Van assistent bedrijfsleider naar salarisadministrateur, het indrukwekkende verhaal van Ronny van Gisbergen

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De eerste geslaagde kandidaat van Beroepscommunicatie VPS® niveau 5

De Associatie ging op bezoek bij de eerste geslaagde kandidaat van het nieuwe examen Beroepscommunicatie VPS® niveau 5.

Ronny van Gisbergen is inmiddels 3 jaar werkzaam bij Adriaans Accountants in Reusel als salarisadministrateur. Hij heeft BKL®, PDL® en VPS® volledig afgerond. De lessen heeft hij online bij de LOI gevolgd.

Een diverse loopbaan
Na bijna 20 jaar werkzaam te zijn geweest als assistent bedrijfsleider bij een supermarkt, startte Ronny bij de receptie van het mooie kantoorpand van Adriaans Accountants.

Deze organisatie kenmerkt zich door de loyale klanten en daardoor ook de loyale werknemers, onderstreept Bas van Veghel, partner bij Adriaans Accountants. Iedere werknemer komt uit (de buurt van) Reusel en kent elkaar al van eerdere werkzaamheden.

Na een tijdje kreeg Ronny de kans om door te stromen naar de salarisadministratie en hiervoor opleidingen te volgen. Via zijn werkgever werd Ronny het volgende opleidingspakket aangeboden: eerst PDL® en vervolgens VPS®.

De eerste examenkandidaat van Beroepscommunicatie VPS® niveau 5
Het was voor Ronny, die vanuit zijn achtergrond wel gewend is aan interactie met klanten, even wennen om het examen thuis op een laptop te maken. “Normaal gesproken krijg je van de klant direct een reactie terug. Wel vond ik het ideaal dat ik het examen thuis kon doen”, vertelt hij. “Het was een duidelijk examen en aan de hand van de punten kon ik alles goed behandelen.” Veel oefening had Ronny niet nodig, zijn motto is ‘gewoon doen’. De voorbeelden uit de praktijk die in het examen voorkomen waren zeker herkenbaar voor hem.

Leergierig van aard
Nu heeft Ronny via het STAP-budget een Excel cursus aangevraagd. Daarna gaat Ronny zeker niet stilzitten: “Misschien een bachelor op het gebied van salaris bij Markus Verbeek Praehep of iets in de algemene hoek van boekhouden? Wij gaan het zien!”

Over het examen
Met de ontwikkeling van het nieuwe (online) examen Beroepscommunicatie VPS® niveau 5 wordt ingespeeld op een grote vraag in de sector. De manier waarop de salarisprofessional communiceert wordt steeds belangrijker. Dit speelt zowel intern met collega’s en management maar ook daarbuiten, met stakeholders op het gebied van wet- en regelgeving bijvoorbeeld.

De digitalisering in veel administratieve beroepen zorgt voor een verschuiving van competenties. Vaak zijn alleen inhoudelijke en technische vaardigheden niet meer voldoende. Een salarisadministrateur moet over goede communicatieve en sociale vaardigheden beschikken, blijkt uit de vraag op de arbeidsmarkt. In het examen zijn situaties nagebootst die in de echte beroepscontext voor kunnen komen.

Meer weten? Geïnteresseerden kunnen kennismaken met het examen Beroepscommunicatie VPS® niveau 5 via deze demo.

Laatste nieuws

 • 19 mei 2022

  Webinar door Hans Kennis – Het pensioenakkoord: ‘Welke problemen worden opgelost en wat gaat er veranderen?’

  Op 4 oktober organiseert de Associatie voor Examinering een webinar over het pensioenakkoord ‘Welke problemen worden opgelost en wat er veranderen?’. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de pensioenregeling. Spreker is Hans Kennis. Dit webinar is voor werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur. En iedereen die niet dagelijks met pensioenen te maken heeft, maar er wel mee in aanraking komt.

 • 28 april 2022

  Webinar: Alexander Jansen – Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022 – Voorkomen is beter dan genezen!

  De Associatie voor Examinering organiseert op donderdag 29 september 2022 een webinar over Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022. De meest actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht worden besproken en er worden praktische tips gegeven waar u in de praktijk direct mee aan de slag kunt. Uitgangspunt van de cursus is dat het beter is om juridische problemen te voorkomen, dan te genezen. Het webinar is bedoeld voor werkgevers en HR-professionals. Spreker is Alexander Jansen, advocaat en docent arbeidsrecht.  

 • 21 april 2022

  Klanttevredenheidsonderzoek opleiders 2022

  De Associatie voor Examinering wil de klantbeleving naar een hoger niveau brengen. In het eerste kwartaal van 2022 is er een klanttevredenheidsonderzoek uitgezet onder alle opleiders die opleiden voor de examens van de Associatie.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!