Vakopleiding Payroll Services (VPS®)

Opleidingsniveau: Vergelijkbaar met hbo-ad

Ben je een ambitieuze salaris- en/of personeelsadministrateur? Heb je ervaring op het gebied van arbeid en beloning en wil je je verder professionaliseren? Ga dan voor het Associatiediploma Vakopleiding Payroll Services (VPS®).

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Met het Associatiediploma Vakopleiding Payroll Services kom je verder! Met Vakopleiding Payroll Services ben je gevorderd op het gebied van salarisadministratie met het accent op fiscaliteit, sociale zekerheid en arbeidsrecht. Je bent opgeleid in onder meer HR-beleid, ICT, financiële administratie, accounting en budgettering. Daarnaast ben je getraind in communicatieve vaardigheden. Met het Associatiediploma Vakopleiding Payroll Services als bagage adviseer je over flexibele arbeidsvoorwaarden en fungeer je als spil tussen de HR-afdeling, de financiële afdeling en de salarisadministratie. Kortom, hét diploma voor de allround payroll professional! 

Het diploma Vakopleiding Payroll Services (VPS®) bestaat uit de volgende examens:

Loonheffingen niveau 5

Vergelijkbaar met opleidingsniveau: hbo-ad

Examensoort: Online

Als je in je werk te maken hebt met loonadministratie, is het van belang dat je kennis hebt van de loonaangifte, de regelgeving van de …

 

Loonheffingen niveau 5

Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 5

Vergelijkbaar met opleidingsniveau: hbo-ad

Examensoort: Online

Het certificaat Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 5 biedt extra bagage voor de personeels- en salarisadministrateur met ambitie. …

 

Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 5

Personeel & Organisatie niveau 5

Vergelijkbaar met opleidingsniveau: hbo-ad

Examensoort: Online

Personeelsmanagement kan niet zonder gedegen kennis op het gebied van organisaties. Het analyseren van de missie, visie en doelstellingen van …

 

Personeel & Organisatie niveau 5

Beroepscommunicatie VPS® niveau 5

Vergelijkbaar met opleidingsniveau: hbo-ad

Examensoort: Online

Met dit certificaat laat je zien dat je communicatieve vaardigheden tot in de puntjes beheerst. Met o.a. de focus op uitleg geven aan medewerkers, advies geven aan het management en overtuigen van de directie…

Beroepscommunicatie VPS® niveau 5

Praktische informatie

  Vooropleiding
  Examendata en locaties
  Tarieven
  Inschrijftermijnen & examenoproep
  Toegestane hulpmiddelen
  Procedures & regels
  Bijzonderheden
  Belangrijke exameninformatie
Vooropleiding

Er is geen vooropleiding vereist.

Ben je nieuw of nog niet heel ervaren in dit vakgebied? Dan adviseren we je eerst het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) van de Associatie te doen.

Examendata en locaties
 • Loonheffingen niveau 5
  Online examen
  Elke werkdag
  19 locaties
 • Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 5
  Online examen
  Elke werkdag
  19 locaties
 • Personeel & Organisatie niveau 5
  Online examen
  Elke werkdag
  19 locaties
 • Communicatie niveau 5
  Mondeling examen, afgenomen door de opleider.
  Uiterlijk tot 1 september 2023 af te nemen.
 • Beroepscommunicatie VPS® niveau 5
  Online examen
  Dit examen wijkt af van de reguliere examens. Je maakt dit examen wanneer het jou uitkomt op een eigen gewenste locatie op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 uur.

Online examens worden gedurende het gehele jaar afgenomen. Je kunt elke werkdag online examen doen in een toetscentrum. Tijdens je inschrijving kies je een examendatum, -tijdstip en -locatie.

Tarieven

De kosten voor de examens van VPS® zijn:

 • Bekijk hier informatie over de tarieven van het examen Loonheffingen niveau 5.
 • Bekijk hier informatie over de tarieven van het examen Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 5.
 • Bekijk hier informatie over de tarieven van het examen Personeel & Organisatie niveau 5.
 • Informeer bij je opleider over de kosten van het examen Communicatie niveau 5.
 • Bekijk hier informatie over de tarieven van het examen Beroepscommunicatie VPS® niveau 5.

De tarieven zijn exclusief btw. Is je opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaal je over het examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

Inschrijftermijnen & examenoproep

Inschrijftermijn
Je kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen inschrijftermijn.
Inschrijven voor het examen Beroepscommunicatie VPS® niveau 5 kan tot 5 werkdagen voor de examendatum.

Examenoproep
De oproep voor online examens ontvang je per e-mail, direct na je inschrijving. Bij de toetslocatie kun je je examenoproep op je telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om je oproep te printen en op papier te tonen.

Toegestane hulpmiddelen

Wil je weten welke hulpmiddelen je standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

Daarnaast mag je voor de examens Loonheffingen niveau 5 en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 5 extra hulpmiddelen gebruiken. Kijk op de desbetreffende examenpagina voor meer informatie.

Procedures & regels

Ga je examen doen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste procedures en een uitleg over het aanvragen van examenproducten zoals een vrijstelling of inzage.

Bijzonderheden
 • De geldigheidstermijn van de certificaten Loonheffingen niveau 5 en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 5 is 4 jaar. Wil je het Associatiediploma Vakopleiding Payroll Services (VPS®) behalen? Houd dan de geldigheidsduur goed in de gaten.
 • Voor meer informatie over de geldigheidstermijn van de certificaten, klik hier.
 • Je hebt het VPS®-certificaat Communicatie niveau 5 bij jouw opleider behaald. Om het VPS®-diploma uit te kunnen geven hebben wij het originele certificaat of een gewaarmerkte kopie (kopie van het originele certificaat, inclusief een stempel, datum en handtekening van de opleider) nodig. Met deze controlemogelijkheid op de echtheid van het certificaat kunnen wij de waarde van het diploma blijven garanderen. Je hebt hiervoor de volgende mogelijkheden:
  • Je stuurt per post het originele certificaat naar ons (het certificaat wordt dan samen met het diploma aan je geretourneerd).
  • De opleider stuurt per e-mail een kopie van het certificaat naar ons. Wanneer je je meldt met een diploma-aanvraag, gebruiken wij deze ter verificatie.
  • De opleider levert bij de uitslag standaard een gewaarmerkte kopie van het certificaat Communicatie aan je en jij stuurt dit per post naar ons.

Het Associatiediploma Vakopleiding Payroll Services (VPS®) wordt je dan binnen 4 weken toegestuurd.

Belangrijke exameninformatie

Kijk op de desbetreffende examenpagina voor meer informatie.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!