Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden. Meestal resulteert dat in het doorontwikkelen van een bestaand examen of de introductie van een nieuwe examen. In enkele gevallen betekent dit het besluit een examen niet langer aan te bieden.

Met dit bericht informeren we je over wijzigingen die ingaan per 1 september 2024.

Aanpassingen in bestaande examenprogramma’s

Enkele examens hebben per 1 september een nieuw examenprogramma. De vernieuwde examenprogramma’s zijn beschikbaar op onze website, te vinden op de examenpagina’s onder ‘downloads’. Deze examens zullen vanaf 1 september 2024 worden afgenomen. De bijbehorende voorbeeldexamens zijn te downloaden via Mijn Associatie.

Op de pagina examenwijzigingen zijn de specifieke wijzigingen per examen vermeld. Dit heeft betrekking op onderstaande examens:

Overgangsregeling
Er geldt een overgangsregeling tot en met 31 december 2024. Gedurende deze periode kan zowel het oude als het nieuwe examen worden afgenomen. Voor het examen Bedrijfsadministratie niveau 4 en 5 geldt deze overgangsregeling niet.

Stopzetting enkele financieel administratieve examens

Per 1 september 2024 zijn de volgende examens niet langer beschikbaar:

 • Rapporteren & Adviseren door Financials
 • Accounting Information Systems niveau 6
 • Fiscale Jaarrekening niveau 6

Overgangsregelingen
Hiermee komt ook het functiegerichte Associatiediploma Assistent Controller per 1 september 2024 te vervallen. Er zal een overgangsregeling van 2 jaar van toepassing zijn. Het examen Rapporteren & Adviseren door Financials moet behaald zijn voor 1 september 2024. De kandidaat heeft tot en met 31 augustus 2026 de mogelijkheid om de overige vijf examens van het diploma te behalen.

Overige informatie & vragen
Alle relevante betrokkenen zijn hiervan inmiddels op de hoogte gesteld. Tevens staat deze mededeling vermeld op de betreffende examenpagina’s  detailpagina’s op de website.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen via klantenservice@associatie.nl.

Laatste nieuws

 • 8 april 2024

  Webinar: Vervoer in de salarisadministratie

  Schrijf u nu in voor het webinar! Spreker Roelof van Marrum neemt de aanwezigen mee in de wereld van ‘Vervoer in de salarisadministratie. Verschillende vergoedingen en verstrekkingen m.b.t. vervoer van de werknemer staan centraal tijdens dit webinar.

 • 14 maart 2024

  Parkeerverbodszone Hoefkwartier rondom examencentrum Amersfoort

  Vanaf 2 april 2024 geldt er een parkeerverbodszone voor het hele Hoefkwartier. Daarmee is het verboden om auto’s in de wijk langs de rijbaan te parkeren. Parkeren kan dan alleen op de parkeerplaatsen die aangegeven zijn met vakken.

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!