Actualiteiten Arbeidsrecht door Caroline de Graaf

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De Associatie voor examinering organiseert op dinsdag 15 november 2022 een webinar waarin arbeidsrecht centraal staat. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers, HR- en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor het arbeidsrecht. Caroline de Graaf is spreker van dit webinar en ze heeft haar eigen praktijk Arbeidsrecht De Graaf.

Wat houdt de Europese richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in?
Welke actualiteiten spelen er rondom de slapende dienstverbanden?
Wat houdt de Regeling compensatie transitievergoeding in?
Geldt het opzegverbod bij ziekte ook nadat de UWV-procedure is gestart?
Wat is tijdens het opzegverbod bij ziekte de bedongen arbeid?
Wat is de waarde van een vakantiedag (bij ziekte)?

Inhoud

Het arbeidsrecht is het meest dynamische rechtsgebied dat we kennen. Ook het afgelopen half jaar hebben de wetgever en de rechtsprekende instanties niet stil gezeten. Zo heeft de ministerraad ingestemd met de implementatie van de Europese richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden en ligt er een wetsvoorstel in het kader van gelijke beloning van vrouwen en mannen. In de rechtspraak is het wachten op de definitieve uitspraak van de Hoge Raad inzake de problematiek van de slapende dienstverbanden en heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan inzake het opzegverbod bij ziekte. Thema’s die tijdens dit twee uur durende webinar onder meer aan bod komen:

 • Voorgestelde wijzigingen in verband met het wetsvoorstel ‘Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’, zoals de scholingsplicht, (g)een verbod op nevenwerkzaamheden, uitbreiding informatieplicht werkgever, voorspelbaar werkpatroon en uitbreiding opzegverbod
 • Slapende dienstverbanden;
 • Regels voor de aanvraag van de compensatie transitievergoeding;
 • Opzegverbod bij ziekte;
 • Vakantie(verlof).

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Caroline de Graaf.

Zij is jurist en gespecialiseerd in Arbeidsrecht. Zij heeft haar eigen arbeidsrechtonderneming ‘Arbeidsrecht De Graaf’ en is daarnaast gastdocent bij het RadboudUmc (SGBO) en CS Opleidingen. In twee uur praat zij u bij over de actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht en maakt zij de praktische vertaalslag van de theorie naar de arbeidsrechtpraktijk.

Praktische informatie

 • Doelgroep: werkgevers, HR-medewerkers, Finance medewerkers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur.
 • Datum: dinsdag 15 november 2022 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief €125,00

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Aanmelden voor het webinar
Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Meld je vervolgens aan via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

 • 15 februari 2024

  Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

  De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

 • 14 februari 2024

  Vervanging rekenmachines op alle toetslocaties

  In de loop van februari 2024 zullen op alle toetslocaties de Casio fx-82MS rekenmachines vervangen worden door de nieuwe versie Casio fx-82NL.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!