administratie en de salarisadministratie. Om over de eigen afdelingsgrenzen heen te kijken, oog te hebben voor de onderlinge raakvlakken en zich realiseren dat een optimale samenwerking voor meerwaarde zorgt.

Hoe zorg je dat de verschillende looncomponenten meer financieel inzicht geven?
Hoe kan de salarisadministratie het werk van de financiële administratie makkelijker maken?
Hoe kan de financiële administratie het werk van de salarisadministratie makkelijker maken?
Wat betekent aanpassing in wet- en regelgeving voor de administratieve verwerking?
Hoe biedt de werkkostenregeling kansen in beperking van de loonkosten?
Wie doet welke controles? En waarom eigenlijk?

Inhoud

 • Van loonstrook naar loonjournaalpost
  Het klink zo simpel en logisch, “door aan de voorkant beter na te denken, ontstaat aan de achterkant een beter resultaat”. Dit geldt zeker ten aanzien van een goede inrichting en aansturing van de afzonderlijke looncomponenten, die via de loonjournaalpost naar de juiste grootboekrekening worden gestuurd. Door te weten wat de ander doet en wat de ander kan doen, kun je elkaars werk makkelijker en leuker maken. We lichten toe hoe je door samen te werken elkaar kunt versterken.
 • Samen omgaan met de Werkkostenregeling (WKR)
  Ondanks dat de werkkostenregeling het tienjarig jubileum vorig jaar al kende, blijft dit onderwerp voor velen een ingewikkeld onderwerp. Door een optimale toepassing van de verschillende mogelijkheden kun je niet alleen de loonkosten beïnvloeden, ook kun je je als werkgever positief onderscheiden met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. We lichten toe welke mogelijkheden er zijn om hiermee aan de slag te gaan.
 • De invloed van wet- en regelgeving op de administratieve verwerking
  De arbeidsverhouding is de basis voor de toepassing van de juiste wet- en regelgeving. Door het tijdig maken van de juiste keuzes en proactief beleid te voeren heb je enerzijds meer grip op de loonkosten, als ook op de verplichtingen die je als werkgever aangaat of hebt. We lopen te vaak achter de feiten aan en kunnen dan niet of moeilijk bijsturen. Daarnaast hebben we steeds meer te maken met veranderingen en maatregelen die invloed hebben op hoe je als Finance of Payroll professional je werk moet, maar ook kunt doen. We lichten toe hoe je met andere ogen naar veranderen kunt en kijken en hoe je hier een praktische invulling aan kunt geven.

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Alex Schrijver.

Alex Schrijver (1965) loon- en implementatieadviseur bij Dyade Onderwijsdienstverlening en ruim 35 jaar actief op het gebied van personeel en salaris. Na een periode met ervaring in de uitvoering heeft hij zich toegelegd op het geven van advies en het begeleiden van organisaties in het maken van keuzes, ontwikkelen van beleid en het implementeren van processen. Alex vindt het belangrijk om kennis te delen en verzorgt opleidingen, trainingen en kennissessies op het brede en gevarieerde gebied van payroll. Hij ziet het als een uitdaging om ogenschijnlijk ingewikkelde onderwerpen terug te brengen naar begrijpelijke en toepasbare materie.

Praktische informatie

Doelgroep: werkgevers, HR-medewerkers, Finance medewerkers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur.

Datum: dinsdag 17 mei 2022 van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Tarief € 125,00

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 19 mei 2022

  Webinar door Hans Kennis – Het pensioenakkoord: ‘Welke problemen worden opgelost en wat gaat er veranderen?’

  Op 4 oktober organiseert de Associatie voor Examinering een webinar over het pensioenakkoord ‘Welke problemen worden opgelost en wat er veranderen?’. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de pensioenregeling. Spreker is Hans Kennis. Dit webinar is voor werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur. En iedereen die niet dagelijks met pensioenen te maken heeft, maar er wel mee in aanraking komt.

 • 28 april 2022

  Webinar: Alexander Jansen – Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022 – Voorkomen is beter dan genezen!

  De Associatie voor Examinering organiseert op donderdag 29 september 2022 een webinar over Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022. De meest actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht worden besproken en er worden praktische tips gegeven waar u in de praktijk direct mee aan de slag kunt. Uitgangspunt van de cursus is dat het beter is om juridische problemen te voorkomen, dan te genezen. Het webinar is bedoeld voor werkgevers en HR-professionals. Spreker is Alexander Jansen, advocaat en docent arbeidsrecht.  

 • 21 april 2022

  Klanttevredenheidsonderzoek opleiders 2022

  De Associatie voor Examinering wil de klantbeleving naar een hoger niveau brengen. In het eerste kwartaal van 2022 is er een klanttevredenheidsonderzoek uitgezet onder alle opleiders die opleiden voor de examens van de Associatie.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!