Webinar Prinsjesdag en andere ontwikkelingen voor de payroll

3 juli 2023

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Op Prinsjesdag presenteert het kabinet de verwachte veranderingen voor de salarisadministratie vanaf 2024. Daarnaast wordt er kort na de zomer nieuwe wetgeving voor zzp’ers beloofd. Het belooft dus een druk najaar te worden… 

De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 10 oktober 2023 een live webinar waarin de “verwachte wetswijzigingen met ingang van 2024” centraal staan. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van wet- en regelgeving in de salarisadministratie, evenals HR-afdelingen die verantwoordelijk zijn voor arbeidsvoorwaarden. Onze spreker is Jan-Bertram Rietveld, een specialist op het gebied van arbeidsverhoudingen en fiscaliteit tussen werkgever en werknemer. 

Inhoud van het webinar

Op 19 september 2023 wordt het beroemde koffertje geopend en worden alle plannen van het kabinet bekendgemaakt. De nieuwe tarieven geven inzicht in het nieuwe nettoloon van werknemers en de kosten voor werkgevers. Dit biedt de mogelijkheid om weer te gaan budgetteren. We weten al dat de regeling voor de OV-kaart van de werkgever wordt vereenvoudigd, wat een welkome wijziging is gezien de onnodige complexiteit ervan. Daarnaast is beloofd dat er een definitieve oplossing komt voor de Wet DBA. Wanneer kan er veilig worden gecontracteerd met een zelfstandige , en wanneer moet deze onder payroll vallen? 

Spelen deze vragen ook bij u op kantoor? 

 • Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen voor de salarisadministratie?
 • Wat zijn de gevolgen van de wijzigingen voor thuiswerken en het mobiliteitsbeleid? 
 • Wat te doen met alle zzp’ers die binnen onze organisatie actief zijn? 

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Jan-Bertram Rietveld.

Jan-Bertram is partner bij Ernst & Young en werkzaam in de adviesgroep Loonheffingen. Vanuit die rol ondersteunt hij werkgevers op het gebied van arbeidsverhoudingen en fiscaliteit. In twee uur tijd praat hij u bij over de werkkostenregeling. Hierbij wordt niet alleen de theorie behandeld, maar vooral ook de praktische vertaalslag naar uw dagelijkse beleid op kantoor. 

Praktische informatie

 • Doelgroep: Werkgevers en werknemers actief op het gebied van salarisadministratie.
 • Datum: Dinsdag 10 oktober 2023, van 15:00 uur tot 17:00 uur. 
 • Tarief: € 150,00 excl. btw per persoon. 
 • Betaalmethode: Via iDEAL of creditcard. 
 • Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Of wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren? Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein via s.bresser@associatie.nl. 

Aanmelden voor het webinar

Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Aanmelden kan vervolgens via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 8 april 2024

  Webinar: Vervoer in de salarisadministratie

  Schrijf u nu in voor het webinar! Spreker Roelof van Marrum neemt de aanwezigen mee in de wereld van ‘Vervoer in de salarisadministratie. Verschillende vergoedingen en verstrekkingen m.b.t. vervoer van de werknemer staan centraal tijdens dit webinar.

 • 14 maart 2024

  Parkeerverbodszone Hoefkwartier rondom examencentrum Amersfoort

  Vanaf 2 april 2024 geldt er een parkeerverbodszone voor het hele Hoefkwartier. Daarmee is het verboden om auto’s in de wijk langs de rijbaan te parkeren. Parkeren kan dan alleen op de parkeerplaatsen die aangegeven zijn met vakken.

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!