“It’s a wrap, folks!”

5 maart 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Josée – personage 1 – zit aan tafel als iemand die op het punt staat uit haar vel te barsten: zenuwachtige bewegingen, steeds naar de deur kijken en naar de tijd op horloge of mobiel. Ze veert op als Joop – personage 2 – gehaast komt binnenvallen. Zo begint het script van een examenvraag op beeld over ‘luisteren, samenvatten en doorvragen’. 

Het is een scène waarin Joop niet al te berouwvol binnen komt lopen en zegt: “Sorry, sorry Joseetje, wat een drukke dag heb ik weer, ik heb je toch niet te lang laten wachten hè?” Josée reageert minzaam: “Nou, het is natuurlijk niet dat ik niks te doen heb. Nu weer met dat project van Hans.”

Eline Kleijer – toetsdeskundige bij de Associatie – is bij de opnames aanwezig en kijkt als ‘co-producer’ vanachter de camera mee met de regisseur. Zij bewaakt de kwaliteit door erop te letten dat de toets- en eindtermen in de scène leidend zijn. Het komt nu aan op de juiste vertaling door te ‘finetunen’.

Dit script, waaraan zij haar toetsdeskundige bijdrage heeft geleverd, wordt als video in een examen gebruikt om communicatieve vaardigheden van examenkandidaten te testen. Na vier uur van passen en meten zit het er bijna op.

Joop kijkt op zijn horloge en zegt: “O, is het alweer zo laat? Nou ik moet hollen. Druk, druk, druk.” Joop staat op, geeft Josée nog een schouderklopje en loopt weg. De scene is af. Met 1,5 uur aan opnameband is er genoeg materiaal om een video van 2,5 minuten te monteren. Eline is tevreden, het licht kan uit. “It’s a wrap, folks!”

Laatste blogs van de Associatie

 • Organisatie

  27 mei 2021

  “Onderzoek naar mogelijkheden online platform oefentoetsen”

  Adviseur Melvin van Puffelen onderzoekt momenteel de mogelijkheid om kandidaten zelf oefenvragen te laten ontwikkelen en te laten delen met medekandidaten.

 • Organisatie

  5 maart 2021

  Achter de schermen bij de Associatie: “It’s a wrap, folks!”

  Toetsdeskundige Eline Kleijer kijkt als ‘co-producer’ mee met de de opnames voor een examenvraag en bewaakt de kwaliteit door erop te letten dat de toets- en eindtermen in de scène leidend zijn.

 • Organisatie

  9 februari 2021

  Examenbureau tijdens corona: Samen uit, Samen thuis

  Leyla Erdogan is coördinator examenbureau bij de Associatie. Zij weet hoe belangrijk haar rol is. Vanaf het eerste contact bij het inplannen tot en met de afname op locatie geeft zij de kandidaten de rust en ruimte die ze nodig hebben.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!