Wijzigingen Test Center locaties n.a.v. persconferentie vrijdag 18 juni

21 juni 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

UPDATE 23 JUNI Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 18 juni zijn er nieuwe wijzigingen van kracht ten aanzien van de wachttijd, wachtruimte en mondkapjes. In dit bericht is te lezen wat dit inhoudt. Let op: voor examencentrum Amersfoort geldt in sommige gevallen andere regels, zie onderaan het bericht.

Wachttijd
De maatregel dat kandidaten pas 10 minuten voorafgaand aan het examen het pand mogen betreden, verdwijnt per 21 juni 2021. Dit gaat terug naar de standaard, namelijk dat kandidaten 15 minuten voorafgaand aan het examen aanwezig dienen te zijn. Dit staat ook aangegeven op de examenbevestiging.

Wachtruimte
Kandidaten hoeven niet langer buiten te wachten tot ze aan de beurt zijn om examen te doen per 21 juni 2021. Dit mag weer in het pand, mits 1.5 meter afstand wordt gehouden van andere personen en met inachtneming van de in het pand geldende regels.

Mondkapjes
Het is niet meer verplicht voor kandidaten om een mondkapje te dragen in de Test Centers per 26 juni 2021.

Alle andere regels blijven van kracht inclusief de basisregels:
– Houd te allen tijde 1.5 meter afstand;
– Kandidaten met ziekteverschijnselen kunnen geen examen doen. Dit geldt ook voor hooikoortspatiĆ«nten.

Uitzondering examencentrum Amersfoort

Vanwege het feit dat er op de middelbare scholen nog een mondkapjesplicht geldt en er komende periode veel middelbare scholen examens komen doen op onze locatie aan de Plotterweg in Amersfoort, hebben we besloten om hier de mondkapjesplicht in de ‘loopruimten’ nog te handhaven. Verder zullen we hier ook nog even geen gebruik maken van de ontvangstruimte.

Uiteraard blijft ook het handen schoonmaken met desinfectiegel bij binnenkomst verplicht en zullen de examenplekken iedere keer na gebruik ontsmet worden.

Zodra de mondkapjesplicht in het vo komt te vervallen, zullen wij dit ook volgen.

Laatste nieuws

 • 1 juli 2024

  Podiumplekken voor geslaagde kandidaten!

  Op donderdag 20 juni vond de diploma-uitreiking plaats, die Markus Verbeek Praehep samen met de Associatie voor Examinering heeft georganiseerd. Maar liefst 45 studenten namen vol trots hun diploma in ontvangst.

 • 27 juni 2024

  Inzagemomenten in de zomer

  Tijdens de vakantieperiode zal er inzage plaatsvinden op 6 en 20 augustus in plaats van 5 en 19 augustus. Het inzagemoment van 27 augustus zal komen te vervallen.

 • 12 juni 2024

  In de schoolbanken bij Visma | Raet

  Onder het label Associatie voor Examinering ontzorgt eX:plain bedrijven en onderwijsorganisaties op het gebied van examinering. We leveren hiermee een bijdrage aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met software leverancier Visma | Raet.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!