UWV kansberoep: Salarisadministrateur

10 oktober 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De loonadministratie, typisch zo’n vak waarin altijd werk te vinden is. Een interessant vak vol dynamiek, waar met grote regelmaat wijzigingen plaatsvinden. Niet alleen in personeelsbestanden of salarisgebouwen, maar ook in wet- en regelgeving. Loonadministratie is een specialisme dat vraagt om vakmensen. En die vakmensen zijn niet gemakkelijk te vinden zo blijkt. In het jaarlijkse overzicht van kansrijke beroepen van UWV over 2022 wordt de salarisadministrateur vermeld als een beroep met zeer goede baankansen.

Wat doet een salarisadministrateur?

Kortgezegd verzorg je als salarisadministrateur zelfstandig de salarisadministratie van de organisatie waar je in dienst is. Het kan ook zijn dat je de salarisadministratie doet van meerdere organisaties werkend vanuit een (salaris)administratie kantoor, boekhoud-, of accountantskantoor. Als salarisadministrateur moet je altijd alert zijn om fouten in de uitbetalingen te voorkomen. Een baan dus met grote verantwoordelijkheid, want dankzij jou kunnen de lonen, belastingen en afdrachten op tijd worden overgemaakt.

(Om)scholen tot salarisadministrateur?

De diploma’s uit de loonlijn van de Associatie voor Examinering bestrijken alle disciplines in de loonadministratie en klimmen op van basisniveau tot de hoogste professionele norm. Dus van Basiskennis Boekhouden (BKB®) tot de Vakopleiding Payroll Services (VPS®). Op onze website vind je meer informatie over deze examens en kun je een opleider vinden bij jou in de buurt.

Zij gingen je voor!

Spreekt het beroep van salarisadministrateur je aan? Lees dan ook eens de kandidatenblogs van examenkandidaten die je voorgingen. Bijvoorbeeld het verhaal van Josefien Hakvoort. Zij behaalde het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en werkt als beginnend salarisadministrateur.

Laatste nieuws

 • 1 december 2022

  Uitnodiging online bijeenkomst Ondernemerschap niveau 4

  De Associatie voor Examinering vindt het belangrijk dat jonge ondernemers goed beslagen ten ijs komen. Daarom organiseren we op dinsdag 8 februari een online bijeenkomst over het examen Ondernemerschap niveau 4. Bedoeld voor opleiders/docenten in het voortgezet onderwijs en het mbo, die hun leerlingen/studenten deze extra kennis willen bieden. Lees snel verder en meld u direct aan!

 • 28 november 2022

  Webinar Basiscursus pensioenen: de inleiding tot het pensioenakkoord

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 7 februari 2023 een webinar waarin het pensioen centraal staat. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de pensioenregeling. Spreker is zelfstandig pensioenspecialist Hans Kennis.

 • 28 november 2022

  Webinar: expats in Nederland – hoe werkt dat?

  Op donderdag 1 februari organiseert de Associatie voor Examinering een webinar voor eenieder die vanuit zijn functie te maken heeft met werknemers die vanuit het buitenland als expat in Nederland komen werken. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers, hr-professionals, adviseurs en medewerkers in de functie van salarisadministrateur. Carlo Douven is spreker van dit webinar en hij is specialist internationaal belastingrecht en sociale zekerheid.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!