Wijzigingen Test Center locaties n.a.v. persconferentie vrijdag 18 juni

21 juni 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

UPDATE 23 JUNI Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 18 juni zijn er nieuwe wijzigingen van kracht ten aanzien van de wachttijd, wachtruimte en mondkapjes. In dit bericht is te lezen wat dit inhoudt. Let op: voor examencentrum Amersfoort geldt in sommige gevallen andere regels, zie onderaan het bericht.

Wachttijd
De maatregel dat kandidaten pas 10 minuten voorafgaand aan het examen het pand mogen betreden, verdwijnt per 21 juni 2021. Dit gaat terug naar de standaard, namelijk dat kandidaten 15 minuten voorafgaand aan het examen aanwezig dienen te zijn. Dit staat ook aangegeven op de examenbevestiging.

Wachtruimte
Kandidaten hoeven niet langer buiten te wachten tot ze aan de beurt zijn om examen te doen per 21 juni 2021. Dit mag weer in het pand, mits 1.5 meter afstand wordt gehouden van andere personen en met inachtneming van de in het pand geldende regels.

Mondkapjes
Het is niet meer verplicht voor kandidaten om een mondkapje te dragen in de Test Centers per 26 juni 2021.

Alle andere regels blijven van kracht inclusief de basisregels:
– Houd te allen tijde 1.5 meter afstand;
– Kandidaten met ziekteverschijnselen kunnen geen examen doen. Dit geldt ook voor hooikoortspatiĆ«nten.

Uitzondering examencentrum Amersfoort

Vanwege het feit dat er op de middelbare scholen nog een mondkapjesplicht geldt en er komende periode veel middelbare scholen examens komen doen op onze locatie aan de Plotterweg in Amersfoort, hebben we besloten om hier de mondkapjesplicht in de ‘loopruimten’ nog te handhaven. Verder zullen we hier ook nog even geen gebruik maken van de ontvangstruimte.

Uiteraard blijft ook het handen schoonmaken met desinfectiegel bij binnenkomst verplicht en zullen de examenplekken iedere keer na gebruik ontsmet worden.

Zodra de mondkapjesplicht in het vo komt te vervallen, zullen wij dit ook volgen.

Laatste nieuws

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

 • 15 februari 2024

  Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

  De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

 • 14 februari 2024

  Vervanging rekenmachines op alle toetslocaties

  In de loop van februari 2024 zullen op alle toetslocaties de Casio fx-82MS rekenmachines vervangen worden door de nieuwe versie Casio fx-82NL.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!