UWV kansberoep: Salarisadministrateur

10 oktober 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De loonadministratie, typisch zo’n vak waarin altijd werk te vinden is. Een interessant vak vol dynamiek, waar met grote regelmaat wijzigingen plaatsvinden. Niet alleen in personeelsbestanden of salarisgebouwen, maar ook in wet- en regelgeving. Loonadministratie is een specialisme dat vraagt om vakmensen. En die vakmensen zijn niet gemakkelijk te vinden zo blijkt. In het jaarlijkse overzicht van kansrijke beroepen van UWV over 2022 wordt de salarisadministrateur vermeld als een beroep met zeer goede baankansen.

Wat doet een salarisadministrateur?

Kortgezegd verzorg je als salarisadministrateur zelfstandig de salarisadministratie van de organisatie waar je in dienst is. Het kan ook zijn dat je de salarisadministratie doet van meerdere organisaties werkend vanuit een (salaris)administratie kantoor, boekhoud-, of accountantskantoor. Als salarisadministrateur moet je altijd alert zijn om fouten in de uitbetalingen te voorkomen. Een baan dus met grote verantwoordelijkheid, want dankzij jou kunnen de lonen, belastingen en afdrachten op tijd worden overgemaakt.

(Om)scholen tot salarisadministrateur?

De diploma’s uit de loonlijn van de Associatie voor Examinering bestrijken alle disciplines in de loonadministratie en klimmen op van basisniveau tot de hoogste professionele norm. Dus van Basiskennis Boekhouden (BKB®) tot de Vakopleiding Payroll Services (VPS®). Op onze website vind je meer informatie over deze examens en kun je een opleider vinden bij jou in de buurt.

Zij gingen je voor!

Spreekt het beroep van salarisadministrateur je aan? Lees dan ook eens de kandidatenblogs van examenkandidaten die je voorgingen. Bijvoorbeeld het verhaal van Josefien Hakvoort. Zij behaalde het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en werkt als beginnend salarisadministrateur.

Laatste nieuws

 • 28 februari 2023

  Netwerkbijeenkomst Vecon voor vo-docenten

  Op vrijdag 24 maart organiseert de Vecon Business School (VBS) een netwerkbijeenkomst bij Hogeschool InHolland in Delft. Tijdens deze bijeenkomst worden diverse workshops georganiseerd, o.a. door Patrick Fränzel, docent op het Veenlanden College over Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Ondernemerschap.

 • 27 januari 2023

  Webinar Actualiteiten Sociale Zekerheid en Arbeidsmarkt

  De Associatie voor Examinering organiseert op maandag 20 maart 2023 een webinar omtrent alle actualiteiten binnen de sociale zekerheid en arbeidsmarkt. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs. Spreker is Marjol Nikkels, specialist in sociale zekerheid, arbeidsrecht en inkomensverzekeringen.

 • 24 januari 2023

  Webinar Sectorindeling, cao-toepassing en pensioenverplichting

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 30 mei 2023 een webinar waarin sectorindeling, cao en pensioenregelingen centraal staan. Spreker is specialist werkgeverszaken Roelof van Marrum. Met dit webinar kunnen salarisprofessionals hun kennis over dit onderwerp vergroten.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!