"Ik wil mijn kinderen laten zien dat ze altijd kunnen slagen als ze écht willen!"

2 mei 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Dailisa Quarton-Martiena over Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

Mijn naam is Dailisa Quarton-Martiena, geboren en getogen op het heerlijke eiland Curaçao. Toen ik daar woonde, heb ik de opleiding Boekhoudkundig Medewerker afgerond. Na mijn studie heb ik besloten om bij verschillende bedrijven ervaring op te doen. Ik heb bij één van de grootste banken van het eiland gewerkt, waar ik ook de mogelijkheid kreeg om verschillende opleidingen te volgen. Ik liet deze kans natuurlijk niet aan me voorbij gaan. Dit bracht ook wel uitdagingen met zich mee! Het uitbreiden van mijn kennis door middel van een studie was niet makkelijk, aangezien ik toen al getrouwd was, twee kinderen had en voltijd werkte 

Ik ben met Basiskennis Boekhouden (BKB®) begonnen, gevolgd door Basiskennis Calculatie (BKC®). Hierdoor kon ik met succes mijn Associatiediploma Financieel Assistent behalen. Vervolgens besloot ik om mijn kennis verder te vergroten door ook de drie modules van het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) te gaan volgen. Hiervoor heb ik op Curaçao mijn eerste certificaat behaald. Maar terwijl ik deze studie in 2019 deed, moest mijn gezin een belangrijke en snelle beslissing nemen, namelijk verhuizen naar Nederland. Hierdoor veranderde alles. Ik dacht dat ik mijn wens om de studie af te ronden niet meer kon realiseren.  

Nadat mijn gezin en ik in Nederland aankwamen, werkte ik als mantelzorger. Omdat ik gelovig ben, vroeg ik God regelmatig om Zijn kracht en om mij te wijzen hoe ik mijn studie alsnog kon afronden. Daarnaast sprak ik vaak met mijn voorgangers die mij aanmoedigden om deze studie af te maken. Na september 2021 heb ik besloten om te stoppen met mijn deeltijdbaan zodat ik verder kon met mijn studie. Zo wilde ik de kans vergroten op een betere functie binnen de financieel-administratieve sector. Afgelopen november heb ik mijn tweede certificaat behaald en sinds december heb ik een deeltijdbaan bij een logistiek bedrijf als administratief/customer service medewerker. En met heel veel trots kan ik nu zeggen dat ik in februari dit jaar mijn derde en laatste certificaat en mijn diploma PDB® heb behaald.  

Ik beschouw mezelf als een strijder en een doorzetter, maar mijn primaire motivatie is altijd mijn gezin geweest. Ik wil een voorbeeld voor mijn kinderen zijn, zodat zij kunnen zien dat ze, ondanks moeilijkheden, altijd kunnen slagen als ze iets écht willen! 

Er zijn nog vele andere studies die ik graag in de toekomst wil volgen. Wanneer het zover is, weet ik dat het mij zal lukken! Ik ben enthousiast over de mogelijkheden die ik binnen het werkveld van de financiële administratie krijg. Zo kan ik mijn opgedane kennis in de praktijk brengen.  

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!