Webinar Auto van de zaak: lust of last?

1 september 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Welke auto’s vallen onder de ‘bijtellingsregels’?
Hoe zit het met de vervangende auto of een deelauto?
Welke financiële risico’s lopen werkgevers eigenlijk op naheffingen?

De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 19 oktober een webinar over de regelgeving rondom de auto van de zaak. Bestemd voor medewerkers van financiële en/of juridische advieskantoren en medewerkers die werken op de financiële -, personeels- of salarisadministratie en hiermee te maken hebben.

Inhoud webinar

 • Wanneer stelt een werkgever een auto ter beschikking?
  Werkgevers moeten bijhouden of werknemers een auto ter beschikking gesteld krijgen. Soms is de ‘auto van de zaak’ noodzakelijk om het werk uit te oefenen en tegelijkertijd kan er sprake zijn van een secundaire arbeidsvoorwaarde. Welke auto’s vallen eigenlijk onder de ‘bijtellingsregels’?
 • Fiscale bijtelling, milieukortingen en de eigen bijdrage van de werknemer
  De afgelopen jaren is een woud aan regels ontstaan over kortingen op de bijtelling vanwege het privégebruik van milieuvriendelijke auto’s. Ziet u door de bomen het bos nog? De fiscale bijtelling is lager als de werknemer een eigen bijdrage betaalt. Hoe regelt u dat precies?
 • Geen bijtelling bij tegenbewijs, verklaringhouders en het toezicht van de Belastingdienst
  Wie de bewijslast heeft, heeft een probleem; zeker bij de ter beschikking gestelde auto. Problemen zijn er om op te lossen en daarbij kunnen bepaalde verklaringen vooral de werkgever helpen zijn financiële risico’s (op aanzienlijke naheffingen) te verkleinen.
 • Alles over bestelauto’s
  De fiscale regelgeving kent vele categorieën bestelauto’s, waarvoor soms net even andere regels gelden dan voor personenauto’s. Maar ook zijn er verschillende regels voor bestelauto’s. Alle regels op een rijtje.
 • Varia auto van de zaak
  Verschillende auto’s ter beschikking, na elkaar of gelijktijdig. Een vervangende auto en een deelauto. Vergoeding autokosten, auto en werkkostenregeling, auto en pensioengrondslag.

 

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Peter Hoogstraten.

Drs. P.W.H. (Peter) Hoogstraten (1966) is na zijn studie fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam gaan werken als belastingadviseur. Daar adviseerde hij voor een brede doelgroep. Na een aantal jaren is hij overgestapt naar de Belastingdienst waar hij nog steeds werkt. Hij is in Arnhem en Rotterdam werkzaam geweest in de nationale en de internationale loonheffingenpraktijk. Op dit moment is hij landelijk vaktechnisch coördinator loonheffingen bij Corporate Dienst Vaktechniek in Den Haag, verbonden aan Erasmus School of Law en Nyenrode Business Universiteit en medewerker van Vakstudie Nieuws. Zijn nevenwerkzaamheden, waaronder het verzorgen van dit webinar, verricht hij op persoonlijke titel.

Praktische informatie

 • Doelgroep: Werkgevers en medewerkers van financiële en/of juridische advieskantoren en medewerkers die werken op de financiële -, personeels- of salarisadministratie.
 • Datum: dinsdag 19 oktober van 15.00 – 17.00 uur
 • Tarief: € 125,00 excl. btw per persoon.

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Neem contact op met Saskia Bresser-Stein, accountmanager van de Associatie, via s.bresser@associatie.nl of 06 154 170 79.

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

 • 15 februari 2024

  Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

  De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

 • 14 februari 2024

  Vervanging rekenmachines op alle toetslocaties

  In de loop van februari 2024 zullen op alle toetslocaties de Casio fx-82MS rekenmachines vervangen worden door de nieuwe versie Casio fx-82NL.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!