Onderzoek klanttevredenheid kandidaten 2023

30 mei 2023

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Acht van de tien examenkandidaten beveelt de Associatie aan

Bij de Associatie willen wij de klantbeleving naar een hoger niveau brengen. De afgelopen periode is een klanttevredenheidsonderzoek uitgezet onder alle examenkandidaten van de Associatie voor Examinering. Door 227 respondenten is er een goed beeld geschetst over de ervaringen van de examenkandidaat. Deze resultaten willen wij graag delen.

Wat vond de examenkandidaat van de informatie op de website?

De meerderheid van de respondenten geeft aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over de vindbaarheid van alle informatie over het examen. Denk dan aan de vindbaarheid voor het inschrijven voor een examen, examenreglement, aanvragen extra tijd of een aanpassing tijdens het examen, annuleren examen, omboeken examen, restitutie examen, inzage in een examen en als laatst het aanvragen van het diploma.

De meerderheid van de respondenten is ook tevreden tot zeer tevreden over de kwaliteit van de informatie die op de website staat. Denk dan aan de kwaliteit van alle informatie over het examen, inschrijven voor een examen, examenreglement, aanvragen extra tijd of een aanpassing tijdens het examen, annuleren examen, omboeken examen, restitutie examen, inzage in een examen en als laatst het aanvragen van het diploma.

Hoe gemakkelijk vond de examenkandidaat het online inschrijven en zaken regelen voor het examen?

De respondenten geven aan, dat het online inschrijven voor het examen soepel verliep en er waren genoeg locaties en data beschikbaar om examen te doen. Het was duidelijk hoe laat de respondent aanwezig moest zijn voor het examen en welke hulpmiddelen gebruikt mochten worden tijdens het examenHet merendeel van het contact met de klantenservice gaat nog via de telefoon en mail. De respondenten geven aan dat de klantenservice ze netjes te woord staan en de gestelde vragen duidelijk beantwoord worden.

Wat vond de examenkandidaat van de kwaliteit van onze dienstverlening?

Het merendeel vond de examenvragen inhoudelijk goed en de vragen waren helder geformuleerd. De meeste respondenten geven aan dat de opleiding goed aansloot bij het examen en dat zij veel baat hebben gehad bij het voorbeeldexamen.

84% van de respondenten geeft aan de ze de Associatie zouden aanbevelen binnen hun netwerk.

Laatste nieuws

 • 11 september 2023

  Bereikbaarbeid 15 september

  Op vrijdag 15 september is de Associatie vanaf 12.00 uur niet bereikbaar. Wij staan je op maandag 18 september vanaf 08.30 uur graag te woord.
  Mogelijk vind je het antwoord op jouw vraag via onze Veelgestelde vragen of onze chatbot.

 • 26 juli 2023

  Webinar: aantrekkelijk werkgeverschap – kleine aanpassingen, maar groot effect

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 24 oktober een webinar over aantrekkelijk werkgeverschap en hoe kleine aanpassingen een groot effect hebben. Deze online kennissessie is bedoeld voor werknemers in de financiële administratie en de salarisadministratie. Onze spreker is Alex Schrijver en hij is ruim 35 jaar actief op het gebied van personeel en salaris.

 • 7 juli 2023

  Inzagemomenten in de zomer

  Tijdens de vakantieperiode zal er inzage plaatsvinden op 10 en 24 augustus in plaats van 7 en 21 augustus. Het inzagemoment van 29 augustus zal komen te vervallen.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!