Webinar De do’s en don’ts van de werkkostenregeling

12 januari 2023

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Salaris is belangrijk voor uw werknemers. Maar goede secundaire arbeidsvoorwaarden die vaak minder om geld draaien, zijn voor hen minstens even belangrijk. Hoe pakt dat fiscaal allemaal uit?

De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 14 maart 2023 een live webinar waarin de werkkostenregeling (WKR) centraal staat. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van wet- en regelgeving in de salarisadministratie en voor HR-afdelingen die verantwoordelijk zijn voor arbeidsvoorwaarden. Spreker is Jan-Bertram Rietveld, specialist arbeidsverhoudingen en fiscaliteit tussen werkgever en werknemer.

Inhoud webinar

Thuiswerkvergoedingen, reiskosten, teamborrels, bloemetjes bij feestelijkheden, feestjes, kostenvergoedingen; naast het loon maakt de werkgever veel kosten om werknemers als team te laten werken en gemotiveerd te blijven.

De fiscale regeling over deze secundaire arbeidsvoorwaarden is complex, niet altijd even logisch en voortdurend in beweging. Door goed te kijken naar de werkkostenregeling kan een organisatie veel kosten voorkomen.

Spelen deze vragen ook bij u op kantoor:

 • Hoe zit het systeem van de werkkostenregeling in elkaar?
 • Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen?
 • Wat zijn de gevolgen van het blijvend thuiswerken?
 • Hoe kan ik besparen en kosten voorkomen, zonder te bezuinigen op de leuke dingen op het werk?
 • Waar let de Belastingdienst op?

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Jan-Bertram Rietveld.  
Jan-Bertram is partner van de adviesgroep Loonheffingen bij Ernst & Young. Vanuit die rol ondersteunt hij werkgevers op het gebied van arbeidsverhoudingen en fiscaliteit. In twee uur praat hij u bij over de werkkostenregeling. De theorie wordt behandeld, maar vooral ook de praktische vertaalslag naar het dagelijkse beleid bij u op kantoor.

Praktische informatie

 • Doelgroep: Werkgevers en werknemers actief op het gebied van salarisadministratie.
 • Datum: Dinsdag 14 maart 2023 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief € 150,00 excl. btw per persoon
 • Betaalmethode: Via iDEAL of creditcard

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Aanmelden voor het webinar
Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Aanmelden gaat vervolgens via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 1 juli 2024

  Podiumplekken voor geslaagde kandidaten!

  Op donderdag 20 juni vond de diploma-uitreiking plaats, die Markus Verbeek Praehep samen met de Associatie voor Examinering heeft georganiseerd. Maar liefst 45 studenten namen vol trots hun diploma in ontvangst.

 • 27 juni 2024

  Inzagemomenten in de zomer

  Tijdens de vakantieperiode zal er inzage plaatsvinden op 6 en 20 augustus in plaats van 5 en 19 augustus. Het inzagemoment van 27 augustus zal komen te vervallen.

 • 12 juni 2024

  In de schoolbanken bij Visma | Raet

  Onder het label Associatie voor Examinering ontzorgt eX:plain bedrijven en onderwijsorganisaties op het gebied van examinering. We leveren hiermee een bijdrage aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met software leverancier Visma | Raet.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!