“PDL® behalen was een goede boost voor mijn zelfvertrouwen”

3 augustus 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Avanthika da Conceicao da Silva over PDL®

Mijn naam is Avanthika da Conceicao da Silva. Ik ben 38 jaar en werk op de salarisadministratie van de gemeente Súdwest-Fryslân. Ik werk 10 jaar voor deze gemeente; al jaren in het team Human Resource Management. Ik ben door de jaren heen van de personeelsadministratie richting de salarisadministratie gerold. Sinds 2019 werk ik op de salarisadministratie. Ik zou mezelf omschrijven als leergierig, enthousiast en ambitieus.

2020 is begonnen als een roerig jaar vanwege de aanbesteding naar een nieuw salarissysteem. Had ik net het oude systeem onder de knie, moest ik dit weer loslaten en mij het nieuwe systeem eigen zien te maken.

Ik merkte dat ik steeds meer achtergrondinformatie nodig had om mijn werk goed te kunnen uitvoeren. Ik wilde zelf berekeningen en percentages begrijpen in plaats van dat het programma alles voor je uitrekent.

In overleg met mijn leidinggevende heb ik in maart 2020 de stap gezet om de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) te beginnen en de drie bijbehorende modules te gaan volgen.

Het meest spannende aan deze stap vond ik dat er heel veel nieuwe materie op me af zou komen. Ik had er enorm zin in, maar het was ook een hele uitdaging met een gezin met vier kinderen en een 28-urige werkweek. Duidelijk was wel dat ik er in mijn vrije uren flink wat tijd aan moest besteden. Toen kwam ook de coronaperiode waardoor ineens de lessen via Zoom gegeven werden. Dit was wel even een tegenvaller, want ik had bewust voor klassikaal gekozen. Maar gelukkig heb ik wel alle modules kunnen behalen (niet geheel zonder moeite).

Nu dat is gelukt, motiveert het mij om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen en nog waardevoller te zijn voor mijn werkgever en team.

Het geeft ook een goede boost voor mijn zelfvertrouwen! Ik ben er trots op dat ik het diploma behaald heb! Het is niet makkelijk geweest in een drukke periode. Daarnaast bleek dat ik de module waar ik het meest tegenop keek het beste heb gemaakt. De docent speelt ook een rol hierin. Absoluut tevreden hierover!

Mijn droom is dat ik doorga in deze branche. Ik blijf leren van collega’s en misschien dat ik in de toekomst nog eens besluit om ook de Vakopleiding Payroll Services (VPS®, de vervolgstudie van PDL®) te volgen, omdat dit naadloos aansluit bij het werk dat ik nu doe.

Wat ik anderen toewens in hun reis is heel veel (leer)plezier, ontwikkeling en succes met de studie die je gaat volgen!

Laatste blogs van kandidaten

  • Kandidaat

    25 maart 2024

    Opleiding tot salarisadministrateur bij SD Worx: de theorie meteen in de praktijk brengen

    Linda Kool en Ceona Best van SD Worx over Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

  • Kandidaat

    11 maart 2024

    Niets is onmogelijk als je een doel en een droom hebt!

    Oksana Zviahintseva over haar behaalde Associatie-examen

  • Kandidaat

    26 februari 2024

    Na bijna 20 jaar geen opleiding durven te starten heb ik vorig jaar tóch de stap gezet

    Tessa Koeman – Schram over haar behaalde Associatie Nemas diploma

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!