Webinar: Hans Kennis - De inleiding tot het pensioenakkoord.

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Een belangrijk thema voor salarisprofessionals in 2022 is de pensioenregeling binnen de onderneming. Dit blijkt uit het NIRPA Trendonderzoek Salarisprofessionals 2021. Hoewel het thema een prominente rol speelt in de belangrijkste beleidsthema’s, is dit het onderwerp waarvan de meeste salarisprofessionals vinden dat zij kennis ontberen. 19% van de salarisprofessionals beoordeelt hun kennis over pensioenen als matig of zelfs onvoldoende. De training van Hans Kennis zal hier verandering in brengen

 • Bent u op de hoogte van het huidige pensioenstelsel?
 • Welke rol spelen de AOW en ANW binnen de pensioenregeling?
 • Weet u hoe hoog de pensioenkosten zijn en hoe deze zich ontwikkelen?
 • Weet u welk pensioensysteem het meest gebruikt wordt en hoe uw regeling zich hiertoe verhoudt?
 • Wat heeft de huidige pensioenregeling te maken met het nieuwe pensioenstelsel?

De Associatie voor examinering organiseert op dinsdag 22 maart 2022 een webinar waarin het pensioen centraal staat. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de pensioenregeling. De spreker tijdens dit webinar is Hans kennis. In zijn dagelijks werk adviseert Hans werkgevers en ondernemingsraden.

 

Inhoud webinar

Er staat een ingrijpende pensioenwijziging voor de deur. Alle pensioenregelingen gaan tussen 1 januari 2023 en 1 januari 2027 veranderen. Om deze veranderingen goed te kunnen begrijpen en om de impact van deze veranderingen goed in te kunnen schatten beginnen we in 2022 met een basiswebinar over pensioenen. Tijdens dit webinar gaan we in op de huidige situatie en worden de volgende onderwerpen op een interactieve manier behandeld:

 • Het Nederlandse pensioenstelsel: drie manieren van fiscaal vriendelijk pensioen opbouwen. Hoeveel pensioen bouwt een werknemer op? Hoeveel pensioen heb je nodig?
 • De pensioenuitvoering: waar kun je pensioen opbouwen? Wat zijn de verschillen tussen de uitvoerders?
 • De verschillende pensioensoorten: werknemers bouwen pensioen op voor “de oude dag”, maar een doorsnee pensioenregeling is veel meer dan sparen voor later. De onderdelen ouderdomspensioen, partner- en wezenpensioen en arbeidsongeschiktheidspensioen worden uitgelegd.
 • De twee meest voorkomende pensioensystemen en hoe deze systemen werken: hoe werkt een middelloonregeling en hoe werkt een beschikbare premieregeling?
 • De berekening van de pensioenkosten: de factuur van de pensioenuitvoerder wordt

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Hans Kennis. In zijn dagelijks werk adviseert Hans werkgevers en ondernemingsraden. In twee uur praat hij u bij over het pensioenstelsel.

De theorie wordt behandeld, maar vooral ook de praktische vertaalslag naar het dagelijks beleid binnen uw organisatie.

Praktische informatie

 • Doelgroep: Werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur.
 • Datum: dinsdag 22 maart 2022 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief: € 125,00 excl. btw per persoon.

Wilt u meer informatie over dit webinar? Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

 • 15 februari 2024

  Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

  De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

 • 14 februari 2024

  Vervanging rekenmachines op alle toetslocaties

  In de loop van februari 2024 zullen op alle toetslocaties de Casio fx-82MS rekenmachines vervangen worden door de nieuwe versie Casio fx-82NL.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!