"Doorzettingsvermogen, discipline en enthousiasme leverden dit mooie diploma op!"

27 juni 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Roy van Sark over het Praktijkdiploma Boekhouden (PBD®)

Mijn naam is Roy van Sark en sinds enkele weken ben ik in het bezit van het Praktijkdiploma Boekhouden (PBD®). Ik ben eigenlijk best trots op mezelf!

Nu vraag je je misschien af: Waarom is hij zo trots en hoe heeft hij dit nu gedaan? Mijn familie en mensen die mij echt goed kennen, weten dat ik vroeger niet zo’n studiebol was. Ik moest altijd heel veel doen om tot goede resultaten te komen. Daarom ben ik ook direct na mijn meao-opleiding gaan werken. Voor mij geen hbo en ook geen universiteit. Ik wilde niet verder studeren, maar juist gaan werken.

Maar ruim 22 jaar later, tijdens de covid-19-pandemie, begon ik toch te twijfelen: Wil ik mijn huidige werk blijven doen tot mijn pensioen of ga ik nog proberen om een stap hogerop te maken? Na overleg met mijn naasten en mijn werkgever Odin Groep B.V. uit Hengelo heb ik besloten om toch weer de boeken in te duiken.

In september 2020 begon ik met Basiskennis Boekhouden (BKB®) via Rendement Uitgeverij. Nadat ik dankzij Ingrid Höppener dit examen redelijk eenvoudig behaald had, ben ik direct doorgegaan met Basiskennis Calculatie (BKC®). Beide examens heb ik met een goed resultaat afgesloten. Warempel, ik begon het studeren zelfs weer leuk te vinden!

Daarom besloot ik direct om de opleiding PDB® te doen via NHA Thuisstudies. Dat was pittig en ook niet altijd even makkelijk vanwege privéomstandigheden. Maar uiteindelijk heeft mijn doorzettingsvermogen, discipline en enthousiasme me dit mooie diploma van de Associatie voor Examinering opgeleverd en ben ik geslaagd met mooie cijfers.

Op dit moment neem ik even een kleine pauze om in het najaar of het voorjaar van 2023 te beginnen met een volgende opleiding. Ja, ik krijg écht de smaak te pakken en heb er zin in! Daarom is mijn advies: Doe wat je leuk vindt en probeer eruit halen wat er in zit. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen, enthousiasme en discipline kom je een heel eind! Succes ermee…

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!