Webinar Prinsjesdag en andere ontwikkelingen voor de payroll

3 juli 2023

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Op Prinsjesdag presenteert het kabinet de verwachte veranderingen voor de salarisadministratie vanaf 2024. Daarnaast wordt er kort na de zomer nieuwe wetgeving voor zzp’ers beloofd. Het belooft dus een druk najaar te worden… 

De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 10 oktober 2023 een live webinar waarin de “verwachte wetswijzigingen met ingang van 2024” centraal staan. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van wet- en regelgeving in de salarisadministratie, evenals HR-afdelingen die verantwoordelijk zijn voor arbeidsvoorwaarden. Onze spreker is Jan-Bertram Rietveld, een specialist op het gebied van arbeidsverhoudingen en fiscaliteit tussen werkgever en werknemer. 

Inhoud van het webinar

Op 19 september 2023 wordt het beroemde koffertje geopend en worden alle plannen van het kabinet bekendgemaakt. De nieuwe tarieven geven inzicht in het nieuwe nettoloon van werknemers en de kosten voor werkgevers. Dit biedt de mogelijkheid om weer te gaan budgetteren. We weten al dat de regeling voor de OV-kaart van de werkgever wordt vereenvoudigd, wat een welkome wijziging is gezien de onnodige complexiteit ervan. Daarnaast is beloofd dat er een definitieve oplossing komt voor de Wet DBA. Wanneer kan er veilig worden gecontracteerd met een zelfstandige , en wanneer moet deze onder payroll vallen? 

Spelen deze vragen ook bij u op kantoor? 

 • Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen voor de salarisadministratie?
 • Wat zijn de gevolgen van de wijzigingen voor thuiswerken en het mobiliteitsbeleid? 
 • Wat te doen met alle zzp’ers die binnen onze organisatie actief zijn? 

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Jan-Bertram Rietveld.

Jan-Bertram is partner bij Ernst & Young en werkzaam in de adviesgroep Loonheffingen. Vanuit die rol ondersteunt hij werkgevers op het gebied van arbeidsverhoudingen en fiscaliteit. In twee uur tijd praat hij u bij over de werkkostenregeling. Hierbij wordt niet alleen de theorie behandeld, maar vooral ook de praktische vertaalslag naar uw dagelijkse beleid op kantoor. 

Praktische informatie

 • Doelgroep: Werkgevers en werknemers actief op het gebied van salarisadministratie.
 • Datum: Dinsdag 10 oktober 2023, van 15:00 uur tot 17:00 uur. 
 • Tarief: € 150,00 excl. btw per persoon. 
 • Betaalmethode: Via iDEAL of creditcard. 
 • Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Of wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren? Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein via s.bresser@associatie.nl. 

Aanmelden voor het webinar

Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Aanmelden kan vervolgens via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 11 september 2023

  Bereikbaarbeid 15 september

  Op vrijdag 15 september is de Associatie vanaf 12.00 uur niet bereikbaar. Wij staan je op maandag 18 september vanaf 08.30 uur graag te woord.
  Mogelijk vind je het antwoord op jouw vraag via onze Veelgestelde vragen of onze chatbot.

 • 26 juli 2023

  Webinar: aantrekkelijk werkgeverschap – kleine aanpassingen, maar groot effect

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 24 oktober een webinar over aantrekkelijk werkgeverschap en hoe kleine aanpassingen een groot effect hebben. Deze online kennissessie is bedoeld voor werknemers in de financiële administratie en de salarisadministratie. Onze spreker is Alex Schrijver en hij is ruim 35 jaar actief op het gebied van personeel en salaris.

 • 7 juli 2023

  Inzagemomenten in de zomer

  Tijdens de vakantieperiode zal er inzage plaatsvinden op 10 en 24 augustus in plaats van 7 en 21 augustus. Het inzagemoment van 29 augustus zal komen te vervallen.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!