Van assistent bedrijfsleider naar salarisadministrateur, het indrukwekkende verhaal van Ronny van Gisbergen

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De eerste geslaagde kandidaat van Beroepscommunicatie VPS® niveau 5

De Associatie ging op bezoek bij de eerste geslaagde kandidaat van het nieuwe examen Beroepscommunicatie VPS® niveau 5.

Ronny van Gisbergen is inmiddels 3 jaar werkzaam bij Adriaans Accountants in Reusel als salarisadministrateur. Hij heeft BKL®, PDL® en VPS® volledig afgerond. De lessen heeft hij online bij de LOI gevolgd.

Een diverse loopbaan
Na bijna 20 jaar werkzaam te zijn geweest als assistent bedrijfsleider bij een supermarkt, startte Ronny bij de receptie van het mooie kantoorpand van Adriaans Accountants.

Deze organisatie kenmerkt zich door de loyale klanten en daardoor ook de loyale werknemers, onderstreept Bas van Veghel, partner bij Adriaans Accountants. Iedere werknemer komt uit (de buurt van) Reusel en kent elkaar al van eerdere werkzaamheden.

Na een tijdje kreeg Ronny de kans om door te stromen naar de salarisadministratie en hiervoor opleidingen te volgen. Via zijn werkgever werd Ronny het volgende opleidingspakket aangeboden: eerst PDL® en vervolgens VPS®.

De eerste examenkandidaat van Beroepscommunicatie VPS® niveau 5
Het was voor Ronny, die vanuit zijn achtergrond wel gewend is aan interactie met klanten, even wennen om het examen thuis op een laptop te maken. “Normaal gesproken krijg je van de klant direct een reactie terug. Wel vond ik het ideaal dat ik het examen thuis kon doen”, vertelt hij. “Het was een duidelijk examen en aan de hand van de punten kon ik alles goed behandelen.” Veel oefening had Ronny niet nodig, zijn motto is ‘gewoon doen’. De voorbeelden uit de praktijk die in het examen voorkomen waren zeker herkenbaar voor hem.

Leergierig van aard
Nu heeft Ronny via het STAP-budget een Excel cursus aangevraagd. Daarna gaat Ronny zeker niet stilzitten: “Misschien een bachelor op het gebied van salaris bij Markus Verbeek Praehep of iets in de algemene hoek van boekhouden? Wij gaan het zien!”

Over het examen
Met de ontwikkeling van het nieuwe (online) examen Beroepscommunicatie VPS® niveau 5 wordt ingespeeld op een grote vraag in de sector. De manier waarop de salarisprofessional communiceert wordt steeds belangrijker. Dit speelt zowel intern met collega’s en management maar ook daarbuiten, met stakeholders op het gebied van wet- en regelgeving bijvoorbeeld.

De digitalisering in veel administratieve beroepen zorgt voor een verschuiving van competenties. Vaak zijn alleen inhoudelijke en technische vaardigheden niet meer voldoende. Een salarisadministrateur moet over goede communicatieve en sociale vaardigheden beschikken, blijkt uit de vraag op de arbeidsmarkt. In het examen zijn situaties nagebootst die in de echte beroepscontext voor kunnen komen.

Meer weten? Geïnteresseerden kunnen kennismaken met het examen Beroepscommunicatie VPS® niveau 5 via deze demo.

Laatste nieuws

 • 1 juli 2024

  Podiumplekken voor geslaagde kandidaten!

  Op donderdag 20 juni vond de diploma-uitreiking plaats, die Markus Verbeek Praehep samen met de Associatie voor Examinering heeft georganiseerd. Maar liefst 45 studenten namen vol trots hun diploma in ontvangst.

 • 27 juni 2024

  Inzagemomenten in de zomer

  Tijdens de vakantieperiode zal er inzage plaatsvinden op 6 en 20 augustus in plaats van 5 en 19 augustus. Het inzagemoment van 27 augustus zal komen te vervallen.

 • 12 juni 2024

  In de schoolbanken bij Visma | Raet

  Onder het label Associatie voor Examinering ontzorgt eX:plain bedrijven en onderwijsorganisaties op het gebied van examinering. We leveren hiermee een bijdrage aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met software leverancier Visma | Raet.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!