Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022 – Voorkomen is beter dan genezen door Alexander Jansen

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De Associatie voor Examinering organiseert op donderdag 29 september 2022 een webinar over Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022. De meest actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht worden besproken en er worden praktische tips gegeven waar u in de praktijk direct mee aan de slag kunt. Uitgangspunt van de cursus is dat het beter is om juridische problemen te voorkomen, dan te genezen. Het webinar is bedoeld voor werkgevers en HR-professionals. Spreker is Alexander Jansen, advocaat en docent arbeidsrecht.  

Kent u het verschil tussen een werknemer en een zzp’er?
Moet u een werknemer toestaan om thuis te werken?
Weet u welke regels er voor thuiswerken gelden?
Mag u nevenwerk verbieden?
Hoe gaat u om met minder goed functionerende werknemers en hoe voorkomt u hierover een onoplosbaar conflict?
Mag u arbeidsvoorwaarden wijzigen als het bedrijf in financieel slecht weer terecht komt?
Kent u de regels die gelden bij ontslag? 

Inhoud

Het arbeidsrecht is in beweging. Nieuwe wet- en regelgeving en verschillende uitspraken van rechters volgen elkaar in hoog tempo op. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van de meest recente ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht, maar ziet u door de spreekwoordelijke bomen het bos nog? Denk hierbij aan ontwikkelingen op het gebied van thuiswerken, regels rondom nevenwerk, het verhalen van bepaalde studiekosten op werknemers, hoe om te gaan met zzp’ers en welke regels gelden bij ontslag. Een foutje is snel gemaakt en kan voor uw organisatie grote gevolgen hebben. Van u als professional wordt verwacht dat uw kennis van het arbeidsrecht up-to-date is en dat u direct kunt schakelen als er iets in uw organisatie speelt. Tijdens dit webinar wordt ingegaan op de meest actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht, zodat u hiervan volledig op de hoogte bent. Ook krijgt u de nodige tips die u direct in de praktijk kunt toepassen. Al met al een webinar dat u als HR-professional of als werkgever niet mag missen.  De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Actuele wetswijzigingen.
 • Wanneer is sprake van een arbeidsovereenkomst en wanneer van een overeenkomst van opdracht?
 • Wat moet u juist wel of niet in een arbeidsovereenkomst opnemen?  
 • Heeft de werknemer een afdwingbaar recht op thuiswerken?
 • Mag u als werkgever de arbeidsvoorwaarden eenzijdig wijzigen?
 • Hoe om te gaan met een niet goed functionerende werknemer?
 • Valkuilen bij een voorgenomen ontslag. 
   

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Alexander Jansen.

Hij werkt als advocaat arbeidsrecht bij VERDER | arbeidsrecht advocaten. Alexander adviseert zowel ondernemingen als werknemers op een manier zodat zijn adviezen direct kunnen worden toegepast. Daarnaast is Alexander 1 dag per week aan de Radboud Universiteit verbonden als docent arbeidsrecht, waar hij op laagdrempelige, praktische en enthousiaste wijze het soms lastige arbeidsrecht probeert over te brengen 

Praktische informatie

 • Doelgroep: werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur,verzuimcoördinator en/of HR-professional.
 • Datum: donderdag 29 september 2022 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief: 125,00 excl. btw per persoon.

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Aanmelden voor het webinar
Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Meld je vervolgens aan via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 30 mei 2023

  Onderzoek klanttevredenheid 2023

  Acht van de tien examenkandidaten beveelt de Associatie aan, binnen hun netwerk, zo blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek 2023.

 • 25 april 2023

  Einde coronamaatregelen op examenlocaties

  Goed nieuws voor iedereen die een examen gaat afleggen op een van onze Lamark locaties: vanaf heden zijn de coronamaatregelen niet meer van toepassing! Dit betekent dat examenkandidaten zonder restricties en met volle focus aan hun examen kunnen beginnen. We begrijpen dat de afgelopen periode voor veel examenkandidaten een uitdaging was en we willen iedereen bedanken voor het begrip en de medewerking.

 • 11 april 2023

  Wet Toekomst Pensioenen: ‘Van oud naar nieuw’

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 27 juni 2023 een webinar waarin het pensioen centraal staat. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de pensioenregeling. Spreker is Hans Kennis. Hans adviseert in zijn dagelijks leven werkgevers en ondernemingsraden.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!