Wijzigingen Test Center locaties n.a.v. persconferentie vrijdag 18 juni

21 juni 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

UPDATE 23 JUNI Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 18 juni zijn er nieuwe wijzigingen van kracht ten aanzien van de wachttijd, wachtruimte en mondkapjes. In dit bericht is te lezen wat dit inhoudt. Let op: voor examencentrum Amersfoort geldt in sommige gevallen andere regels, zie onderaan het bericht.

Wachttijd
De maatregel dat kandidaten pas 10 minuten voorafgaand aan het examen het pand mogen betreden, verdwijnt per 21 juni 2021. Dit gaat terug naar de standaard, namelijk dat kandidaten 15 minuten voorafgaand aan het examen aanwezig dienen te zijn. Dit staat ook aangegeven op de examenbevestiging.

Wachtruimte
Kandidaten hoeven niet langer buiten te wachten tot ze aan de beurt zijn om examen te doen per 21 juni 2021. Dit mag weer in het pand, mits 1.5 meter afstand wordt gehouden van andere personen en met inachtneming van de in het pand geldende regels.

Mondkapjes
Het is niet meer verplicht voor kandidaten om een mondkapje te dragen in de Test Centers per 26 juni 2021.

Alle andere regels blijven van kracht inclusief de basisregels:
– Houd te allen tijde 1.5 meter afstand;
– Kandidaten met ziekteverschijnselen kunnen geen examen doen. Dit geldt ook voor hooikoortspatiënten.

Uitzondering examencentrum Amersfoort

Vanwege het feit dat er op de middelbare scholen nog een mondkapjesplicht geldt en er komende periode veel middelbare scholen examens komen doen op onze locatie aan de Plotterweg in Amersfoort, hebben we besloten om hier de mondkapjesplicht in de ‘loopruimten’ nog te handhaven. Verder zullen we hier ook nog even geen gebruik maken van de ontvangstruimte.

Uiteraard blijft ook het handen schoonmaken met desinfectiegel bij binnenkomst verplicht en zullen de examenplekken iedere keer na gebruik ontsmet worden.

Zodra de mondkapjesplicht in het vo komt te vervallen, zullen wij dit ook volgen.

Laatste nieuws

  • 16 april 2024

    Wij zijn eX:plain, dé organisatie achter examens in Nederland.

    In het Jaaroverzicht 2023 presenteert eX:plain vol trots de initiatieven en activiteiten die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. eX:plain richt zich op examinering van het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs met als doel een bijdrage te leveren aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid.

  • 8 april 2024

    Webinar: Vervoer in de salarisadministratie

    Schrijf u nu in voor het webinar! Spreker Roelof van Marrum neemt de aanwezigen mee in de wereld van ‘Vervoer in de salarisadministratie. Verschillende vergoedingen en verstrekkingen m.b.t. vervoer van de werknemer staan centraal tijdens dit webinar.

  • 14 maart 2024

    Parkeerverbodszone Hoefkwartier rondom examencentrum Amersfoort

    Vanaf 2 april 2024 geldt er een parkeerverbodszone voor het hele Hoefkwartier. Daarmee is het verboden om auto’s in de wijk langs de rijbaan te parkeren. Parkeren kan dan alleen op de parkeerplaatsen die aangegeven zijn met vakken.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!