Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Opleidingsniveau: Vergelijkbaar met mbo 3

Wil je als zzp’er aan de slag of heb je ambitie in het midden- en kleinbedrijf? Dan heb je naast een toekomstvisie ook kennis nodig op het gebied van ondernemerschap. Als zelfstandige ga je aan de slag met verkoop, marketing, eventueel personeel en ook financieel komt een hoop op je af. Met het Associatiediploma Financieel Ondernemer heb je de basiskennis in huis op het gebied van ondernemerschap en heb je kennis van en inzicht in boekhouden. Je  bent gedegen voorbereid op een zakelijk succes. 
 
Diploma aanvragen? 
Het Associatiediploma is een functiegericht diploma. Met dit diploma toon je verdieping en verbreding van je kennis aan: een uitstekende investering in jouw carrière!

Het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) geeft je in combinatie met het Associatiediploma Ondernemerschap niveau 4 óf het Associatiediploma Basiskennis ondernemerschap recht op het functiegericht diploma Financieel Ondernemer. Ben je in het bezit van alle benodigde diploma’s? Vraag dan het Associatiediploma Financieel Ondernemer aan via onze webshop. Kies voor Examenproduct aanvragen.

Het diploma Praktijkdiploma Financieel Ondernemer bestaat uit de volgende examens:

Basiskennis Ondernemerschap

Vergelijkbaar met opleidingsniveau: mbo 2

Examensoort: Online

Met het diploma Basiskennis Ondernemerschap op zak ben je voorbereid op het ondernemerschap. Je kunt als zzp’er aan de slag en bent …

 

Basiskennis Ondernemerschap

Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Vergelijkbaar met opleidingsniveau: mbo 3

Examensoort: Online

Wil je een boekhouding voeren van een kleine organisatie? Of ga je voor jezelf beginnen en wil je je eigen boekhouding doen? Wellicht besteedt …

 

Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Praktische informatie

  Doelgroep en vooropleiding
  Examendata en locaties
  Tarieven
  Inschrijftermijnen & examenoproep
  Toegestane hulpmiddelen
  Procedures & regels
  Vrijstelling
  Bijzonderheden
  Belangrijke examen informatie
Doelgroep en vooropleiding

Steeds meer Nederlanders kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. De ene gaat aan de slag als zzp’er, de andere kiest voor een eigen onderneming met personeel. Voor de (toekomstig) zelfstandig ondernemer die zijn mannetje wil staan op financieel vlak, is het Functiegericht Associatiediploma Financieel Ondernemer een gedegen voorbereiding op het ondernemerschap.

Beschik je over onderstaande diploma’s, dan kun je het Associatiediploma Financieel Ondernemer aanvragen:

 • Basiskennis Boekhouden (BKB®)
 • Basiskennis Ondernemerschap óf Ondernemerschap niveau 4
Examendata en locaties
 • Basiskennis Ondernemerschap en Ondernemerschap niveau 4

  Online examen

  Elke werkdag

 • Basiskennis Boekhouden (BKB®)

  Online examen

  Elke werkdag

Tarieven

De kosten voor de examens van Financieel Ondernemer zijn:

 • Bekijk hier informatie over de tarieven van het examen Basiskennis Ondernemerschap
 • Bekijk hier informatie over de tarieven van het examen Ondernemerschap niveau 4
 • Bekijk hier informatie over de tarieven van het examen Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Deze tarieven zijn exclusief btw. Is je opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaal je over het examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

Inschrijftermijnen & examenoproep

Sluitingsdatum
Je kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

Examenoproep
De oproep voor online examens ontvangt je per e-mail, direct na je inschrijving. Bij de toetslocatie kun je je examenoproep op je telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om je oproep te printen en op papier te tonen.

Toegestane hulpmiddelen

Wil je weten welke hulpmiddelen je standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

Procedures & regels

Ga je examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vind je alles wat je moet weten voordat je examen gaat doen. Ook lees je hoe je examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van je diploma.

Vrijstelling

Wil je weten of er standaard vrijstellingen zijn voor je examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe je een vrijstelling kunt aanvragen.

Wanneer je het examen Ondernemerschap hebt behaald, word je vrijgesteld voor het examen Basiskennis Ondernemerschap (BKO).

Bijzonderheden

​Heb je voor 1 januari 2016 het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) of het Associatiediploma Elementair Boekhouden behaald? Deze heeft dezelfde waarde als het huidige diploma Basiskennis Boekhouden (BKB®).

Voor meer informatie over de geldigheidstermijn van de certificaten, klik hier.

Belangrijke examen informatie

Het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) geeft je in combinatie met het Associatiediploma Ondernemerschap óf het Associatiediploma Basiskennis ondernemerschap recht op het functiegericht diploma Financieel Ondernemer.

Ben je in het bezit van alle benodigde diploma’s? Vraag dan het functiegerichte diploma Financieel Ondernemer aan. Log in en ga naar Examenproducten aanvragen en upload de gevraagde documenten. De kosten voor een functiegericht diploma zijn €35,00 exclusief btw.

Je ontvangt jouw diploma uiterlijk 4 weken na de aanvraag. Het functiegerichte diploma toont een verdieping en/of verbreding van kennis aan, die bepaalde diplomalijnen/vakgebieden overschrijdt.

Voor meer informatie over de geldigheidstermijn van de certificaten, klik hier.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!