Van logistiek naar finance: mijn reis van verandering en groei.

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Dirk Jan over PDB® en MBA-diploma

Mijn naam is Dirk Jan van Wingerden. Ik ben 35 jaar en woonachtig in Moordrecht. Tot voor kort werkte ik in de logistieke sector. In mijn functie als logistiek planner miste ik de mogelijkheid om mezelf persoonlijk te ontwikkelen. Het verlangen om te werken in de financiële sector heb ik lang voor mij uitgeschoven. Toch speelde dit steeds weer op en heb ik de grote stap genomen om mijn functie als logistiek planner neer te leggen.

Begin 2023 ben ik gestart met mijn opleidingstraject. Ik wist wel waar ik moest beginnen, maar nog niet waar dit traject me uiteindelijk zou brengen. Ik ben gestart met het volgen van lessen voor de opleiding Praktijk Diploma Boekhouden (PDB®). Al snel ontdekte ik dat ik het prettiger vond om thuis te studeren. Op die manier kon ik mijn eigen studieplanning maken en sneller door de lesstof gaan dan wanneer ik wekelijkse lessen volgde. Het beviel goed dat ik mijn examens kon inplannen op een moment dat voor mij het beste uitkwam.

Na het afronden van het examen PDB® ben ik gestart aan de opleiding Moderne bedrijfsadministratie (MBA). Momenteel bevind ik me halverwege dit opleidingstraject. Inmiddels is mij duidelijk geworden welke financiële richting ik op wil. Mijn doel is om na de opleiding MBA door te stromen naar een HBO Accountancy-opleiding en dit te combineren met een baan in deze sector.

Ik geniet van het feit dat ik steeds weer nieuwe dingen leer op het gebied waar mijn interesses liggen. Ik ben trots op het feit dat ik de moed heb gehad om mijn oude carrière volledig los te laten. Dit heeft me de kans geboden om me te richten op deze carrièreswitch. Het betekent wel dat ik in dit nieuwe traject weer onderaan de ladder begin. Ik ben ervan overtuigd dat ik op mijn eigen tempo uiteindelijk op een punt zal belanden waar ik me uitgedaagd voel en waar ik mijn vakinhoudelijke kennis en vaardigheden kan laten zien.

Met deze bijzondere carrièreswitch hoop ik anderen te inspireren. In het verleden heb ik weinig moeite gedaan om mijzelf uit te dagen nieuwe dingen aan te leren. Hierdoor kostte het me nu de nodige inspanning om een lerende houding aan te nemen. Maar omdat ik zo graag vooruit wilde in mijn leerproces, heb ik gemerkt dat dit echt goed komt als je ervoor gaat. Ik heb alle vertrouwen in de waarde van mijn PDB® en MBA-diploma als solide basis voor mijn verdere (studie)- carrière.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  8 april 2024

  Een traineeship biedt een unieke kans om het payrollvak te starten en je doelen te behalen!

  Ceona Best over haar traineeship bij SD Worx Bood

 • Kandidaat

  25 maart 2024

  Opleiding tot salarisadministrateur bij SD Worx: de theorie meteen in de praktijk brengen

  Linda Kool en Ceona Best van SD Worx over Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

 • Kandidaat

  11 maart 2024

  Niets is onmogelijk als je een doel en een droom hebt!

  Oksana Zviahintseva over haar behaalde Associatie-examen

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!