Webinar De do’s en don’ts van de werkkostenregeling

12 januari 2023

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Salaris is belangrijk voor uw werknemers. Maar goede secundaire arbeidsvoorwaarden die vaak minder om geld draaien, zijn voor hen minstens even belangrijk. Hoe pakt dat fiscaal allemaal uit?

De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 14 maart 2023 een live webinar waarin de werkkostenregeling (WKR) centraal staat. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van wet- en regelgeving in de salarisadministratie en voor HR-afdelingen die verantwoordelijk zijn voor arbeidsvoorwaarden. Spreker is Jan-Bertram Rietveld, specialist arbeidsverhoudingen en fiscaliteit tussen werkgever en werknemer.

Inhoud webinar

Thuiswerkvergoedingen, reiskosten, teamborrels, bloemetjes bij feestelijkheden, feestjes, kostenvergoedingen; naast het loon maakt de werkgever veel kosten om werknemers als team te laten werken en gemotiveerd te blijven.

De fiscale regeling over deze secundaire arbeidsvoorwaarden is complex, niet altijd even logisch en voortdurend in beweging. Door goed te kijken naar de werkkostenregeling kan een organisatie veel kosten voorkomen.

Spelen deze vragen ook bij u op kantoor:

 • Hoe zit het systeem van de werkkostenregeling in elkaar?
 • Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen?
 • Wat zijn de gevolgen van het blijvend thuiswerken?
 • Hoe kan ik besparen en kosten voorkomen, zonder te bezuinigen op de leuke dingen op het werk?
 • Waar let de Belastingdienst op?

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Jan-Bertram Rietveld.  
Jan-Bertram is partner van de adviesgroep Loonheffingen bij Ernst & Young. Vanuit die rol ondersteunt hij werkgevers op het gebied van arbeidsverhoudingen en fiscaliteit. In twee uur praat hij u bij over de werkkostenregeling. De theorie wordt behandeld, maar vooral ook de praktische vertaalslag naar het dagelijkse beleid bij u op kantoor.

Praktische informatie

 • Doelgroep: Werkgevers en werknemers actief op het gebied van salarisadministratie.
 • Datum: Dinsdag 14 maart 2023 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief € 150,00 excl. btw per persoon
 • Betaalmethode: Via iDEAL of creditcard

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Aanmelden voor het webinar
Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Aanmelden gaat vervolgens via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 11 september 2023

  Bereikbaarbeid 15 september

  Op vrijdag 15 september is de Associatie vanaf 12.00 uur niet bereikbaar. Wij staan je op maandag 18 september vanaf 08.30 uur graag te woord.
  Mogelijk vind je het antwoord op jouw vraag via onze Veelgestelde vragen of onze chatbot.

 • 26 juli 2023

  Webinar: aantrekkelijk werkgeverschap – kleine aanpassingen, maar groot effect

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 24 oktober een webinar over aantrekkelijk werkgeverschap en hoe kleine aanpassingen een groot effect hebben. Deze online kennissessie is bedoeld voor werknemers in de financiële administratie en de salarisadministratie. Onze spreker is Alex Schrijver en hij is ruim 35 jaar actief op het gebied van personeel en salaris.

 • 7 juli 2023

  Inzagemomenten in de zomer

  Tijdens de vakantieperiode zal er inzage plaatsvinden op 10 en 24 augustus in plaats van 7 en 21 augustus. Het inzagemoment van 29 augustus zal komen te vervallen.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!