Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022 – Voorkomen is beter dan genezen door Alexander Jansen

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De Associatie voor Examinering organiseert op donderdag 29 september 2022 een webinar over Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022. De meest actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht worden besproken en er worden praktische tips gegeven waar u in de praktijk direct mee aan de slag kunt. Uitgangspunt van de cursus is dat het beter is om juridische problemen te voorkomen, dan te genezen. Het webinar is bedoeld voor werkgevers en HR-professionals. Spreker is Alexander Jansen, advocaat en docent arbeidsrecht.  

Kent u het verschil tussen een werknemer en een zzp’er?
Moet u een werknemer toestaan om thuis te werken?
Weet u welke regels er voor thuiswerken gelden?
Mag u nevenwerk verbieden?
Hoe gaat u om met minder goed functionerende werknemers en hoe voorkomt u hierover een onoplosbaar conflict?
Mag u arbeidsvoorwaarden wijzigen als het bedrijf in financieel slecht weer terecht komt?
Kent u de regels die gelden bij ontslag? 

Inhoud

Het arbeidsrecht is in beweging. Nieuwe wet- en regelgeving en verschillende uitspraken van rechters volgen elkaar in hoog tempo op. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van de meest recente ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht, maar ziet u door de spreekwoordelijke bomen het bos nog? Denk hierbij aan ontwikkelingen op het gebied van thuiswerken, regels rondom nevenwerk, het verhalen van bepaalde studiekosten op werknemers, hoe om te gaan met zzp’ers en welke regels gelden bij ontslag. Een foutje is snel gemaakt en kan voor uw organisatie grote gevolgen hebben. Van u als professional wordt verwacht dat uw kennis van het arbeidsrecht up-to-date is en dat u direct kunt schakelen als er iets in uw organisatie speelt. Tijdens dit webinar wordt ingegaan op de meest actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht, zodat u hiervan volledig op de hoogte bent. Ook krijgt u de nodige tips die u direct in de praktijk kunt toepassen. Al met al een webinar dat u als HR-professional of als werkgever niet mag missen.  De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Actuele wetswijzigingen.
 • Wanneer is sprake van een arbeidsovereenkomst en wanneer van een overeenkomst van opdracht?
 • Wat moet u juist wel of niet in een arbeidsovereenkomst opnemen?  
 • Heeft de werknemer een afdwingbaar recht op thuiswerken?
 • Mag u als werkgever de arbeidsvoorwaarden eenzijdig wijzigen?
 • Hoe om te gaan met een niet goed functionerende werknemer?
 • Valkuilen bij een voorgenomen ontslag. 
   

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Alexander Jansen.

Hij werkt als advocaat arbeidsrecht bij VERDER | arbeidsrecht advocaten. Alexander adviseert zowel ondernemingen als werknemers op een manier zodat zijn adviezen direct kunnen worden toegepast. Daarnaast is Alexander 1 dag per week aan de Radboud Universiteit verbonden als docent arbeidsrecht, waar hij op laagdrempelige, praktische en enthousiaste wijze het soms lastige arbeidsrecht probeert over te brengen 

Praktische informatie

 • Doelgroep: werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur,verzuimcoördinator en/of HR-professional.
 • Datum: donderdag 29 september 2022 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief: 125,00 excl. btw per persoon.

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Aanmelden voor het webinar
Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Meld je vervolgens aan via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

 • 15 februari 2024

  Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

  De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

 • 14 februari 2024

  Vervanging rekenmachines op alle toetslocaties

  In de loop van februari 2024 zullen op alle toetslocaties de Casio fx-82MS rekenmachines vervangen worden door de nieuwe versie Casio fx-82NL.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!