Adviseur Melvin: “Onderzoek naar mogelijkheden online platform oefentoetsen”

27 mei 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Stichting eX:plain heeft verschillende businesslijnen, waaronder de Associatie voor Examinering, die gericht zijn op examinering van het bedrijfsleven enerzijds en het beroepsonderwijs anderzijds. Bijna alle businesslijnen bieden oefentoetsen of oefenvragen aan die kandidaten kunnen maken ter voorbereiding op de echte toetsen. En hoewel deze voorbeeldexamens zeer goed worden gewaardeerd, blijven we kijken naar verbeteringen en vernieuwingen.

Bevorderen leeractiviteit

Adviseur Melvin van Puffelen onderzoekt bijvoorbeeld momenteel de mogelijkheid om kandidaten zelf oefenvragen te laten ontwikkelen en te laten delen met medekandidaten. Melvin: “Dit bevordert namelijk de leeractiviteit en draagt bij aan de kennis over de mate waarin kandidaten de stof beheersen. Zo helpen ze zowel hun eigen leerproces als dat van anderen, een win-winsituatie!”

Op dit moment bekijkt Melvin met een aantal collega’s binnen eX:plain hoe groot de behoefte is aan zo’n gebruiksvriendelijk platform en hoe we dat zouden kunnen inrichten. Stakeholders als kandidaten en opleiders worden hierover bevraagd. Ook zijn we in gesprek met verschillende partijen om te kijken hoe deze applicatie er dan in de toekomst uit zou komen te zien.

Kortom, we zijn volop in beweging om met behulp van innovaties onze dienstverlening nog verder te optimaliseren!

Laatste blogs van de Associatie

 • Organisatie

  27 mei 2021

  “Onderzoek naar mogelijkheden online platform oefentoetsen”

  Adviseur Melvin van Puffelen onderzoekt momenteel de mogelijkheid om kandidaten zelf oefenvragen te laten ontwikkelen en te laten delen met medekandidaten.

 • Organisatie

  5 maart 2021

  Achter de schermen bij de Associatie: “It’s a wrap, folks!”

  Toetsdeskundige Eline Kleijer kijkt als ‘co-producer’ mee met de de opnames voor een examenvraag en bewaakt de kwaliteit door erop te letten dat de toets- en eindtermen in de scène leidend zijn.

 • Organisatie

  9 februari 2021

  Examenbureau tijdens corona: Samen uit, Samen thuis

  Leyla Erdogan is coördinator examenbureau bij de Associatie. Zij weet hoe belangrijk haar rol is. Vanaf het eerste contact bij het inplannen tot en met de afname op locatie geeft zij de kandidaten de rust en ruimte die ze nodig hebben.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!