Webinar De do’s en don’ts van de werkkostenregeling

12 januari 2023

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Salaris is belangrijk voor uw werknemers. Maar goede secundaire arbeidsvoorwaarden die vaak minder om geld draaien, zijn voor hen minstens even belangrijk. Hoe pakt dat fiscaal allemaal uit?

De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 14 maart 2023 een live webinar waarin de werkkostenregeling (WKR) centraal staat. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van wet- en regelgeving in de salarisadministratie en voor HR-afdelingen die verantwoordelijk zijn voor arbeidsvoorwaarden. Spreker is Jan-Bertram Rietveld, specialist arbeidsverhoudingen en fiscaliteit tussen werkgever en werknemer.

Inhoud webinar

Thuiswerkvergoedingen, reiskosten, teamborrels, bloemetjes bij feestelijkheden, feestjes, kostenvergoedingen; naast het loon maakt de werkgever veel kosten om werknemers als team te laten werken en gemotiveerd te blijven.

De fiscale regeling over deze secundaire arbeidsvoorwaarden is complex, niet altijd even logisch en voortdurend in beweging. Door goed te kijken naar de werkkostenregeling kan een organisatie veel kosten voorkomen.

Spelen deze vragen ook bij u op kantoor:

 • Hoe zit het systeem van de werkkostenregeling in elkaar?
 • Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen?
 • Wat zijn de gevolgen van het blijvend thuiswerken?
 • Hoe kan ik besparen en kosten voorkomen, zonder te bezuinigen op de leuke dingen op het werk?
 • Waar let de Belastingdienst op?

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Jan-Bertram Rietveld.  
Jan-Bertram is partner van de adviesgroep Loonheffingen bij Ernst & Young. Vanuit die rol ondersteunt hij werkgevers op het gebied van arbeidsverhoudingen en fiscaliteit. In twee uur praat hij u bij over de werkkostenregeling. De theorie wordt behandeld, maar vooral ook de praktische vertaalslag naar het dagelijkse beleid bij u op kantoor.

Praktische informatie

 • Doelgroep: Werkgevers en werknemers actief op het gebied van salarisadministratie.
 • Datum: Dinsdag 14 maart 2023 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief € 150,00 excl. btw per persoon
 • Betaalmethode: Via iDEAL of creditcard

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Aanmelden voor het webinar
Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Aanmelden gaat vervolgens via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

 • 15 februari 2024

  Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

  De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

 • 14 februari 2024

  Vervanging rekenmachines op alle toetslocaties

  In de loop van februari 2024 zullen op alle toetslocaties de Casio fx-82MS rekenmachines vervangen worden door de nieuwe versie Casio fx-82NL.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!