Eindwerkstuk CBC®

Opleidingsniveau: Vergelijkbaar met hbo
Examensoort: Eindwerkstuk

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Omschrijving Examen

Met het eindwerkstuk voor Compensation & Benefits Consultant (CBC®) toon je aan dat je een beloningsvraagstuk kunt beschrijven en analyseren en kunt voorzien van een onderbouwd advies. Je formuleert een onderzoeksvraag gebaseerd op een probleem binnen een bestaande organisatie. Bij de beschrijving en analyse gebruik je passende literatuur op hbo-niveau.
Bij een beoordeling van minimaal een voldoende voor je eindwerkstuk CBC® kun je een advies over de implementatie van de resultaten uit het onderzoeksverslag presenteren en verdedigen door middel van het Associatie-examen Communicatieve en adviesvaardigheden

Dit examen is geschikt voor:

 • iedereen die verantwoordelijk is voor salarisadministratie in een middelgrote of grote onderneming;
 • iedereen die het management adviseert;
 • salarisfunctionarissen die zich graag verder willen ontwikkelen in professionele zin;
Verder groeien?

Samen met Strategische Arbeidsvoorwaarden & Belonen en Communicatieve en adviesvaardigheden levert dit diploma je het Associatiediploma Compensation & Benefits Consultant (CBC®) op. Hiermee laat je zien dat jij dé adviseur bent voor managementvraagstukken op het gebied van arbeid en beloning.

Praktische informatie

  Vooropleiding
  Examendata
  Tarieven
  Toegestane hulpmiddelen
  Procedures & regels
  Belangrijke exameninformatie
  Downloads
Vooropleiding

Voor dit examen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Examendata
Datum: Elke werkdag

Meld je aan voor de beoordeling van je eindwerkstuk via Inschrijven op deze pagina.

Let op, wil je het mondeling examen Communicatieve en adviesvaardigheden doen? Kijk dan op de examenpagina van Communicatieve en adviesvaardigheden voor de examendata en de inschrijftermijn.

 

Tarieven

Bekijk hier informatie over de tarieven van dit examen. Is je opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaal je over je examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

Toegestane hulpmiddelen

Wil je weten welke hulpmiddelen je standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

Procedures & regels

Ga je examen doen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste procedures en een uitleg over het aanvragen van examenproducten zoals een vrijstelling of inzage.

 

Belangrijke exameninformatie

Beoordeling eindwerkstuk
De beoordeling van het eindwerkstuk neemt 15 werkdagen in beslag. Je ontvangt de uitslag van de beoordeling van je eindwerkstuk per e-mail, inclusief het beoordelingsformulier.

Let op: als je je inschrijft voor het mondeling examen Communicatieve en adviesvaardigheden, stuur je jouw eindwerkstuk gelijktijdig met jouw inschrijving per e-mail naar: examenuitvoering@associatie.nl

Is je eindwerkstuk afgekeurd? Je vindt in het beoordelingsformulier de onderbouwing. Wil je jouw nieuwe of aangepaste eindwerkstuk opnieuw laten beoordelen, dan meld je je opnieuw aan via Inschrijven Examen.

Na een voldoende beoordeling van jouw eindwerkstuk CBC® kun je je aanmelden voor het mondelinge examen. Informatie over de inhoud van het mondelinge examen, de beschikbare examendata en de inschrijftermijn vind je op de examenpagina van  Communicatieve en adviesvaardigheden.

 • Voor meer informatie over de geldigheidstermijn van de certificaten, klik hier.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!