Inschrijven voor vernieuwde examens BKB®, Kostencalculatie en Bedrijfsadministratie

5 november 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

In 2020 zijn we gestart met een project voor de modernisering van enkele examenprogramma’s uit onze financieel-administratieve lijn. Vanaf nu kunnen kandidaten zich inschrijven voor deze examens die worden afgenomen vanaf 1 december 2021.

De volgende examens zijn gewijzigd:
Basiskennis Boekhouden®
Bedrijfsadministratie niveau 4
Kostencalculatie niveau 4
Bedrijfsadministratie niveau 5
Kostencalculatie niveau 5

Goed om te weten!
Let bij de inschrijving op de naamgeving van de examens. De nieuwe examens zullen tot 1 december  de aanvulling krijgen: ‘vanaf 01-12-2021’. Na 1 december worden de nieuwe examens alleen aangeduid met de examennaam. De oude examens krijgen vanaf die datum de aanvulling ‘tot 01-03-2022’

Verder:

 • Kandidaten kunnen de huidige examens afleggen tot 1 maart 2022.
 • De oude certificaten kunnen gecombineerd worden met de nieuwe examens die vanaf  1 december 2021 worden afgenomen.
 • Voor een overzicht van de wijzigingen, bekijk het wijzigingendocument onder Downloads op de betreffende examenpagina. Ook is er voor elk vernieuwd examen een voorbeeldexamen beschikbaar.

Laatste nieuws

 • 19 mei 2022

  Webinar door Hans Kennis – Het pensioenakkoord: ‘Welke problemen worden opgelost en wat gaat er veranderen?’

  Op 4 oktober organiseert de Associatie voor Examinering een webinar over het pensioenakkoord ‘Welke problemen worden opgelost en wat er veranderen?’. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de pensioenregeling. Spreker is Hans Kennis. Dit webinar is voor werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur. En iedereen die niet dagelijks met pensioenen te maken heeft, maar er wel mee in aanraking komt.

 • 28 april 2022

  Webinar: Alexander Jansen – Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022 – Voorkomen is beter dan genezen!

  De Associatie voor Examinering organiseert op donderdag 29 september 2022 een webinar over Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022. De meest actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht worden besproken en er worden praktische tips gegeven waar u in de praktijk direct mee aan de slag kunt. Uitgangspunt van de cursus is dat het beter is om juridische problemen te voorkomen, dan te genezen. Het webinar is bedoeld voor werkgevers en HR-professionals. Spreker is Alexander Jansen, advocaat en docent arbeidsrecht.  

 • 21 april 2022

  Klanttevredenheidsonderzoek opleiders 2022

  De Associatie voor Examinering wil de klantbeleving naar een hoger niveau brengen. In het eerste kwartaal van 2022 is er een klanttevredenheidsonderzoek uitgezet onder alle opleiders die opleiden voor de examens van de Associatie.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!