Webinar Auto van de zaak: lust of last?

1 september 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Welke auto’s vallen onder de ‘bijtellingsregels’?
Hoe zit het met de vervangende auto of een deelauto?
Welke financiële risico’s lopen werkgevers eigenlijk op naheffingen?

De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 19 oktober een webinar over de regelgeving rondom de auto van de zaak. Bestemd voor medewerkers van financiële en/of juridische advieskantoren en medewerkers die werken op de financiële -, personeels- of salarisadministratie en hiermee te maken hebben.

Inhoud webinar

 • Wanneer stelt een werkgever een auto ter beschikking?
  Werkgevers moeten bijhouden of werknemers een auto ter beschikking gesteld krijgen. Soms is de ‘auto van de zaak’ noodzakelijk om het werk uit te oefenen en tegelijkertijd kan er sprake zijn van een secundaire arbeidsvoorwaarde. Welke auto’s vallen eigenlijk onder de ‘bijtellingsregels’?
 • Fiscale bijtelling, milieukortingen en de eigen bijdrage van de werknemer
  De afgelopen jaren is een woud aan regels ontstaan over kortingen op de bijtelling vanwege het privégebruik van milieuvriendelijke auto’s. Ziet u door de bomen het bos nog? De fiscale bijtelling is lager als de werknemer een eigen bijdrage betaalt. Hoe regelt u dat precies?
 • Geen bijtelling bij tegenbewijs, verklaringhouders en het toezicht van de Belastingdienst
  Wie de bewijslast heeft, heeft een probleem; zeker bij de ter beschikking gestelde auto. Problemen zijn er om op te lossen en daarbij kunnen bepaalde verklaringen vooral de werkgever helpen zijn financiële risico’s (op aanzienlijke naheffingen) te verkleinen.
 • Alles over bestelauto’s
  De fiscale regelgeving kent vele categorieën bestelauto’s, waarvoor soms net even andere regels gelden dan voor personenauto’s. Maar ook zijn er verschillende regels voor bestelauto’s. Alle regels op een rijtje.
 • Varia auto van de zaak
  Verschillende auto’s ter beschikking, na elkaar of gelijktijdig. Een vervangende auto en een deelauto. Vergoeding autokosten, auto en werkkostenregeling, auto en pensioengrondslag.

 

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Peter Hoogstraten.

Drs. P.W.H. (Peter) Hoogstraten (1966) is na zijn studie fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam gaan werken als belastingadviseur. Daar adviseerde hij voor een brede doelgroep. Na een aantal jaren is hij overgestapt naar de Belastingdienst waar hij nog steeds werkt. Hij is in Arnhem en Rotterdam werkzaam geweest in de nationale en de internationale loonheffingenpraktijk. Op dit moment is hij landelijk vaktechnisch coördinator loonheffingen bij Corporate Dienst Vaktechniek in Den Haag, verbonden aan Erasmus School of Law en Nyenrode Business Universiteit en medewerker van Vakstudie Nieuws. Zijn nevenwerkzaamheden, waaronder het verzorgen van dit webinar, verricht hij op persoonlijke titel.

Praktische informatie

 • Doelgroep: Werkgevers en medewerkers van financiële en/of juridische advieskantoren en medewerkers die werken op de financiële -, personeels- of salarisadministratie.
 • Datum: dinsdag 19 oktober van 15.00 – 17.00 uur
 • Tarief: € 125,00 excl. btw per persoon.

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Neem contact op met Saskia Bresser-Stein, accountmanager van de Associatie, via s.bresser@associatie.nl of 06 154 170 79.

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 3 juni 2024

  Werkzaamheden rond station Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst deze zomer

  Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 18 augustus zijn er grote werkzaamheden op en rond station Amersfoort Centraal en omliggende stations.

 • 1 juni 2024

  Diploma-erkenning NIRPA voor Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

  Voor de Associatie diploma’s Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en Practical Diploma in Payroll Administration (PDL®) is door NIRPA een nieuwe diploma-erkenning afgegeven tot 1-6-2027.

 • 27 mei 2024

  Webinar: Actualiteiten Arbeidsrecht

  Tijdens het Actualiteiten Arbeidsrecht webinar op dinsdag 17 september behandelt Caroline de Graaf een selectie aan actuele arbeidsrechtelijke thema’s. Aan de hand van praktijksituaties brengt zij u op de hoogte van recente jurisprudentie en ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Verder behandelt zij actuele rechtspraak en ontwikkelingen op het thema gelijke behandeling. Meld u snel aan!

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!