Webinar opvolging Prinsjesdag: Wat zijn de gevolgen voor de loonadministratie? - door Alex Schrijver

14 september 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Prinsjesdag is van oudsher het moment waarop de plannen voor het komende jaar in grote lijnen worden gepresenteerd. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat in aanloop naar Prinsjesdag de zogenaamde proefballonnetjes worden opgelaten. Na Prinsjesdag worden deze meer geconcretiseerd en in een aantal gevallen aangepast en aangevuld. Zeker dit jaar speelt de actualiteit een grote rol. Denk hierbij aan de financiële gevolgen van corona en de gestegen lasten. De hoop ligt bij een compensatie voor de werknemer en een mogelijke lastenverlichting voor de werkgever. Wat kunnen we verwachten?

Over dit actuele onderwerp organiseert de Associatie voor Examinering op 22 november een webinar. Bedoeld voor werknemers in de financiële administratie en de salarisadministratie.

Inhoud van het webinar

  • Een mogelijke verhoging en uitbreiding van onbelaste vergoedingen
    De recente recordhoogtes van de brandstofprijzen hebben geleid tot een discussie over het verhogen van de onbelaste kilometervergoeding. Hoe hoog zal deze uiteindelijk worden en wat zijn hier de gevolgen van? Mede als gevolg van de stijgende kosten wordt ook de thuiswerkvergoeding opnieuw beoordeeld. Is het aanpassen van alleen deze componenten een ‘druppel op de gloeiende plaat’? Wat mogen we nog meer verwachten?
  • Verhoging minimumloon
    Al eerder is aangegeven dat de ophoging van het minimumloon een serieus bespreekpunt is. Wat zijn de gevolgen van een verhoging? Een verhaal met twee kanten, want er zijn gevolgen voor zowel de werknemer als de werkgever. Dit kan gevolgen hebben voor de uitkeringen vanuit ons stelsel voor de sociale zekerheid.
  • Welke aanpassingen zijn er te verwachten in de inkomstenbelasting?
    Aangezien niet alleen werkenden de hogere kosten voor levensonderhoud voelen, wordt ook gekeken naar aanpassingen in de inkomstenbelasting, zodat een compensatie voor iedereen merkbaar zal zijn. Het heffingsvrije vermogen is eerder flink opgehoogd; zit hier wellicht nog een oplossing?
  • Hoe staat het met de (verplichte) wijzigingen in ons Pensioenstelsel?
    De Wet Toekomst Pensioenen zou in principe ingaan per 1 januari 2023. Is dat nog steeds haalbaar. Wat houden de wijzigingen in en wat betekent uitstel van de invoeringsdatum?

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Alex Schrijver.

Alex Schrijver (1965) is senior Payroll & HR consultant in Zorg en MKB bij ESVE Groep in Helmond. Hij is ruim 35 jaar actief op het gebied van personeel en salaris. Na een periode met ervaring in de uitvoering, heeft hij zich toegelegd op het geven van advies en het begeleiden van organisaties in het maken van keuzes, ontwikkelen van beleid en het implementeren van processen. Alex vindt het belangrijk om kennis te delen en verzorgt opleidingen, trainingen en kennissessies op het brede en gevarieerde gebied van payroll. Hij ziet het als een uitdaging om ogenschijnlijk ingewikkelde onderwerpen terug te brengen naar begrijpelijke en toepasbare materie.

Praktische informatie

  • Doelgroep: werkgevers, HR-medewerkers, Finance medewerkers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur.
  • Datum: dinsdag 22 november 2022 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
  • Tarief € 125,00 excl. btw per persoon
  • Betaalmethode: via iDEAL of creditcard

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Aanmelden voor het webinar
Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Aanmelden gaat vervolgens via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

  • 16 april 2024

    Wij zijn eX:plain, dé organisatie achter examens in Nederland.

    In het Jaaroverzicht 2023 presenteert eX:plain vol trots de initiatieven en activiteiten die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. eX:plain richt zich op examinering van het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs met als doel een bijdrage te leveren aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid.

  • 8 april 2024

    Webinar: Vervoer in de salarisadministratie

    Schrijf u nu in voor het webinar! Spreker Roelof van Marrum neemt de aanwezigen mee in de wereld van ‘Vervoer in de salarisadministratie. Verschillende vergoedingen en verstrekkingen m.b.t. vervoer van de werknemer staan centraal tijdens dit webinar.

  • 20 februari 2024

    Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

    Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!