Samen uit, Samen thuis

9 februari 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Op een bijna leeg perron in Amersfoort stapt ze de trein in. Het is nog vroeg, een hele coupé voor zichzelf. Haar avontuur en opdracht is begonnen om vandaag en morgen twee kandidaten examen te laten doen. De trein gaat de tunnel in en mindert vaart want Schiphol is in zicht. Bij het uitstappen een moment van twijfel. Toch maar linksaf voor de roltrap. 
Een paar minuten lopen naar de vertrekhal. Bestemming bereikt? Nee, integendeel. Nog 590 km in vogelvlucht naar Berlijn te gaan. Daar staan onze kandidaten paraat om – in opdracht van BASF – hun PDL® examens af te leggen.Leyla Erdogan, coördinator examenbureau Associatie, is van alle markten thuis. Zij weet hoe belangrijk haar rol in dit proces is. Vanaf het eerste contact bij het inplannen tot en met de afname op locatie geeft zij de kandidaten de rust en ruimte die ze nodig hebben. Goed en eerlijk examineren om objectief meten mogelijk te maken, met zorgzaamheid waar ook ter wereld. Zo ging het de afgelopen jaren. Dat was het plan, ook nu.Dit jaar verliep geheel anders. Deze zomer vertrok de trein vanaf een leeg perron. Zonder Leyla, zonder vergezichten aan de horizon. Ze had de aansluiting juist niet gemist. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen werden gevraagd.

De oplossing was nu samen thuis blijven en tóch examen doen. En dat kon met de inzet van online proctoring. Leyla hield toezicht – met onze partners – vanuit haar thuiskantoor, terwijl de kandidaten examen deden vanuit Berlijn. Door de eenvoudige logistiek van online proctoring konden de kandidaten hun examen gespreid afleggen. Het hoefde niet meer in één keer. Dat levert toegevoegde waarde.

En zo blijven we investeren in nieuwe mogelijkheden. Samen uit, samen thuis.

Laatste blogs van de Associatie

 • Organisatie

  27 mei 2021

  “Onderzoek naar mogelijkheden online platform oefentoetsen”

  Adviseur Melvin van Puffelen onderzoekt momenteel de mogelijkheid om kandidaten zelf oefenvragen te laten ontwikkelen en te laten delen met medekandidaten.

 • Organisatie

  5 maart 2021

  Achter de schermen bij de Associatie: “It’s a wrap, folks!”

  Toetsdeskundige Eline Kleijer kijkt als ‘co-producer’ mee met de de opnames voor een examenvraag en bewaakt de kwaliteit door erop te letten dat de toets- en eindtermen in de scène leidend zijn.

 • Organisatie

  9 februari 2021

  Examenbureau tijdens corona: Samen uit, Samen thuis

  Leyla Erdogan is coördinator examenbureau bij de Associatie. Zij weet hoe belangrijk haar rol is. Vanaf het eerste contact bij het inplannen tot en met de afname op locatie geeft zij de kandidaten de rust en ruimte die ze nodig hebben.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!