UWV kansberoep: Salarisadministrateur

10 oktober 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De loonadministratie, typisch zo’n vak waarin altijd werk te vinden is. Een interessant vak vol dynamiek, waar met grote regelmaat wijzigingen plaatsvinden. Niet alleen in personeelsbestanden of salarisgebouwen, maar ook in wet- en regelgeving. Loonadministratie is een specialisme dat vraagt om vakmensen. En die vakmensen zijn niet gemakkelijk te vinden zo blijkt. In het jaarlijkse overzicht van kansrijke beroepen van UWV over 2022 wordt de salarisadministrateur vermeld als een beroep met zeer goede baankansen.

Wat doet een salarisadministrateur?

Kortgezegd verzorg je als salarisadministrateur zelfstandig de salarisadministratie van de organisatie waar je in dienst is. Het kan ook zijn dat je de salarisadministratie doet van meerdere organisaties werkend vanuit een (salaris)administratie kantoor, boekhoud-, of accountantskantoor. Als salarisadministrateur moet je altijd alert zijn om fouten in de uitbetalingen te voorkomen. Een baan dus met grote verantwoordelijkheid, want dankzij jou kunnen de lonen, belastingen en afdrachten op tijd worden overgemaakt.

(Om)scholen tot salarisadministrateur?

De diploma’s uit de loonlijn van de Associatie voor Examinering bestrijken alle disciplines in de loonadministratie en klimmen op van basisniveau tot de hoogste professionele norm. Dus van Basiskennis Boekhouden (BKB®) tot de Vakopleiding Payroll Services (VPS®). Op onze website vind je meer informatie over deze examens en kun je een opleider vinden bij jou in de buurt.

Zij gingen je voor!

Spreekt het beroep van salarisadministrateur je aan? Lees dan ook eens de kandidatenblogs van examenkandidaten die je voorgingen. Bijvoorbeeld het verhaal van Josefien Hakvoort. Zij behaalde het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en werkt als beginnend salarisadministrateur.

Laatste nieuws

 • 12 juni 2024

  In de schoolbanken bij Visma | Raet

  Onder het label Associatie voor Examinering ontzorgt eX:plain bedrijven en onderwijsorganisaties op het gebied van examinering. We leveren hiermee een bijdrage aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met software leverancier Visma | Raet.

 • 3 juni 2024

  Werkzaamheden rond station Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst deze zomer

  Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 18 augustus zijn er grote werkzaamheden op en rond station Amersfoort Centraal en omliggende stations.

 • 1 juni 2024

  Diploma-erkenning NIRPA voor Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

  Voor de Associatie diploma’s Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en Practical Diploma in Payroll Administration (PDL®) is door NIRPA een nieuwe diploma-erkenning afgegeven tot 1-6-2027.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!