Actualiteiten Arbeidsrecht door Caroline de Graaf

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De Associatie voor examinering organiseert op dinsdag 15 november 2022 een webinar waarin arbeidsrecht centraal staat. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers, HR- en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor het arbeidsrecht. Caroline de Graaf is spreker van dit webinar en ze heeft haar eigen praktijk Arbeidsrecht De Graaf.

Wat houdt de Europese richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in?
Welke actualiteiten spelen er rondom de slapende dienstverbanden?
Wat houdt de Regeling compensatie transitievergoeding in?
Geldt het opzegverbod bij ziekte ook nadat de UWV-procedure is gestart?
Wat is tijdens het opzegverbod bij ziekte de bedongen arbeid?
Wat is de waarde van een vakantiedag (bij ziekte)?

Inhoud

Het arbeidsrecht is het meest dynamische rechtsgebied dat we kennen. Ook het afgelopen half jaar hebben de wetgever en de rechtsprekende instanties niet stil gezeten. Zo heeft de ministerraad ingestemd met de implementatie van de Europese richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden en ligt er een wetsvoorstel in het kader van gelijke beloning van vrouwen en mannen. In de rechtspraak is het wachten op de definitieve uitspraak van de Hoge Raad inzake de problematiek van de slapende dienstverbanden en heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan inzake het opzegverbod bij ziekte. Thema’s die tijdens dit twee uur durende webinar onder meer aan bod komen:

 • Voorgestelde wijzigingen in verband met het wetsvoorstel ‘Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’, zoals de scholingsplicht, (g)een verbod op nevenwerkzaamheden, uitbreiding informatieplicht werkgever, voorspelbaar werkpatroon en uitbreiding opzegverbod
 • Slapende dienstverbanden;
 • Regels voor de aanvraag van de compensatie transitievergoeding;
 • Opzegverbod bij ziekte;
 • Vakantie(verlof).

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Caroline de Graaf.

Zij is jurist en gespecialiseerd in Arbeidsrecht. Zij heeft haar eigen arbeidsrechtonderneming ‘Arbeidsrecht De Graaf’ en is daarnaast gastdocent bij het RadboudUmc (SGBO) en CS Opleidingen. In twee uur praat zij u bij over de actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht en maakt zij de praktische vertaalslag van de theorie naar de arbeidsrechtpraktijk.

Praktische informatie

 • Doelgroep: werkgevers, HR-medewerkers, Finance medewerkers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur.
 • Datum: dinsdag 15 november 2022 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief €125,00

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Aanmelden voor het webinar
Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Meld je vervolgens aan via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 15 september 2022

  Webinar opfrisbeurt vakkennis sociale zekerheid

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 8 november een webinar over socialezekerheidswetgeving. In twee uur geeft spreker Marjol Nikkels u een opfrisbeurt om de vakkennis over sociale zekerheid weer actueel en snel paraat te hebben, bijvoorbeeld als er een lastige vraag komt. Bedoeld voor werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur en HR-professionals.

 • 14 september 2022

  Webinar opvolging Prinsjesdag: Wat zijn de gevolgen voor de loonadministratie?

  Op 22 november organiseert de Associatie voor Examinering een webinar waarin Prinsjesdag 2022 centraal staat. Zeker dit jaar speelt de actualiteit een grote rol. Denk hierbij aan de financiële gevolgen van corona en de gestegen lasten. De hoop ligt bij een compensatie voor de werknemer en een mogelijke lastenverlichting voor de werkgever. Wat kunnen we verwachten? Het webinar is bedoeld voor werknemers in de financiële administratie en de salarisadministratie.

 • 9 september 2022

  Bereikbaarheid 16 september

  Op vrijdag 16 september is de Associatie vanaf 12.30 uur niet bereikbaar. Wij staan je op maandag 19 september vanaf 08.30 uur graag te woord.
  Mogelijk vind je het antwoord op jouw vraag via onze Veelgestelde vragen of onze chatbot.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!