Webinar Grensoverschrijdende arbeid en belastingheffing

De Associatie voor Examinering organiseert op donderdag 3 februari 2022 een webinar voor de werknemer en/of werkgever die binnen het financieel advieskantoor te maken hebben met werknemers die wonen of werken in het buitenland.

 • Waar betaalt de grensoverschrijdende werknemer belasting?
 • Hoe werkt een belastingverdrag?
 • Wat is de 30%-regeling voor werknemers uit het buitenland?
 • Hoe bepaal je waar een werknemer woont en wat zijn de gevolgen daarvan?

Inhoud webinar

 • Internationale aspecten in de loonbelasting
  Sinds 2019 is voor de inhouding van de loonbelasting van belang waar een werknemer woont. We bespreken hoe je als werkgever de woonplaats bepaalt van de werknemer. Belangrijk, omdat een werknemer die niet in Nederland woont niet hetzelfde nettoloon heeft als zijn collega die in Nederland woont. We leggen uit waarom deze verschillen bestaan tussen inwoners en niet-inwoners.
 • Belastingverdragen
  Als een werknemer over de grens werkt, dan moet hij in beginsel belasting betalen in zijn woonland én in het werkland. Het belastingverdrag voorkomt echter dat de werknemer in twee landen belasting moet betalen. We leggen uit hoe het belastingverdrag het heffingsrecht bij werknemers toedeelt om dubbele belastingheffing te voorkomen.
 • 30%-regeling voor ingekomen werknemers
  De 30%-regeling is een belangrijk fiscale faciliteit voor expats die in Nederland komen werken. Deze regeling maakt het voor werkgevers makkelijker en betaalbaarder om buitenlandse gespecialiseerde werknemers aan te trekken. We lichten de voorwaarden van deze regeling toe en geven aan wat de aandachtspunten van deze regeling zijn voor werkgevers.

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Carlo Douven. Mr. C.L.J.R. Douven (1959) is na zijn studie fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg gaan werken bij de Belastingdienst. De laatste 25 jaar heeft hij praktijkervaring opgebouwd met betrekking tot de belastingheffing van werknemers die grensoverschrijdend werken.

Hij is specialist internationaal belastingrecht en sociale zekerheid en heeft ook veel ervaring in het verzorgen van cursussen en workshops. Carlo is verder auteur van vele artikelen en boeken over deze boeiende materie.

Praktische informatie

Doelgroep: Werkgevers, HR-medewerkers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur.

 • Datum: donderdag 3 februari 2022 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief € 125,00 excl. btw per persoon.

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein, accountmanager van de Associatie, s.bresser@associatie.nl.

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 30 mei 2023

  Onderzoek klanttevredenheid 2023

  Acht van de tien examenkandidaten beveelt de Associatie aan, binnen hun netwerk, zo blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek 2023.

 • 25 april 2023

  Einde coronamaatregelen op examenlocaties

  Goed nieuws voor iedereen die een examen gaat afleggen op een van onze Lamark locaties: vanaf heden zijn de coronamaatregelen niet meer van toepassing! Dit betekent dat examenkandidaten zonder restricties en met volle focus aan hun examen kunnen beginnen. We begrijpen dat de afgelopen periode voor veel examenkandidaten een uitdaging was en we willen iedereen bedanken voor het begrip en de medewerking.

 • 11 april 2023

  Wet Toekomst Pensioenen: ‘Van oud naar nieuw’

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 27 juni 2023 een webinar waarin het pensioen centraal staat. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de pensioenregeling. Spreker is Hans Kennis. Hans adviseert in zijn dagelijks leven werkgevers en ondernemingsraden.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!