“Als je uit je comfortzone durft te stappen, kom je veel verder!”

13 juni 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Alice Elsinga over het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

Mijn naam is Alice Elsinga. Ik kom uit Vietnam en woon al zes jaar in Nederland. Ik vind het moeilijk om een baan te vinden, omdat ik om persoonlijke redenen lange tijd niet actief heb deelgenomen aan het arbeidsproces. In augustus 2020 kreeg ik mijn eerst baan als administratief medewerker bij een boekhoudkantoor. Helaas ik heb geen basiskennis in deze sector, dus ik heb al veel geleerd. Ook merkte ik dat ik soms wel mijn taken doe, maar niet begrijp waarom ik het moet doen.

Nadat ik een halfjaar had gewerkt, realiseerde ik me dat ik mij graag verder wil ontwikkelen in mijn vaardigheden. Daarom besloot ik om weer te gaan studeren en koos ik voor het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®).  Het was een spannende stap om weer te gaan studeren nadat ik lange tijd niet op school was geweest. De grootste uitdaging voor mij is de Nederlandse taal. Ik heb meer tijd nodig om de les en ook de opdrachten te kunnen begrijpen.

Wat mij motiveert om door te gaan is dat ik met deze opleiding mijn werk beter kan doen. Ik werk in de klantenservice en mijn belangrijkste motivatie is om klanten tevreden te krijgen. Als ik mijn klanten help om hun problemen op te lossen, voel ik me erg geïnteresseerd en gelukkig, vooral als ze hun waardering tonen. Hiervoor doe ik mijn uiterste best. Zo voel ik dat ik nuttig ben voor de klanten en voor het bedrijf.

Na vier maanden online zelfstudie bij NHA heb ik het diploma PDB® bij de Associatie behaald. Ik ben trots op mijzelf dat ik het gedaan heb. De meest waardevolle ontdekking die ik heb gedaan over mijzelf is dat je, als je uit je comfortzone durft te stappen, veel verder komt. Als je een duidelijk doel en ook een goed plan hebt, dan kom je er.

Na de opleiding heb ik de grote droom om binnen 4 jaar een goede financiële controller te worden. Mijn volgende stap is om het Moderne Bedrijfsadministratie diploma te behalen. Dit wil ik binnen 2 jaar doen.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  21 november 2022

  “Het is nooit te laat om je ontwikkeling naar een hoger niveau te brengen”

  Xaviera van Ankeren over Nemas® HRM

 • Kandidaat

  14 november 2022

  “Meer leren over gevolgen van salaris gerelateerde mutaties”

  Wendy Stoffelen over Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

 • Kandidaat

  31 oktober 2022

  “Studeren naast een fulltime baan levert een heleboel op!”

  Mariëlle Hermans over Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!