Webinar Grensoverschrijdende arbeid en belastingheffing

De Associatie voor Examinering organiseert op donderdag 3 februari 2022 een webinar voor de werknemer en/of werkgever die binnen het financieel advieskantoor te maken hebben met werknemers die wonen of werken in het buitenland.

  • Waar betaalt de grensoverschrijdende werknemer belasting?
  • Hoe werkt een belastingverdrag?
  • Wat is de 30%-regeling voor werknemers uit het buitenland?
  • Hoe bepaal je waar een werknemer woont en wat zijn de gevolgen daarvan?

Inhoud webinar

  • Internationale aspecten in de loonbelasting
    Sinds 2019 is voor de inhouding van de loonbelasting van belang waar een werknemer woont. We bespreken hoe je als werkgever de woonplaats bepaalt van de werknemer. Belangrijk, omdat een werknemer die niet in Nederland woont niet hetzelfde nettoloon heeft als zijn collega die in Nederland woont. We leggen uit waarom deze verschillen bestaan tussen inwoners en niet-inwoners.
  • Belastingverdragen
    Als een werknemer over de grens werkt, dan moet hij in beginsel belasting betalen in zijn woonland én in het werkland. Het belastingverdrag voorkomt echter dat de werknemer in twee landen belasting moet betalen. We leggen uit hoe het belastingverdrag het heffingsrecht bij werknemers toedeelt om dubbele belastingheffing te voorkomen.
  • 30%-regeling voor ingekomen werknemers
    De 30%-regeling is een belangrijk fiscale faciliteit voor expats die in Nederland komen werken. Deze regeling maakt het voor werkgevers makkelijker en betaalbaarder om buitenlandse gespecialiseerde werknemers aan te trekken. We lichten de voorwaarden van deze regeling toe en geven aan wat de aandachtspunten van deze regeling zijn voor werkgevers.

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Carlo Douven. Mr. C.L.J.R. Douven (1959) is na zijn studie fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg gaan werken bij de Belastingdienst. De laatste 25 jaar heeft hij praktijkervaring opgebouwd met betrekking tot de belastingheffing van werknemers die grensoverschrijdend werken.

Hij is specialist internationaal belastingrecht en sociale zekerheid en heeft ook veel ervaring in het verzorgen van cursussen en workshops. Carlo is verder auteur van vele artikelen en boeken over deze boeiende materie.

Praktische informatie

Doelgroep: Werkgevers, HR-medewerkers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur.

  • Datum: donderdag 3 februari 2022 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
  • Tarief € 125,00 excl. btw per persoon.

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein, accountmanager van de Associatie, s.bresser@associatie.nl.

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

  • 16 april 2024

    Wij zijn eX:plain, dé organisatie achter examens in Nederland.

    In het Jaaroverzicht 2023 presenteert eX:plain vol trots de initiatieven en activiteiten die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. eX:plain richt zich op examinering van het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs met als doel een bijdrage te leveren aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid.

  • 8 april 2024

    Webinar: Vervoer in de salarisadministratie

    Schrijf u nu in voor het webinar! Spreker Roelof van Marrum neemt de aanwezigen mee in de wereld van ‘Vervoer in de salarisadministratie. Verschillende vergoedingen en verstrekkingen m.b.t. vervoer van de werknemer staan centraal tijdens dit webinar.

  • 20 februari 2024

    Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

    Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!