UWV kansberoep: Salarisadministrateur

10 oktober 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De loonadministratie, typisch zo’n vak waarin altijd werk te vinden is. Een interessant vak vol dynamiek, waar met grote regelmaat wijzigingen plaatsvinden. Niet alleen in personeelsbestanden of salarisgebouwen, maar ook in wet- en regelgeving. Loonadministratie is een specialisme dat vraagt om vakmensen. En die vakmensen zijn niet gemakkelijk te vinden zo blijkt. In het jaarlijkse overzicht van kansrijke beroepen van UWV over 2022 wordt de salarisadministrateur vermeld als een beroep met zeer goede baankansen.

Wat doet een salarisadministrateur?

Kortgezegd verzorg je als salarisadministrateur zelfstandig de salarisadministratie van de organisatie waar je in dienst is. Het kan ook zijn dat je de salarisadministratie doet van meerdere organisaties werkend vanuit een (salaris)administratie kantoor, boekhoud-, of accountantskantoor. Als salarisadministrateur moet je altijd alert zijn om fouten in de uitbetalingen te voorkomen. Een baan dus met grote verantwoordelijkheid, want dankzij jou kunnen de lonen, belastingen en afdrachten op tijd worden overgemaakt.

(Om)scholen tot salarisadministrateur?

De diploma’s uit de loonlijn van de Associatie voor Examinering bestrijken alle disciplines in de loonadministratie en klimmen op van basisniveau tot de hoogste professionele norm. Dus van Basiskennis Boekhouden (BKB®) tot de Vakopleiding Payroll Services (VPS®). Op onze website vind je meer informatie over deze examens en kun je een opleider vinden bij jou in de buurt.

Zij gingen je voor!

Spreekt het beroep van salarisadministrateur je aan? Lees dan ook eens de kandidatenblogs van examenkandidaten die je voorgingen. Bijvoorbeeld het verhaal van Josefien Hakvoort. Zij behaalde het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en werkt als beginnend salarisadministrateur.

Laatste nieuws

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

 • 15 februari 2024

  Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

  De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

 • 14 februari 2024

  Vervanging rekenmachines op alle toetslocaties

  In de loop van februari 2024 zullen op alle toetslocaties de Casio fx-82MS rekenmachines vervangen worden door de nieuwe versie Casio fx-82NL.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!