Inschrijven voor vernieuwde examens BKB®, Kostencalculatie en Bedrijfsadministratie

5 november 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

In 2020 zijn we gestart met een project voor de modernisering van enkele examenprogramma’s uit onze financieel-administratieve lijn. Vanaf nu kunnen kandidaten zich inschrijven voor deze examens die worden afgenomen vanaf 1 december 2021.

De volgende examens zijn gewijzigd:
Basiskennis Boekhouden®
Bedrijfsadministratie niveau 4
Kostencalculatie niveau 4
Bedrijfsadministratie niveau 5
Kostencalculatie niveau 5

Goed om te weten!
Let bij de inschrijving op de naamgeving van de examens. De nieuwe examens zullen tot 1 december  de aanvulling krijgen: ‘vanaf 01-12-2021’. Na 1 december worden de nieuwe examens alleen aangeduid met de examennaam. De oude examens krijgen vanaf die datum de aanvulling ‘tot 01-03-2022’

Verder:

 • Kandidaten kunnen de huidige examens afleggen tot 1 maart 2022.
 • De oude certificaten kunnen gecombineerd worden met de nieuwe examens die vanaf  1 december 2021 worden afgenomen.
 • Voor een overzicht van de wijzigingen, bekijk het wijzigingendocument onder Downloads op de betreffende examenpagina. Ook is er voor elk vernieuwd examen een voorbeeldexamen beschikbaar.

Laatste nieuws

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

 • 15 februari 2024

  Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

  De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

 • 14 februari 2024

  Vervanging rekenmachines op alle toetslocaties

  In de loop van februari 2024 zullen op alle toetslocaties de Casio fx-82MS rekenmachines vervangen worden door de nieuwe versie Casio fx-82NL.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!