Actualiteiten Arbeidsrecht door Caroline de Graaf

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De Associatie voor examinering organiseert op dinsdag 15 november 2022 een webinar waarin arbeidsrecht centraal staat. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers, HR- en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor het arbeidsrecht. Caroline de Graaf is spreker van dit webinar en ze heeft haar eigen praktijk Arbeidsrecht De Graaf.

Wat houdt de Europese richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in?
Welke actualiteiten spelen er rondom de slapende dienstverbanden?
Wat houdt de Regeling compensatie transitievergoeding in?
Geldt het opzegverbod bij ziekte ook nadat de UWV-procedure is gestart?
Wat is tijdens het opzegverbod bij ziekte de bedongen arbeid?
Wat is de waarde van een vakantiedag (bij ziekte)?

Inhoud

Het arbeidsrecht is het meest dynamische rechtsgebied dat we kennen. Ook het afgelopen half jaar hebben de wetgever en de rechtsprekende instanties niet stil gezeten. Zo heeft de ministerraad ingestemd met de implementatie van de Europese richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden en ligt er een wetsvoorstel in het kader van gelijke beloning van vrouwen en mannen. In de rechtspraak is het wachten op de definitieve uitspraak van de Hoge Raad inzake de problematiek van de slapende dienstverbanden en heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan inzake het opzegverbod bij ziekte. Thema’s die tijdens dit twee uur durende webinar onder meer aan bod komen:

 • Voorgestelde wijzigingen in verband met het wetsvoorstel ‘Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’, zoals de scholingsplicht, (g)een verbod op nevenwerkzaamheden, uitbreiding informatieplicht werkgever, voorspelbaar werkpatroon en uitbreiding opzegverbod
 • Slapende dienstverbanden;
 • Regels voor de aanvraag van de compensatie transitievergoeding;
 • Opzegverbod bij ziekte;
 • Vakantie(verlof).

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Caroline de Graaf.

Zij is jurist en gespecialiseerd in Arbeidsrecht. Zij heeft haar eigen arbeidsrechtonderneming ‘Arbeidsrecht De Graaf’ en is daarnaast gastdocent bij het RadboudUmc (SGBO) en CS Opleidingen. In twee uur praat zij u bij over de actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht en maakt zij de praktische vertaalslag van de theorie naar de arbeidsrechtpraktijk.

Praktische informatie

 • Doelgroep: werkgevers, HR-medewerkers, Finance medewerkers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur.
 • Datum: dinsdag 15 november 2022 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief €125,00

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 19 mei 2022

  Webinar door Hans Kennis – Het pensioenakkoord: ‘Welke problemen worden opgelost en wat gaat er veranderen?’

  Op 4 oktober organiseert de Associatie voor Examinering een webinar over het pensioenakkoord ‘Welke problemen worden opgelost en wat er veranderen?’. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de pensioenregeling. Spreker is Hans Kennis. Dit webinar is voor werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur. En iedereen die niet dagelijks met pensioenen te maken heeft, maar er wel mee in aanraking komt.

 • 28 april 2022

  Webinar: Alexander Jansen – Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022 – Voorkomen is beter dan genezen!

  De Associatie voor Examinering organiseert op donderdag 29 september 2022 een webinar over Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022. De meest actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht worden besproken en er worden praktische tips gegeven waar u in de praktijk direct mee aan de slag kunt. Uitgangspunt van de cursus is dat het beter is om juridische problemen te voorkomen, dan te genezen. Het webinar is bedoeld voor werkgevers en HR-professionals. Spreker is Alexander Jansen, advocaat en docent arbeidsrecht.  

 • 21 april 2022

  Klanttevredenheidsonderzoek opleiders 2022

  De Associatie voor Examinering wil de klantbeleving naar een hoger niveau brengen. In het eerste kwartaal van 2022 is er een klanttevredenheidsonderzoek uitgezet onder alle opleiders die opleiden voor de examens van de Associatie.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!