Webinar Grensoverschrijdende arbeid en belastingheffing

De Associatie voor Examinering organiseert op donderdag 3 februari 2022 een webinar voor de werknemer en/of werkgever die binnen het financieel advieskantoor te maken hebben met werknemers die wonen of werken in het buitenland.

 • Waar betaalt de grensoverschrijdende werknemer belasting?
 • Hoe werkt een belastingverdrag?
 • Wat is de 30%-regeling voor werknemers uit het buitenland?
 • Hoe bepaal je waar een werknemer woont en wat zijn de gevolgen daarvan?

Inhoud webinar

 • Internationale aspecten in de loonbelasting
  Sinds 2019 is voor de inhouding van de loonbelasting van belang waar een werknemer woont. We bespreken hoe je als werkgever de woonplaats bepaalt van de werknemer. Belangrijk, omdat een werknemer die niet in Nederland woont niet hetzelfde nettoloon heeft als zijn collega die in Nederland woont. We leggen uit waarom deze verschillen bestaan tussen inwoners en niet-inwoners.
 • Belastingverdragen
  Als een werknemer over de grens werkt, dan moet hij in beginsel belasting betalen in zijn woonland én in het werkland. Het belastingverdrag voorkomt echter dat de werknemer in twee landen belasting moet betalen. We leggen uit hoe het belastingverdrag het heffingsrecht bij werknemers toedeelt om dubbele belastingheffing te voorkomen.
 • 30%-regeling voor ingekomen werknemers
  De 30%-regeling is een belangrijk fiscale faciliteit voor expats die in Nederland komen werken. Deze regeling maakt het voor werkgevers makkelijker en betaalbaarder om buitenlandse gespecialiseerde werknemers aan te trekken. We lichten de voorwaarden van deze regeling toe en geven aan wat de aandachtspunten van deze regeling zijn voor werkgevers.

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Carlo Douven. Mr. C.L.J.R. Douven (1959) is na zijn studie fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg gaan werken bij de Belastingdienst. De laatste 25 jaar heeft hij praktijkervaring opgebouwd met betrekking tot de belastingheffing van werknemers die grensoverschrijdend werken.

Hij is specialist internationaal belastingrecht en sociale zekerheid en heeft ook veel ervaring in het verzorgen van cursussen en workshops. Carlo is verder auteur van vele artikelen en boeken over deze boeiende materie.

Praktische informatie

Doelgroep: Werkgevers, HR-medewerkers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur.

 • Datum: donderdag 3 februari 2022 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief € 125,00 excl. btw per persoon.

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein, accountmanager van de Associatie, s.bresser@associatie.nl.

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 3 juni 2024

  Werkzaamheden rond station Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst deze zomer

  Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 18 augustus zijn er grote werkzaamheden op en rond station Amersfoort Centraal en omliggende stations.

 • 1 juni 2024

  Diploma-erkenning NIRPA voor Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

  Voor de Associatie diploma’s Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en Practical Diploma in Payroll Administration (PDL®) is door NIRPA een nieuwe diploma-erkenning afgegeven tot 1-6-2027.

 • 27 mei 2024

  Webinar: Actualiteiten Arbeidsrecht

  Tijdens het Actualiteiten Arbeidsrecht webinar op dinsdag 17 september behandelt Caroline de Graaf een selectie aan actuele arbeidsrechtelijke thema’s. Aan de hand van praktijksituaties brengt zij u op de hoogte van recente jurisprudentie en ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Verder behandelt zij actuele rechtspraak en ontwikkelingen op het thema gelijke behandeling. Meld u snel aan!

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!