“Deze studie heeft me meer zelfvertrouwen en veel inzichten opgeleverd”

27 maart 2023

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Asli Impraim over het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB©)

Foto_Asli_Impraim

 

Mijn naam is Asli Impraim en ik ben 32 jaar oud. Na mijn studie Production en Management Engineering in Griekenland heb ik de beslissing genomen om naar Nederland te komen. Inmiddels woon ik al 8,5 jaar in Nederland. Toen ik hier kwam, werkte ik lang als gastvrouw bij verschillende restaurants en probeerde ik Nederlands te leren.

In juni 2021 heb ik een carrièreswitch gemaakt van gastvrouw tot financieel-administratief medewerker en nu werk ik bij de afdeling Finance van de Horeca Academie. Ik ben indertijd ook begonnen met de opleiding voor het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB©).

In het begin vond ik het heel moeilijk, want ik had geen ervaring en geen kennis van boekhouden. Ook privé was het lastig, want ik was alles kwijtgeraakt door een brand in het gebouw van mijn woning. Bovendien moest ik de studie combineren met een gezin en vooral met een klein kindje van 2 jaar oud.

Door het volgen van de studie voor het Praktijkdiploma Boekhouden heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en bovendien heeft het me veel inzichten opgeleverd. Ik ben er erg trots op, omdat ik deze studie een maand voor mijn zwangerschapsverlof met succes heb kunnen afronden.

Mijn boodschap aan anderen is: nooit opgeven, geen excuses zoeken of teveel overdenken. Wie echt iets wil doen, vindt altijd een weg. Wie niets wil doen, vindt altijd een excuus!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  27 november 2023

  Drie Associatiediploma’s later en ik ben klaar om elke dag te doen wat ik leuk vind.

  Nancy Reedijk over haar drie behaalde Associatiediploma’s

 • Kandidaat

  20 november 2023

  Stap voor stap vooruit, want elke stap telt.

  Malgorzata Sykurska over BKB®

 • Kandidaat

  13 november 2023

  Van logistiek naar finance: mijn reis van verandering en groei.

  Dirk Jan over PDB® en MBA-diploma

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!