Inschrijven voor vernieuwde examens BKB®, Kostencalculatie en Bedrijfsadministratie

5 november 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

In 2020 zijn we gestart met een project voor de modernisering van enkele examenprogramma’s uit onze financieel-administratieve lijn. Vanaf nu kunnen kandidaten zich inschrijven voor deze examens die worden afgenomen vanaf 1 december 2021.

De volgende examens zijn gewijzigd:
Basiskennis Boekhouden®
Bedrijfsadministratie niveau 4
Kostencalculatie niveau 4
Bedrijfsadministratie niveau 5
Kostencalculatie niveau 5

Goed om te weten!
Let bij de inschrijving op de naamgeving van de examens. De nieuwe examens zullen tot 1 december  de aanvulling krijgen: ‘vanaf 01-12-2021’. Na 1 december worden de nieuwe examens alleen aangeduid met de examennaam. De oude examens krijgen vanaf die datum de aanvulling ‘tot 01-03-2022’

Verder:

 • Kandidaten kunnen de huidige examens afleggen tot 1 maart 2022.
 • De oude certificaten kunnen gecombineerd worden met de nieuwe examens die vanaf  1 december 2021 worden afgenomen.
 • Voor een overzicht van de wijzigingen, bekijk het wijzigingendocument onder Downloads op de betreffende examenpagina. Ook is er voor elk vernieuwd examen een voorbeeldexamen beschikbaar.

Laatste nieuws

 • 12 juni 2024

  In de schoolbanken bij Visma | Raet

  Onder het label Associatie voor Examinering ontzorgt eX:plain bedrijven en onderwijsorganisaties op het gebied van examinering. We leveren hiermee een bijdrage aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met software leverancier Visma | Raet.

 • 3 juni 2024

  Werkzaamheden rond station Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst deze zomer

  Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 18 augustus zijn er grote werkzaamheden op en rond station Amersfoort Centraal en omliggende stations.

 • 1 juni 2024

  Diploma-erkenning NIRPA voor Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

  Voor de Associatie diploma’s Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en Practical Diploma in Payroll Administration (PDL®) is door NIRPA een nieuwe diploma-erkenning afgegeven tot 1-6-2027.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!