Webinar – de rol van de financial in de duurzaamheidtransitie

De Associatie voor Examinering organiseert op 12 november 2024 een live webinar waarin de rol van de financiële professional bij verduurzaming centraal staat. Dit webinar is bedoeld voor salarisadministrateurs, boekhouders, controllers en iedereen die betrokken is bij het sturen op (sociaal) kapitaal binnen de organisatie. De spreker is Jirina van Daal RA, specialist op het gebied van duurzaamheidsverslaggeving en de toepassing daarvan voor financials.

Inhoud webinar

Altijd spannend! De maatschappelijke veranderingen, de impact van klimaatverandering en de rol van de financial hierin zijn volop in ontwikkeling. In het webinar gaan we in op de manier waarop duurzaamheid organisaties kan raken en daarmee ook de rol van de financiële professional beïnvloedt. Door Europese en nationale wetgeving op het gebied van duurzaamheid verandert de vraag naar informatie. Naast financiële informatie is er een toenemende vraag naar niet-financiële informatie. Niet alleen het resultaat en de liquiditeit zijn belangrijk; ook factoren zoals CO₂-uitstoot en sociale doelstellingen van organisaties wegen steeds vaker mee bij investeringsbeslissingen.

Door deze maatschappelijke ontwikkelingen veranderen de vastleggingen, beslissingen en sturing, en daarmee ook de rol van de financial. In dit webinar worden de ontwikkelingen en voorbeelden besproken, evenals concrete aanknopingspunten die we kunnen gebruiken bij het verduurzamen van organisaties en het sturen op niet-financiële informatie.

Waarom deelnemen?

• Ontvang een uitgebreide update over de laatste ontwikkelingen rondom duurzaamheid
• Begrijp de impact van verduurzaming, Europese en Nationale wetgeving rondom duurzaamheid op uw organisatie
• Krijg praktische tips en adviezen van Jirina van Daal, een specialist op het gebied van duurzaamheidsverslaggeving en auditing.

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Jirina van Daal, Themaleider CSRD bij Flynth. In haar rol leidt zij accountants, organisaties en studenten op om duurzaamheid te integreren in organisaties en verslaglegging. In ongeveer twee uur praat zij u bij over de impact van duurzaamheid en de praktische stappen die gezet kunnen worden om te blijven voldoen aan de maatschappelijke ontwikkelingen. De theorie komt aan bod, maar de nadruk ligt vooral op de praktische vertaalslag naar het dagelijks beleid binnen uw organisatie.

Praktische informatie

  • Doelgroep: werkgevers en werknemers actief op het gebied van (loon)administratie.
  • Datum: dinsdag 12 november 2024 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
  • Tarief: € 150,00 excl. btw per persoon.
  • Betaalmethode: Via iDEAL of creditcard.

Wilt u meer informatie over dit webinar? Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein via s.bresser@associatie.nl.

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein via s.bresser@associatie.nl.

Aanmelden voor het webinar
Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Aanmelden gaat vervolgens via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Direct aanmelden voor dit webinar

Laatste nieuws

  • 10 oktober 2024

    Belangrijke onderhoudsmededeling: 22 t/m 24 november

    Van vrijdag 22 november 16:00 uur tot en met zondag 24 november zijn onze systemen niet beschikbaar vanwege noodzakelijk onderhoud aan onze software. Lees snel verder voor meer informatie.

  • 1 oktober 2024

    Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) is ingeschaald op NLQF/EQF niveau 4 

    Op 1 oktober 2024 is tijdens het NIRPA-congres in Utrecht bekend gemaakt dat het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en de Engelstalige variant van dit diploma is ingeschaald op NLQF/EQF niveau 4. Lees snel verder voor meer informatie.

  • 27 september 2024

    Webinar – de rol van de financial in de duurzaamheidtransitie

    De Associatie voor Examinering organiseert op 12 november 2024 een live webinar waarin de rol van de financiële professional bij verduurzaming centraal staat. Dit webinar is bedoeld voor salarisadministrateurs, boekhouders, controllers en iedereen die betrokken is bij het sturen op (sociaal) kapitaal binnen de organisatie. De spreker is Jirina van Daal RA, specialist op het gebied van duurzaamheidsverslaggeving en de toepassing daarvan voor financials. Lees snel verder voor meer informatie.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!